Overzicht lammetjesdagen in Twente 2023

Laatste update: maart 2023

Pasgeboren lammetjes zijn zo lief en schattig en wat hebben ze veel aantrekkingskracht op ons. Het is niet voor niets dat heel veel boeren, schaapskooien en landgoederen in de lente hun pasgeboren lammetjes ‘ten toon stellen’ aan het publiek. Het is namelijk geweldig om jonge lammetjes te zien spelen, hun staartjes te zien draaien als ze drinken bij hun moeder en nog leuker om ze te mogen aaien. En dat kan tijdens de zogenoemde Lammetjesdag. We hebben een overzicht gemaakt van Lammetjesdagen in Twente, en net buiten Twente :-).

Lammetjesdagen Twente

Kroamschudd’n in de schaapskooi “Horstervennehoes” in Haaksbergen.

Woensdag 8 maart – Kindermiddag ‘Lammetjes aaien’ (Hof Espelo)

Lekker knuffelen met een lammetje? Kom dan woensdag 8 maart naar de kindermiddag ‘Lammetjes aaien’ op Hof Espelo. In drie groepen gaan de kinderen samen met de vrijwilligers naar de boerderij. Je kunt starten om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur, graag wel vooraf aanmelden. De middag is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar. Hier vind je meer informatie.

Zaterdag 25 maart – Traditionele Lammetjesdag (Schaapskooi de Lemelerberg in Giethmen)

Op zaterdag 25 maart 2023 is het weer Lammetjesdag bij de schaapskooi Lemelerberg. (Dalmsholterweg 3b, Giethmen) Ook hier kun moet je je om de lammetjes te aaien inschrijven in tijdvakken. Deze zijn om 10.00 uur, 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Op het erf rondom de kooi zijn verschillende kraampjes. Er is live muziek en kinderen kunnen knutselen. Ook kun je genieten van een kopje koffie of thee met een warme stroopwafel.

Meer informatie vind je op de website.

Maandag 10 april (2e paasdag) – Kroamschudd’n bij Schaapkooi Haaksbergen

Op 10 april organiseert de Schaapskudde Haaksbergen weer een Lammetjesdag. Naast dat er veel dartelende lammetjes te zien zullen zijn, geven de werkzaamheden van herders en vrijwilligers jullie een beeld van de gang van zaken tijdens de stal- en lammerperiode. Misschien wordt er zelfs tijdens je bezoek zelfs wel een lammetje geboren! Het start om 10.00 en duurt tot 16.00, voor meer info kijkje op de website.

Zondag 30 april – Lammetjesdag bij Schaapskooi Stroothuizen (Denekamp)

Op zondag 30 april is er een lammetjesdag bij Schaapskooi Stroothuizen in Denekamp. Een overzicht van alle activiteiten in en om de Schaapskooi vind je op de website.

29 april t/m 9 mei – Lammetjesdagen bij de Flierefluiter in Raalte

In de meivakantie zijn er ook lammetjesdagen bij de Flierefluiter in Raalte. Naast het aaien kun je op 1 mei om 13:30 uur komen kijken naar hoe de schapen worden geschoren. Meer informatie kun je vinden op de site.

Donderdag 18 mei – Lammetjesdag bij de Schaapskudde op de Borkeld (Markelo)

Op hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, wordt er dit jaar weer een lammetjesdag georganiseerd bij schaapskudde op de Borkeld. Ook kun je altijd tijdens een fietstocht of wandeling even langs de Schaapskudde op de Borkeld gaan. Het is zeker de moeite waard om de herder met zijn kudde te bezoeken. De herder is graag bereid uw vragen te beantwoorden. De Schaapskudde is alleen niet op vaste tijden geopend! Op “De Borkeld” zijn ook vele wandel en fietspaden uitgezet en ook is het interessant een bezoek te brengen aan de informatieboerderij ’n Witten van Staatsbosbeheer. Hier vindt u alle informatie over flora, fauna, de pré- historische grafheuvels en het ontstaan van dit natuurgebied. Op de website kunt u meer lezen.

 

Dit jaar geen kroamschudd’n in de schaapskooi “Horstervennehoes” (Schaapskudde Haaksbergen)

Ieder jaar organiseert de Schaapskudde in Haaksbergen eigenlijk een lammetjesdag. Blogster Michelle schreef een blog over haar ervaringen bij de Schaapskooi Haaksbergen op 24 februari. Dit jaar gaat deze lammetjesdag helaas niet door vanwege de Q-koorts. Wel is het educatief centrum een aantal dagen in de week open van 10 april tot 31 oktober. Hier kun interactieve spelletjes voor kinderen vinden en een klein speeltuintje naast het terras. Vanaf het educatief centrum kun je het veen in op zoek naar de kudde. Meer informatie vind je hier.

Lammetjesdagen Twente

Kroamschudd’n in de schaapskooi “Horstervennehoes” aan de Schapendrift 11 te Haaksbergen (deze foto en die in de header is gemaakt door collega blogger Michelle Lohuis)

 

Hebben jullie nog aanvullingen? Deel ze vooral met ons door hieronder in de comments een berichtje achter te laten.Vinden we leuk!

lammetjesdag haaksbergen adopteren

Ons geadopteerde lammetje in 2017.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.