Kinderfeestje van Ravi: schatgraven in het Lutterzand

Op 8 september werd Ravi 6 jaar. Vorig jaar vierden wij zijn kinderfeestje bij Avontura, wat trouwens hartstikke leuk was. Dit jaar gingen Ravi en ik op zoek naar iets anders. En dat kan in Twente, er worden namelijk zo veel verschillende kinderfeestjes georganiseerd. Eigenlijk waren wij het er een tijdje geleden al over eens wat het dit jaar moest worden, namelijk: schatgraven in het Lutterzand. Ik schreef er ook al over in de Vettt Zomerspecial en zette dit kinderfeestje op nr. 1 in mijn zomerse kinderfeestjes top 9! Ravi is net Sil de strandjutter en vindt overal van alles, het liefst van metaal! Schatgraven op één van de mooiste plekjes van Twente, dat is dus echt een kinderfeestje voor Ravi. De opdracht: De schat van het Lutterzand vinden. De kinderen gaan, als echte piraat, op pad met een tablet en een metaaldetector. Superleuk!Lees mee hoe de kinderen het ervaren hebben.

Op naar het Lutterzand

Op een zonnige vrijdag om 14:15 uur haalden wij 7 kinderen uit school. Met twee auto’s en Bodhi (3 jaar) reden we naar de Lutte, waar de jongens en meisjes niet konden wachten om de speeltuin in te duiken. Ondertussen liet ik weten dat wij gearriveerd waren en werden er twee kannen ranja en genoeg plakjes cake op tafel gezet. Er heerste een klein beetje chaos, want er moesten cadeautjes worden uitgedeeld en uitgepakt, gele of rode ranja gedronken worden en natuurlijk wilde iedereen het grootste plakje cake, met versiering.

Hierna werd ons uitgelegd wat we deze middag precies gingen doen, want we kwamen natuurlijk niet alleen maar voor de speeltuin en de ranja!

De schat van het Lutterzand

Een schat? Waar? Kom op, we gaan…. Wacht! De kinderen van 5 en 6 jaar hadden een klein beetje moeite goed naar de opdracht en uitleg te luisteren. Gelukkig trok de tablet met een kort en duidelijk verhaal toch de aandacht van een paar nieuwsgierige kinderen. Het verhaal ging over wat er zich vroeger allemaal heeft afgespeeld. Aan de hand hiervan ontdekten we dat we op zoek moesten naar Dinkeldaalders, die ergens in het Lutterzand zijn begraven. Dus, let’s go! Maar niet voordat alle kindjes een band om het hoofd kregen, zodat ze de speurtocht als echte piraat konden beginnen. Ook kregen we een metaaldetector en de tablet mee.

Kinderfeestje schatgraven Lutterzand

Hoezo nieuwsgierig?

Op zoek naar QR-codes

We hadden zo veel geluk met het weer, de zon scheen en de natuur was echt op haar mooist! De kinderen hadden hier natuurlijk helemaal geen aandacht voor en renden vanuit het Paviljoen in volle vaart het bos in. Langs de route zijn dertien paaltjes geplaatst, genummerd 1 t/m 13 en voorzien van een QR-code. Door het enorme enthousiasme van de kinderen liepen we regelmatig een paaltje voorbij en moesten we dus weer terug. Mehmet hing dan zijn piratenbandje aan een tak bij het paaltje, zodat we straks niet opnieuw hoefden te zoeken, super slim! Met de tablet konden we de QR-codes scannen en een meerkeuzevraag beantwoorden. De jongens en meisjes bleven gelukkig heel erg enthousiast en kwamen elke keer trots vertellen dat ze weer een paaltje gevonden hadden. Uiteindelijk vonden we alle 13 QR-codes en kwamen we uit bij de oever van de Dinkel. Ik had ze laarsjes aan laten trekken, maar de combinatie kind/water/zand zorgt gegarandeerd voor een smeerboel! Heerlijk toch?!

Kinderfeestje schatgraven Lutterzand

Even spelen aan de oever van de Dinkel

We bleken één vraag verkeerd beantwoord te hebben en een paar pientere kinderen wisten meteen het juiste antwoord. Toen we alle vragen juist hadden beantwoord konden we de eindopdracht uitvoeren. We moesten de gevonden letters, die we hadden verkregen bij de juiste antwoorden, in de juiste volgorde zetten. En zo kraakten we het codewoord. Eindelijk konden we beginnen aan het meest spannende onderdeel.

Kinderfeestje schatgraven Lutterzand

Het kraken van het codewoord

Op zoek naar de Dinkeldaalders

De metaaldetector mocht aan! Wat hadden ze hier veel geduld voor op moeten brengen. We hadden de batterij onderweg al bijna leeg, want we konden de nieuwsgierigheid van de kinderen maar nauwelijks bedwingen. Ravi mocht als eerste en begon vol goede moed te zoeken. Van links naar rechts, maar hij vond niets. Deed de metaaldetector het wel? En ja hoor, bliep, bliep, piep, piep! Graven maar. Drie kinderen doken het zand in en de eerste Dinkeldaalder werd gevonden. En zo vonden alle 8 kindjes een gouden munt én ook nog een bonus muntje van € 0,10!

Kinderfeestje schatgraven Lutterzand

Ravi groef naar de schat die Casper ontdekte

Schatrijk

Met de gevonden schatten, mega vieze nagels en met het zand in de haren liepen we weer terug naar Paviljoen Lutterzand, waar de kinderen meteen weer de speeltuin indoken. Moe? Nee hoor, wel dorst! Twee kannen ranja waren in no time leeg en de bordjes patat met snacks werden bijna allemaal leeggegeten. Na het eten werd er nog even gespeeld en hierna lieten we het meeste zand achter bij de speeltuin en mochten de jongens en meisjes genieten van een welverdiend ijsje.

Kinderfeestje schatgraven Lutterzand

Ja hoor, daar is de schat wel!

Op de terugweg werd de laatste energie er nog uitgeperst en was het nog lang onrustig op de achterbank. We leverden 6 voldaan tevreden kindjes weer netjes thuis af. Onze twee zanderige piraatjes hebben we nog snel even afgedoucht en snel in bed gelegd.

“Dit was echt het allerleukste kinderfeestje ooit” – Lieke

Wat een fijne, goedverzorgde middag. Voor de kinderen, maar zeker ook voor Bram en mij. Heldere uitleg, lekkere cappuccino, prima verzorgde spullen en een heerlijke maaltijd op een prachtig plekje! Ik wil bij deze Renate en John van Paviljoen Lutterzand enorm bedanken voor jullie aandacht en passie!

Dit kinderfeestje (gezinsuitstapje of familiefeest) is uitermate geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Geïnteresseerd? Meer informatie vind je op de website.

Kinderfeestje schatgraven Lutterzand

Buiten zijn maakt hongerig!

Dit kinderfeestje is een samenwerking tussen Paviljoen Lutterzand en Vettt.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.