DIY: deze gedraaide kaarsen maak je zelf!

Heb jij ze op Instagram ook al overal gespot? Gedraaide kaarsen zijn hot! En aangezien we in deze tijden veel meer thuis zijn, heb ik echt zin om het thuis gezellig te maken! Nu kun je natuurlijk gedraaide kaarsen gewoon online shoppen, maar hoe hoe leuk is het om zelf gedraaide kaarsen te maken! Het is namelijk helemaal niet moeilijk en je hebt er maar weinig voor nodig!

Wat heb je nodig voor deze gedraaide kaarsen?

Wil jij ook zelf gedraaide kaarsen maken? Doen! Het is erg leuk, ze zien er mooi uit en het is niet moeilijk. Dit heb je nodig om je eigen gedraaide kaarsen te maken:

1.Lange kaarsen

2.Vaas met warm water

3. Deegroller

4. Velletje bakpapier

Gedraaide kaarsen zelf maken
Dit is alles wat je nodig hebt!

Binnen 20 minuten je eigen gedraaide kaarsen!

Ik koos voor verschillende kleuren kaarsen, maar dat is natuurlijk helemaal aan jou! Vul de vaas met warm water. Let erop dat het water niet te warm is, dus geen kokend water want de kaars moet niet te vloeibaar worden.

Zet de kaarsen op de kop in het water, dus met het lontje naar beneden. Zorg ervoor dat in ieder geval 5 centimeter boven water blijft. Dit is de onderkant waarmee je de kaarsen later in je kandelaar zet.

Gedraaide kaarsen zelf maken
Kaarsen in warm water

Even warm laten worden

Doordat de kaarsen in het water staan worden ze zacht en kneedbaar. Haal na ongeveer 15 minuten een kaars uit het water en leg deze op het bakpapier. Je kunt nu met de deegroller de kaars wat platter maken. Druk de kaars niet te plat, dan breekt ie snel.

zelfgemaakte kaarsen
Nu de kaars zacht is kun je de kaars makkelijk bewerken

Draaien maar!

Nu je de bovenkant wat platter hebt gemaakt kun je deze gaan draaien. Daarvoor pak je kaars bij beide uiteindes en draai je rond. Hoe meer je draait, hoe meer ‘golven’ te krijgt.

Toen ik merkte dat mijn kaarsen begonnen te scheuren, heb ik ze weer even in het warme water gelegd. Je kunt ze daarna zo weer in de juiste vorm kneden.

zelfgemaakte kaarsen
Kneden en draaien!

Trial and error

Je merkt vanzelf welke kaarsen het fijnste draaien. Ik heb in eerste instantie kaarsen gebruikt waar een gekleurde laag was omheen zat. Deze laag knapte dus af terwijl ik aan het draaien was. Geeft op zich een leuk effect, maar het ligt eraan wat je wilt. Ik gebruikte daarna dus kaarsen die uit één geheel bestonden.

Gedraaide kaarsen zelf maken
Deze kaars draaide wel lekker makkelijk, maar de buitenste waxlaag knapte eraf.

Alle resultaat is prima, dat is het leuke van deze DIY. Geen enkele kaars is hetzelfde! Probeer het maar eens uit en mocht je dé perfecte kaars of tip hebben, ik hoor het graag!

Gedraaide kaarsen zelf maken
Deze kaarsen staan echt superleuk op tafel!

Over Famke

Meer blogs van Famke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.