Overzicht lammetjesdagen in Twente

Pasgeboren lammetjes zijn zo lief en schattig en wat hebben ze veel aantrekkingskracht op ons. Het is niet voor niets dat heel veel boeren, schaapskooien en landgoederen in de lente hun pasgeboren lammetjes ‘ten toon stellen’ aan het publiek. Het is namelijk geweldig om jonge lammetjes te zien spelen, hun staartjes te zien draaien als ze drinken bij hun moeder en nog leuker om ze te mogen aaien. En dat kan tijdens de zogenoemde Lammetjesdag.

Ik vind het heel erg bijzonder om mijn kinderen dit zelf te laten ervaren, in plaats van er alleen maar over voor te lezen of het op TV te zien. Dus ging ik op onderzoek uit, naar een plekje in de buurt waar we lammetjes kunnen knuffelen. Ik ontdekte dat er heel veel lammetjesdagen worden georganiseerd in Twente en daarbuiten. Maar ook zijn er schaapskuddes of (kinder)boerderijen die hun locatie ‘gewoon’ openstellen voor publiek. Zo gingen wij, net als heel veel andere mensen, afgelopen 24 februari naar de Schaapskudde in Haaksbergen. Twee jaar geleden adopteerden we hier een klein bruin lammetje. Dit jaar bleef het bij kijken, aaien en bij het eten van een beschuitje met muisjes.

Lammetjesdagen Twente

Kroamschudd’n in de schaapskooi “Horstervennehoes” in Haaksbergen.

Hieronder een lijst met plekken in Twente waar je dit jaar lammetjes kunt aaien.

Woensdag 20 maart – Kindermiddag ‘Lammetjes aaien’ (Hof Espelo)

Lekker knuffelen met een lammetje? Kom dan woensdag 20 maart naar de kindermiddag ‘Lammetjes aaien’ op Hof Espelo. In drie groepen gaan de kinderen samen met de vrijwilligers naar de boerderij. Je kunt starten om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur, graag wel vooraf aanmelden. De middag is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar. Hier vind je meer informatie.

Zaterdag 30 maart – Traditionele Lammetjesdag (Schaapskooi de Lemelerberg in Giethmen)

Op zaterdag 30 maart 2019 is het weer Lammetjesdag bij de schaapskooi Lemelerberg. (Dalmsholterweg 3b, Giethmen) Van 11.00 uur tot 16.00 uur kun je de lammetjes knuffelen. Op het erf rondom de kooi zijn verschillende kraampjes. Er is live muziek en kinderen kunnen knutselen. Ook kun je genieten van een kopje koffie of thee met een warme stroopwafel.

Meer informatie vind je op de website.

Zondag 31 maart  – kroamschudd’n in de schaapskooi “Horstervennehoes” (Schaapskudde Haaksbergen)

Ieder jaar organiseert de Schaapskudde in Haaksbergen een lammetjesdag. Blogster Michelle schreef een blog over haar ervaringen bij de Schaapskooi Haaksbergen op 24 februari. Meer informatie vind je op de website van de schaapskudde.

Lammetjesdagen Twente

Kroamschudd’n in de schaapskooi “Horstervennehoes” aan de Schapendrift 11 te Haaksbergen (deze foto en die in de header is gemaakt door collega blogger Michelle Lohuis)

Woensdag 17 april – Kinderboerderij De Höfte (Oldenzaal)

Op 17 april organiseert kinderboerderij De Höfte een gezellige paasdoemiddag voor kinderen van 14:00 -16:30 uur. Je kunt er eieren zoeken, eieren schilderen, broodjes bakken en nog veel meer. Je kunt dan ook de dieren bekijken en waarschijnlijk staan er 2 ooien met een lammetje in de stal, welke je onder begeleiding van een vrijwilliger mag aaien. Als het weer het toelaat, gaan de lammetjes dagelijks in de knuffelweide en kunnen bezoekers van de kinderboerderij iedere dag de lammetjes aaien. Meer info vind je hier.

Maandag 22 april – Tweede Paasdag: “Lente in de kooi” (Schaapskudde Haaksbergen)

In Haaksbergen kun je op tweede Paasdag alweer naar de lammetjes komen kijken. Deze keer is er extra veel vermaak voor de kinderen. Dit wordt verzorgd door scouting De Klomp. Ook is er een spectaculaire roofvogelshow en zijn er korte demonstraties schapen drijven. Op het terrein is een gezellige braderie ingericht waar u diverse producten kunt kopen. Meer informatie over deze dag vind je hier. 

Zondag 28 april – Lammetjesdag bij Schaapskooi Stroothuizen (Denekamp)

Er is sprake van een ware babyboom in de schaapskooi aan de Stroothuizerweg in Denekamp: elke dag worden weer lammetjes geboren. Hoe leuk? Meer informatie vind je op de website.

Hebben jullie nog aanvullingen? Dan horen wij het graag, hieronder, of op Facebook.

lammetjesdag haaksbergen adopteren

Ons geadopteerde lammetje in 2017.

 

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.