Nieuwe Hotspot: Vallei 53 op het Rutbeek in Enschede!

Door

Heb je al gehoord van Vallei 53? Het is de nieuwe naam van wat je voorheen misschien kende als Skicentrum Moser.  Als je op zoek bent naar een nieuwe hotspot om samen met je gezin te ontdekken, dan is dit zeker iets om op je agenda te zetten. Gelegen op het terrein van Het Rutbeek!

Tip: zet 5 mei alvast in de agenda want dan is er een feestelijke open dag!

Nieuw: Horeca hotspot De Bonte Bistro (vanaf 1 april)

Vanaf 1 april opent hier ook de Bonte BistroDe culinaire keuken waait hier heerlijk mee met alle seizoenen. Met als resultaat een avontuurlijke menukaart die regelmatig varieert. En dat op het fijne terrein van Het Rutbeek met uitzicht op het water! 

Activiteiten voor kinderen bij Vallei 53 in Enschede

Of je nu op zoek bent naar spanning en sensatie of gewoon wilt ontspannen op het terras, Vallei 53 heeft voor elk wat wils. De meeste activiteiten zijn ook super geschikt voor een kinderfeestje of een vrienden- of familiedag! Als je doorleest hebben we voor jou ook alle kinderfeestjes op een rij gezet! Een greep uit de activiteiten:

 1. Funtuben:
  Dé outdoor activiteit voor jong en oud! Bij Tubing glijd je in een opblaasband met hoge snelheid naar beneden. Je glijdt van de Helse Heuvel in rap tempo naar beneden met uitzicht over het prachtige Rutbeek! Hoe snel ben jij beneden? Geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar en met een lengte van minimaal 1.20 meter!
 2. Kom klimmen in het Woeste Woud!
  Bij Vallei 53 kun je klimmen in het Woeste Woud; een klimbos met zowel een hoog- als een laag parcours. Het lage parcours is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar (min. lengte 12o cm), het hoge parcours vanaf 8 jaar (min. lengte 140 cm). Ontdek het Woeste Woud door behendig van boom naar boom te klauteren, via balkjes, planken, netten en kabels!
 3. Huur een mountainbike!
  Vanaf Vallei 53 starten er mooie mountainbike routes. Neem zelf je mountainbike mee of huur er hier eentje. De fietsen die verhuurd worden zijn geschikt voor kinderen vanaf 140 cm.
 4. Doe de QR-speurtocht op de Kickbike.
  Iets actiefs doen met een leuk spel elemement? Reserveer de QR tocht en ga op wereldreis langs alle continenten met een GPS-apparaat, kickbike step en je eigen smartphone. Heb jij bij terugkomst alle continenten bezocht? Geschikt vanaf 8 jaar.
 5. Doe de GPS-wandeltocht
  Tijdens de GPS wandeltocht maak je een mooie puzzelwandeling in het gebied rondom Het Rutbeek. Je gaat op wereldreis langs alle continenten met een GPS apparaat en je eigen smartphone. Deze actieve puzzeltocht is een heerlijke activiteit voor jong en oud en geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar.
 6. Skien en snowboarden (seizoensgebonden)
  Een proefles, een individuele les, een groepsles, of vrij skien of boarden? Het kan allemaal! Ook voor een skifeestje kun je bij Vallei 53 terecht!
  Mogelijk vanaf 1 oktober t/m eind maart.
Skicentrum Moser in Enschede

8 x Kinderfeestjes bij Vallei 53

Op zoek naar een actief kinderfeestjes? Zoek niet verder! Op het gebied van kinderfeestjes is bij Vallei53 echt van alles mogelijk. We lichten hier alvast 8 superVettte kinderfeestjes uit. Wat dacht je van:

1. Klimfeestje
Vier je klimfeestje in het Woeste Woud! Je kiest voor het hoge- of lage parcours. Het lage parcours is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en vanaf 120 cm. Het hoge parcours is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en vanaf 140 cm. 

2. Kinderfeestje Archery Battle feestje
Ga de strijd aan met je vrienden in het Woeste Woud tijdens je Archery Battle kinderfeestje
Het wordt gespeeld met speciale bogen en pijlen met een zachte foampunt. Je komt dus niet thuis met blauwe plekken. Om het gezicht te beschermen krijg je een masker.
Leeftijd: vanaf 8 jaar.

3. Kinderfeestje Fun & Extreme Tubing
Dol op hoogte, snelheid en adrenaline? Kom dan met je vrienden Tuben! Bij Tubing glijd je in een Tube (opblaasband) met hoge snelheid van de Helse Heuvel. Het is een gave sensatie, leuk voor jong en oud. Je hebt de keuze uit twee arrangementen: ‘Fun tubing’ en ‘Fun & Xtreme Tubing‘.
Leeftijd: vanaf 6 jaar.

Tubing

4. Kinderfeestje ‘The Battle Kids’
Diep in de jungle en tussen de lianen van het Woeste Woud staat het parcours met elementen van bootcamp en Ninja Warriors. Let op, want het parcours van The Battle Kids is niet zonder obstakels! Alleen als je stoer en sterk bent lukt het je om het parcours af te ronden. Kom je spierballen showen en ga de uitdaging aan!
Leeftijd: vanaf 10 jaar

vallei53

5. Escape feestje
Een uitdagend feestje en een echte hersenkraker? Treed in de voetsporen van de smokkelaars en smokkel jouw waren over de grens. Pas wel op dat je niet wordt betrapt, want er wordt hard opgetreden door de fanatieke douaniers! Je smokkelwaar wordt afgepakt en je verdwijnt voor lange tijd in de bak.

De vaste groep smokkelaars durft de volgende klus niet aan…Hebben jullie wel het lef? Ga de uitdaging aan tijdens het Escape feestje. Voor kinderen vanaf 8 jaar wordt dit Escape avontuur iets makkelijker gemaakt, maar het blijft een pittige uitdaging :-).
Leeftijd: vanaf 8 jaar

6. Kinderfeestje Expeditie Robinson Kids
Bij dit feestje sta je in teamverband voor leuke, uitdagende en fysieke beproevingen, net zoals op tv. Kracht, snelheid en brains zijn belangrijke elementen om deze succesvol te doorstaan. Ben jij de ultieme Robinson? Ga de uitdaging aan!
Leeftijd: vanaf 8 jaar

7. Kinderfeestje vlot bouwen
Niet bang om natte voeten te krijgen? Kom vlot bouwen tijdens je kinderfeestje! Na de aanwijzigingen van een instructeur gaan de kinderen zelf aan de slag en mogen ze met hun team het zelfgebouwde vlot uitproberen. Een zwemdiploma en het dragen van een zwemvest is verplicht.
Leeftijd: vanaf 10 jaar

8. QR-tocht kinderfeestje op een Kickbike
Tijdens de QR tocht gaan jullie op wereldreis langs alle continenten met een GPS-apparaat, kickbike step en je eigen smartphone. Heb jij bij terugkomst alle continenten bezocht?
Leeftijd: vanaf 10 jaar


Meer weten over Vallei53?

Klinkt VETTT allemaal he? Neem zelf ook eens een kijkje op de website van Vallei 53 of bezoek de open dag op 5 mei 2024 en ga het allemaal zelf ontdekken!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.