Een babyboek maken bij Smartphoto

Door

Je kent het vast wel; het uitstellen van het maken van een fotoboek na de geboorte van je kind. Bij de eerste had je hem in de kraamweek al af, bij de tweede duurde het 3 maanden en de derde mag blij zijn dat er überhaupt een fotoboek ligt tegen de tijd dat hij/zij naar de basisschool gaat. Hoe graag je het ook wilt, het blijft vaak toch ergens onderaan je to-do-lijstje staan. Netflixen met een kop thee op de bank als de kinderen slapen en je energie ergens op de oprit is blijven liggen, staat ook wat hoger op mijn prioriteitenlijstje. Voor VETTT mocht ik echter op onderzoek gaan naar de mogelijkheden van een babyboek maken bij Smartphoto. Enthousiast ging ik aan de slag.

Meteen aan de slag met ons babyboek

Eerder schreef ik al de blog over de kraamtijd tijdens Corona die ik eerder beleefd had. Tijd om dit vast te leggen in een babyfotoboek. Het was voor mij de eerste keer dat ik een fotoboek via Smartphoto maakte, het programma werkt gelukkig simpel:

  1. Je gaat naar www.smartphoto.nl
  2. Je kiest het formaat boek en de lay-out
  3. Je gaat aan de slag

Het voordeel is dat je geen software hoeft te downloaden voordat je kunt beginnen. Dit vind ik zelf wel één van de pluspunten van dit programma; je hoeft niet eerst een hele rits updates die sinds 2018 klaar staan uit te voeren. Het programma zelf is overzichtelijk en de opties zijn makkelijk toe te passen.

Een eigen unieke kaft

Voor de kaft van het babyfotoboek bij heb ik een uniekleur gebruikt met één uitvergrote foto. Je kiest zelf welk formaat of welke vorm je wilt gebruiken, ook meerdere foto’s op de kaft plaatsen is mogelijk. Als de kwaliteit van de foto’s onvoldoende is, krijg je hier een melding van. Je hebt de mogelijkheid om met verschillende kaders en pictogrammen je ontwerp op te personaliseren en op te leuken, gesorteerd per thema. Ook zijn er specifieke stickers om mijlpalen van je baby aan te geven, bijvoorbeeld qua leeftijd.

Kaft
Pictogrammen
Stickers
Kaders en pictogrammen

Verschillende lay-out mogelijkheden

De lay-out heb ik per set pagina’s zelf bepaald, afhankelijk van de foto’s die ik wilde gebruiken. Meestal let ik er dan op dat de foto’s op één pagina qua kleuren en tinten bij elkaar passen. Ik koos uit het ruime assortiment voor een achtergrond die ik op alle pagina’s gebruikt heb. Juist omdat ik met de indeling en kaders wilde variëren in de lay-out, vond ik een uniforme achtergrond het mooist. Tijdens het ontwerpen zie je precies wat de kosten van je ontwerp zijn en je kunt makkelijk nieuwe pagina’s toevoegen, ook tussen de bestaande pagina’s. Je kan daarom gemakkelijk per bladzijde een andere lay-out of achtergrond kiezen, als je dat zou willen.

Bijpassende kleuren en tinten

Kwaliteit

Sommige foto’s waren niet haarscherp qua kwaliteit, maar wilde ik toch graag gebruiken bij het maken van het babyboek. Dit resultaat was alsnog prima, je weet dan ook dat je wat mindere kwaliteit kunt verwachten. De papierdikte is van stevige kwaliteit. Extra opties qua uitstraling van het papier zijn ook mogelijk; tegen een meerprijs van € 0,25 per pagina wordt het ontwerp op glanzend papier afgedrukt. Ook kun je een presentatiebox erbij aanschaffen voor € 9,95 waar je het boek mee beschermt tegen beschadigingen.

Snelle levering

En tadaa: na 3 dagen had ik het babyboek al in huis! Ik ben ook echt blij dat ik het boek gelijk gemaakt heb en dat ik het niet steeds hoef tegen te komen op mijn to-do-lijstjes. Wat mij betreft is het zeker een aanrader, het programma werkt goed, de kwaliteit is top en de levering snel. Op de site geven ze trouwens aan dat ze een gratis herdruk doen als het resultaat niet goed blijkt te zijn. De vele pictogrammen vond ik een leuke persoonlijke toevoeging.

Het standaard papier vond ik soms wat dof van kleur bij foto’s van mindere kwaliteit, dus het gebruik van scherpe foto’s is aan te raden. Het systeem geeft overigens aan als de foto kwaliteit niet goed genoeg is, maar ik wilde de foto’s er zo graag in hebben :-). De prijs voor het boek dat ik had ontworpen bedroeg €40,35 en bestond uit 36 pagina’s. En het resultaat mag er zijn!

Zelf aan de slag?

Denk je nou, ik ga er ook voor :-)? Op de website van Smartphoto vind je alle opties én een tip van mij: er staan regelmatig leuke kortingscodes online!

Over Emily

Meer blogs van Emily lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.