Featured

Gratis festival: Maker Festival Twente

Laatste update: april 2024

Van 2 t/m 5 mei is het zover: de 9e editie van het Maker Festival Twente! Een festival voor alle leeftijden en iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe technieken, technologieën, creativiteit en innovatie. Creëer je eigen Maak Experience in de vele labs, inloopactiviteiten en workshops en ontdek nieuwe makers. Tip: t/m eind mei gaat het festival on tour door Twente!

Ontdek het complete festivalprogramma op makerfestivaltwente.nl!

maker festival twente

Ontdekken, maken en beleven bij het Maker Festival Twente in Enschede

Tijdens het Maker Festival is er van alles te doen, te maken en te beleven. In de Kijk- en DoeLabs onderzoek je hoe kunstenaars werken en doe je vooral ook zelf mee. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met electro-mechanische fantasiedieren geïnspireerd door Animaltronics van kunstenaar Tristan Kruithof. Of ontwerp je eigen avatar in het mobiel ontdekkingslab Avatopia van Roos Groothuizen.

maker festival twente

Ook buiten gebeurt er heel veel! Maak je lievelingsdier of muziekinstrument als neonobject in het MaakLab Neon of ontwerp je eigen textielsticker in het EnschedeLab. Laat je fotograferen bij een 3 meter hoge transformer, maak samen met het robot-orkest Ponytrap muziek, doe waterproefjes in het WaterLab of graaf je eigen kuil in het GraafLab. En dan hebben we het PannenkoekLab, RobotLab ( (o.a. voetbal en RoboTeam UT)), MediaLab (o.a. AI Photo)) en FilmLab nog helemaal niet genoemd!

maker festival twente

Het Maker Festival gaat on tour door Twente met de dagfestivals

Wil je meedoen, maar liever dichter bij huis? Dat kan ook, want (een deel van) het Maker Festival gaat on tour door heel Twente. Bekijk hieronder het overzicht van de dagfestivals!

Onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers stap je in jouw bibliotheek (in het Maak-, Film-, Robot- en MediaLab) in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media. En zo ontdekt je wat Twente te bieden heeft als innovatieve Maakregio! Meer informatie over de dagfestivals vind je hier: Maakdag festivals.

maakdagen makerfestival

Randprogramma

In samenwerking met cultuurpartners, bibliotheken en speeltuinen kun je tussen 15 maart en 30 april in elke Twentse gemeente aan de slag met uitdagende maak- en ontwerpworkshops.

Ontdek het complete festivalprogramma op makerfestivaltwente.nl!

Meer informatie Maker Festival Twente (Enschede)

Wanneer: 2 t/m 5 mei (12.00-17.00 uur)
Waar: Roombeek Cultuurpark, Stroinksbleekweg 16, Enschede
Leeftijd: alle leeftijden
Kosten: Het festival is gratis maar voor sommige workshops wordt een vergoeding gevraagd (PannenkoekLab €2 en Neonworkshop € 10). Reserveren is hiervoor noodzakelijk en kan nu al.
Meer informatie: Maker Festival Twente

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Tetem.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.