Neem een kijkje bij de brandweer tijdens het Brandweer Kids Event!

De brandpreventieweken van de brandweer richten zich dit jaar op jonge ouders. Om de brandpreventieweken in te luiden wordt er afgetrapt met een gaaf event: Het Brandweer Kids Event. 

En het is niet alleen leuk om eens een kijkje achter de schermen bij de brandweer te nemen, het kan ook nog eens erg nuttig zijn. Want doe jij er eigenlijk alles aan om je huis brandveilig te maken? Met het thema van de preventieweken heb ik in ieder geval al wat bijgeleerd! 

Hé doe de deur dicht!

De brandpreventieweken hebben dit jaar als thema: Hé doe de deur dicht! Doe jij dat? De deur achter je dicht? De deur van je slaapkamer, die van de kinderkamer en die van de woonkamer? Ik deed het nooit, Pippa slaapt op zolder en het voelt toch wat dichterbij als de deuren open staan.  Dat blijkt dus helemaal niet slim. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat het sluiten van binnendeuren kostbare tijd oplevert om te kunnen vluchten en gered te worden. Gesloten deuren zorgen ervoor dat de verspreiding van giftige rook (de grootste bedreiging bij brand) beperkt wordt. Een simpele handeling als het altijd sluiten van de binnendeuren voordat je gaat slapen, redt levens als er brand uitbreekt. Daarbij is het belangrijk dat rookmelders op de juiste plaats hangen en ook hoorbaar zijn. 

Verrassing voor baby’s in oktober

Verwacht je in oktober een baby? Dan ligt er straks misschien wel een geboortetasje van de brandweer voor jou klaar. Alle ouders die in oktober in Twente aangifte doen krijgen namelijk een geboortetasje van de brandweer aangeboden. Hierin zitten, naast een aantal leuke cadeautjes, handige tips om brandveiligheid in huis te verbeteren. Daarnaast krijgt in iedere Twentse gemeente het eerstgeboren kindje kraambezoek van de burgemeester en de brandweer, zij krijgen een geboortekoffertje aangeboden.

Brandweer Kids Event

Voor veel kinderen is het een droom om eens in een brandweer auto te zitten of om eens een echte brandweer man te zien. Heb jij er zo één in huis zitten? Zorg dan dat je zaterdag 30 september van 15.00 tot 17.00 uur in en rondom de brandweerkazerne aan de Lansinkesweg 59 in Hengelo bent. Tijdens dit event organiseren we allerlei leuke activiteiten speciaal voor kids en hun ouders. Uiteraard allemaal in het teken van de brandweer en brandveiligheid. Het Brandweer Kids Event wordt om 15.00 uur geopend door de burgemeester van Hengelo, Sander Schelberg en commandant Brandweer Twente Stephan Wevers. Voor meer informatie over het Brandweer Kids Event kun je hier een kijkje nemen.

Is jouw huis brandveilig?

Op de website van Brandweer Twente worden veel tips gegeven om te checken of jouw huis brandveilig is. Zo  is het raadzaam om koolmonixidemelders en rookmelders te plaatsen, de deuren zoveel mogelijk gesloten te houden en een vluchtplan te hebben. Voor nog meer tips kun je op de site van de brandweer kijken.


Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Brandweer Twente

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.