Uit eten bij Poppies Pannenkoekenboot Almelo

Uit eten met kinderen is heel gezellig natuurlijk, maar je kiest meestal wel voor een locatie die ook geschikt is voor die kleine lawaaierige wezentjes. Waar je dan al snel aan denkt, is een pannenkoekenhuis. Bijna alle kinderen zijn gek op pannenkoeken en het is dan ook altijd een geschikte plek om te eten met kinderen. En nu ligt in Almelo een pannenkoekenBOOT. Laat dit voor mijn jongens nu helemaal het summum zijn. Pannenkoeken meets voertuigen is natuurlijk een win win-situatie! Dus gingen wij met ons vieren op pad naar Poppies.

De reis ernaartoe

Als je niet in Almelo woont, kun je van een etentje bij Poppies meteen een uitje van een halve dag maken. En dat hebben wij dan ook gedaan. Je kunt mijn jongens bijna niet gelukkiger maken dan met een tripje met de bus of de trein. Of met allebei! Dus gingen wij al halverwege de middag op pad. Eerst met de bus naar de stad en eenmaal op het station rustig de tijd nemen om de treinen te bekijken. Als het niet al te druk is, zijn er vaak medewerkers van de NS beschikbaar om aan kinderen te laten zien waar de machinist zit en welke knopjes er allemaal zijn. Tijn vindt dat echt he-le-maal het einde. Daarna zochten we een plekje, en wat een mazzel, we hadden een heuse dubbeldekker (dat is vast niet de correcte treinterm…).

Pannenkoekenboot Almelo

Na een kort overleg waren de jongens het eens: we moesten bovenin zitten. De 20 minuten van Enschede naar Almelo waren zo voorbij en na het uitzwaaien van de trein gingen we op zoek naar de Pannenkoekenboot. Dat bleek helemaal geen moeilijke opgave, want vanaf het station zie je de brug over het water al. En wanneer je op die brug staat, zie je de boot al liggen. Het was al met al een wandeling van nog geen 10 minuten, op korte pootjes, voordat we bij de Pannenkoekenboot waren.

Poppies

Van een afstandje heb je helemaal nog niet door dat er een restaurant in het water ligt. De boot is een hele mooie klipper uit 1908 en van binnen is het een heel gezellig, hedendaags pannenkoekenrestaurant.

Pannenkoekenboot Almelo

Waar de charme van een pannenkoekenhuis toch ook wel een beetje de boerenkneuterigheid is, heeft deze boot een modernere feel. Wél heel erg gezellig en alleen al het feit dat je in het ruim van een schip zit, doet heel knus aan. Het is qua aankleding niet meteen een kinderparadijs, maar dat vond ikzelf juist een pluspunt. Want er wordt wel op alle manieren rekening gehouden met kinderen. Ze krijgen meteen een placemat die ze mogen kleuren en waarmee ze aan het einde een cadeautje mogen kiezen.

Daarnaast is er een hele grote verkleedkist waar zowel piraten, ridders en prinsessen hun hart kunnen ophalen. De vele kleine raampjes waardoor je direct op het water kunt kijken is een attractie op zich en laten we het stuurwiel, waar de kinderen uitgebreid kapiteintje kunnen spelen, niet vergeten.

Pannenkoekenboot Almelo


De menukaart

Wat een heerlijke kaart! Ook hier merk je een verschil met de authentieke pannenkoekenhuizen. Want er staan net even andere soorten pannenkoeken op deze kaart. Natuurlijk kun je je favoriete pannenkoek met kaas, spek of appel bestellen. Daarnaast zijn er ook heel verrassende opties toegevoegd aan het menu. Zo heeft Riemer gekozen voor de hartige pannenkoek met champignons, rode uit, mozzarella, tomaatjes, pesto mayonaise, verse basilicum en rucola. Ik koos voor een wat zoetere variant met appel, brie, pijnboompitten en caramelsaus. Ze waren beiden echt heel erg lekker! De jongens namen een pannenkoek die ze zelf konden versieren. Het was niet de meest verantwoorde maaltijd die ze deze week hebben gegeten, maar wat genoten ze van zowel het versieren als het opeten ervan.

Pannenkoekenboot Almelo

Sla vooral het toetje niet over. Er is een steeds wisselende homemade taart en wij hadden geluk dat het deze dag worteltjestaart was. Maar het bleef lastig kiezen, want was nog veel meer lekkers. Voor een zoetekauw als ik zijn de toetjes alleen al een reden om er nog eens naartoe te gaan.

Tips

  • Lijkt eten op een boot je fantastisch, maar houd je niet zo van pannenkoeken? Geen probleem, want bij Poppies hebben ze sinds kort de optie om te barbecueën op het dek van het schip. De tafelbarbecues zijn eenvoudig in gebruik en worden niet warm aan de buitenzijde. Wel zo veilig met kinderen.
  • De toegankelijkheid is wel iets om in de gaten te houden. Want het blijft een echte klipper. Met trappen om op de boot te komen en trappen om in het ruim/restaurant te komen. Als iemand slecht ter been is, kan dit lastig zijn.
  • Wij hebben zelf redelijk vroeg op de dag gereserveerd. Wanneer je de ‘reis’ maakt met het openbaar vervoer is dat wel handig, want na het eten moest ook het dek nog uitgebreid bekeken worden door mijn kapitein en matroos. Wij waren uiteindelijk pas tegen achten terug in Enschede en de jongens waren gesloopt van alle indrukken. Maar wat was het een feest!

Poppies Pannenkoekenboot Almelo

Voor meer informatie over de openingstijden of om te reserveren kun je een kijkje nemen op de website. Misschien leuk om te weten, je kunt hier ook terecht voor je kinderfeestje!

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.