Beat The Matrix, een unieke Escape Game bij de Wilgenweard in Nijverdal

De Wilgenweard is een activiteitencentrum waar je zo’n beetje alles kunt doen wat je maar kunt bedenken: klimmen, boogschieten, varen, kanoën (wat Chantal deed), suppen (wat Karen deed), mountainbiken en ook verschillende escape-games. Maryke, Bram, Ravi en Bodhi waren wel in voor een spelletje en testten de unieke Escape Game ‘Beat The Matrix‘. Ze moesten bukken, drukken, puzzelen en vooral slim denken om zoveel mogelijk punten te scoren in de 10 kamers van het spel.

Escape Games en Escape Rooms

Escape-games en -rooms vliegen je aan alle kanten om de oren. De één heeft een nog vettere game ontwikkeld dan de ander. Spannend, ingewikkeld, sportief, kindvriendelijk. Buiten, binnen of zelfs in je eigen huis. Het kan niet missen of jij hebt ook wel eens moeten puzzelen om vrij te komen. Ik ben één keer eerder, met een groep collega’s, uit een escape room ontsnapt. Dat maakte dat ik een voorgevoel had over wat we gingen doen. Toch was ‘Beat the Matrix’ geheel anders. Wellicht omdat deze escape game zich afspeelt in 10 kamers en omdat je dit spel ook samen met je kinderen (vanaf 8 jaar) kunt spelen.

Dat is aan de ene kant jammer, want het spel is ook snapbaar voor kinderen en dus niet mega ingewikkeld. Maar aan de andere kant is dát juist ontzettend leuk. Volwassen ingewikkeld is niet altijd beter, want het moet ook gewoon gezellig blijven zo’n spel, vind ik. En ik kan je vertellen dat er achter een paar deuren best ontzettend lastige spellen gespeeld moesten worden. Hier scoorden we dus ook bar weinig punten…

Dat ik deze spellen samen met mijn gezin kon doen maakte het voor mij extra leuk, vooral het spel met de lasers en die met de lichtknoppen waren favoriet! Want Ravi van 10 en zelfs ook Bodhi van bijna 8 snapten best veel. Enthousiast waren ze in elk geval zeker!

Escape game Beat The Matrix De Wilgenweard
Bodhi mocht de juiste nummers intypen.

Beat The Matrix: unieke Escape Game

Bij Beat The Matrix, de unieke Escape Game moet je bukken om de laserstralen te ontwijken en behendig zijn om de lichtknoppen uit te drukken. De vele raadsels, puzzels, Virtual Reality-, Augmented Reality- & laser games doe je allemaal om punten te scoren. De ene kamer is net wat makkelijker dan de andere, want er is ook een kamer waar er een pittige puzzelopdracht opgelost moet worden. Gelukkig mag je elke opdracht nog een keer overdoen om een hogere score te halen. Maarrrr, doordat je als team zo bezig bent met punten scoren, vergeet je de codes! Ja, wij ook! Dat maakt Beat the Matrix een spel met meerdere lagen, waardoor het super is voor zowel beginnende als ervaren spelers. Deze escape game bij de Wilgenweard in Nijverdal is echt een vettt uitdagend indoor uitje voor het hele gezin.

De minimum leeftijd is 8 jaar en je kunt meedoen met groepen van 2 tot 32 personen. Je speelt in teams van 2 tot 4 personen. Beat The Matrix duurt 80 minuten en kost 20,50 euro per persoon (vanaf prijs). Meer informatie vind je op de website.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.