Suppen op de Regge bij de Wilgenweard in Nijverdal

Het was vorig jaar al hot en happening en ik heb zo’n gevoel dat dat nog wel even blijft. Ik heb het over suppen! Ik mocht voor Vett gaan suppen op de Regge. Vanuit De Wilgenweard in Nijverdal stapten we – voorzichtig – op de sup en peddelden we zo recht door de natuur naar Hellendoorn. We maakten uiteraard een verslag.

suppen op de regge
Drijvende terras bij de Wilgenweard

Eerlijk toegegeven; we troffen het super met het weer! De zon scheen, maar het was gelukkig niet te warm voor een activiteit. Al denk ik wel dat ik het koud had gekregen met die wind, als ik mijn balans niet had kunnen houden. Want met mijn gestuntel zou ik zomaar kunnen vallen. Gelukkig vertelde de instructeur ons al dat ze stabiele supboards hadden, waardoor we beide dus écht konden genieten van de natuur in plaats van telkens opletten op je balans.

suppen op de regge

Bij De Wilgenweard hebben ze een superleuk drijvend terras met gekleurde lampjes en picknicktafels. Erg gezellig om vanuit daar te vertrekken. We kregen een waterdicht emmertje mee om onze waardevolle spullen droog op te bergen. Vanaf daar was het eigenlijk best gemakkelijk. Ga met je knieën op het board zitten, en peddelen maar! De instructeur bleek gelijk te hebben; op onze knieën konden we goed de balans houden. Nu het volgende probleem: gaan staan…

Op Insta deed ik een poll achteraf; wie hield z’n kleren droog? Niet iedereen had veel vertrouwen in mij óf in m’n sup-buddy, bleek uit de statistieken. Zo’n 80% van de stemmers dacht dat één van ons erin zou vallen. Helaas voor die groep misgunners want de andere 20% had het bij het rechte eind; we bleven beide droog!

suppen op de regge
Yessss, we bleven droog!

Suppen op de Regge

Dit stukje Regge was echt heerlijk! We zaten trouwens ook op een goed tijdstip, op een zaterdag aan het eind van de dag. We hadden dit stuk rivier helemaal voor onszelf. Daardoor was het echt genieten van de natuur, we waren ware Freek Vonks zo met al die vogels, vlinders, libelle’s, ooievaars en andere beesten.

suppen op de regge

Zeker aan te raden dus. Suppen in het algemeen maar suppen op de Regge al helemaal. Wil je het ook eens proberen? Bij De Wilgenweard kost een uurtje suppen maar €11,- per uur, voor anderhalf uur betaal je €14,50 en voor twee uur €17,50 (allemaal p.p.). Helemaal vet: in de zomervakantie kan je elke woensdagavond bij zonsondergang suppen. Die gaat op mijn lijstje!

suppen op de regge
We zaten zo relaxt op die sup boards dat we zelfs nog wat selfies konden maken

Dit uitje deden wij zonder kids, maar had prima met ze gekund. Zwemvestje aan en voor op de plank. In dat geval was ik waarschijnlijk niet droog gebleven 😉 Wil je meer lezen over uitjes voor ouders? Check dan onze categorie voor ouders >

Nog meer leuke familie-uitjes bij de Wilgenweard in Nijverdal

De Wilgenweard in Nijverdal is dé plek voor allerlei actieve uitjes. Afgelopen winter kon je hier, toen er zoveel sneeuw lag, langlaufen. Er zijn Escape-rooms, je kunt er kano-varen, mountainbiken en nog veel meer. Het is dé plek voor actieve uitjes met je gezin of met grotere groepen. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op de website van De Wilgenweard.

Over Karen

Meer blogs van Karen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.