Kamperen in je achtertuin, in een echte Tipi van Festipi

Een tipi in je achtertuin, hoe vet?! Nou dat leek ons héél vet. En na afgelopen weekend vonden wij dat nog steeds! Wij kregen een 3-meter tipi (doorsnee) van Festipi in onze achtertuin en deden net alsof we een weekendje aan het kamperen waren. Backyard camping de luxe! Want: eigen keuken, eigen badkamer, eigen koelkast. Niet verkeerd hoor.

Meivakantie 2020

Meivakantie 2020. Het is lente, het is vakantie. De zon schijnt en de warmte van de zon is voelbaar. We willen onze korte broek en onze slippers aan, we willen alleen nog maar buiten zijn. We willen onze nieuwe vouwwagen uittesten. Kamperen en wakker worden van de eerste zonnestralen en het geluid van de vogels (en daarna nog even doorslapen). We willen tegen een tentdoek aankijken en tegen elkaar aanrollen. We willen ‘s morgens met blote voeten het vochtige gras voelen en tegen de boom plassen. (Mijn jongens willen dat, ik niet…)

We willen kamperen

We willen een vuurtje maken, broodjes bakken, marshmallows roosteren en stinkend naar rook onze tent induiken. Nadat we onze tanden hebben gepoetst en onze tandpasta uit hebben gespuugd in de bosjes. We willen deze witte tandpastavlek de volgende morgen nog op de bladeren zien, want dat betekent dat het niet regende. We willen goedemorgen zeggen tegen de buren, die ook om 05:00 uur wakker werden van de vogels en de felle zon. We willen met onze handdoek onder de arm over de camping naar het washok lopen, voor een plons water in ons gezicht. We willen broodjes halen bij de campingwinkel, deze besmeren met boter en heel veel hagelslag. We willen koffie zetten met zo’n wankel filtertje, dat eerst twee keer omvalt. Ja, dat willen we! Dát willen we!!

Festipi camping thuis
Een vuurtje maken en marshmallows roosteren, dat willen we!

Omdenken: kamperen in je achtertuin

Maar dat kregen we niet. We konden onze nieuwe vouwwagen niet uitproberen, want alle campings zaten dicht. Balen! Gelukkig zijn we ontzettend ruimdenkend en omdenkend geworden de afgelopen weken. Quarantaine heeft ons creatief gemaakt. Ik hou daarvan, van die creativiteit die loskomt. We halen het lekkerste eten af, omdat we niet uit eten mogen. We leren het fenomeen drive through kennen en bestellen vanuit onze auto de lekkerste wafels met versie aardbeien. En we kamperen in onze eigen achtertuin #gewoonomdathetkan.

Festipi tipi in je tuin
Backyardcamping de luxe

Festipi maakt kamperen in je achtertuin mogelijk

Festipi is een full service festival campsite organisatie. Ze verzorgen alles voor de festivalganger om de beleving op de camping zo optimaal mogelijk te maken. De tipi’s zijn opgezet in groepen of in een compleet dorp op festivals zoals Paaspop, Bospop en het Best Kept Secret Festival. Ze zijn dan volledig ingericht voor een gezellig en comfortabele overnachting tijdens welk event dan ook. Dat doen ze normaal gesproken, maar zoals je weet is niets nu normaal. En omdat niets normaal is, moet je omdenken en dát deden ze bij Festipi.

Serge en Tonnie, Team Festipi Backyard Camping, hebben alle bedrijfsvoering omgegooid naar kamperen in de achtertuin. Backyardcamping: Luxe kamperen in je achtertuin, gewoon voor iedereen met een achtertuin. Serge vertelt: “als iemand zich aanmeldt, wordt hij of zij zo snel mogelijk gebeld. We vragen waar, wanneer, hoe en wat je ervan wilt maken. Wil je er in slapen? En met hoeveel? Is er misschien een bepaalde print die je leuk vindt? We zoeken de spullen bij elkaar, rijden naar je toe en zetten hem voor je op.”

Over de tipi’s van Festipi

De Festipi’s hebben de meest toffe prints en ze zijn er er in twee maten. 2,5 Meter en 3 meter. De 2,5 meter is speciaal voor 1 of 2 personen. In de 3 meter (die wij hadden) kun je met drie (in ons geval met 4) personen knus tegen elkaar aanliggen. De kosten van de 2,5- en de 3 meter blijven gelijk. De tipi is waterdicht, dus over regen hoef je je geen zorgen te maken. Heb je geen gras of zand? Geen probleem, dan plaatsen ze een houten bodem om de Festipi op te zetten. Ook zijn er matjes beschikbaar, mocht je deze zelf niet hebben. De tipi’s zijn vanaf 2 nachten te huur. Vanaf 60 euro heb je al 2 nachten een Festipi in je tuin! Meer informatie vind je op de website: Backyardcamping.

Onze ervaring met backyardcamping!

Op de website schreef ik ons in voor een Festipi tijdens het Moederdagweekend, het laatste weekend van de meivakantie. Binnen no-time werd ik gebeld en beantwoorde ik een paar vragen. Vrijdagmorgen, precies op de afgesproken tijd, zette Serge in een poep en een scheet een super toffe tipi neer op ons gras. Ravi kon niet wachten, ik zag hem glunderen. Hij wil al sinds de aankoop van onze vouwwagen, vorig jaar einde zomer, kamperen. En dat horen we de afgelopen weken all day, everyday. Dit zal zijn hunkeren naar een weekendje kamperen enigszins belonen.

Twee nachten kamperen we in de Festipi in eigen tuin

Ik richtte de Festipi in, haalde dekens, kussentjes en knuffels van boven. Overdag lagen de jongens in de tent of ze speelden ervoor op het gras, dat zag er zo knus uit. De eerste avond en nacht was voor de mannen. Ik had met een vriendinnetje afgesproken en kwam rond twaalven thuis. Alles was stil en donker, dus ik ben mijn eigen bedje ingedoken.

Festipi in je tuin
Ravi & Bodhi in ‘hun’ Festipi

De tweede avond was voor ons gezin. We maakten een vuurtje, roosterden marshmallows en de jongens doken rond half negen, stinkend naar rook, de tipi in. Bram en ik genoten bij het vuurtje nog even van de zomerse avond met een biertje, nootje en een goed gesprek. Nog voor twaalf uur doken wij er ook in. We sliepen met z’n vieren naast, op en over elkaar, werden om het uur wakker van een wiegend kind, een knarsetandend kind en onze konijnen die nogal van slag waren. Om 05:00 uur werden de vogels wakker, kwam de zon op en om 08:00 verliet het eerste kind de tent. Om 09:00 werd ik verrast door mijn drie mannen met een Moederdag ontbijtje in de tent.

Deze nacht symboliseerde de afgelopen acht weken. We zaten op elkaars lip, we stoorden ons aan elkaar. Maar het was ook warm zo samen, reuze gezellig, uniek, leerzaam en ongelooflijk bijzonder. Dit realiseerde ik me toen ik in mijn eentje lag te wachten op de lekkerste homemade croissantjes.

Opgeruimd staat netjes

Maandagmorgen, toen de jongens alweer op school zaten, werd de tipi net zo snel als hij neergezet werd weer afgebroken. Een lichtgroene cirkel in ons gras is alles wat ons deze week nog herinnert aan een bijzondere afsluiting van acht weken quarantaine met elkaar.

Festipi goedemorgen
Goedemorgen lieve Ravi

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.