Getest: Escape Room in je eigen huis!

Wij mochten thuis de Escape Room van FestivitiBox testen. Tof vermaak voor een middagje slecht weer en helemaal corona-proof. Mijn jongens (8 en 10 jaar) hebben nog nooit een escaperoom gedaan en vinden het idee van zo’n Escape Room in je huis alleen al geweldig.

All you need is….

Je bestelt het pakket op Festivitibox.be en je krijgt alles wat je nodig hebt per e-mail toegestuurd. Je moet een paar dingen printen en dan pak je een paar scharen, enkele balpennen, een notititieblok, een envelop, een laptop met internetverbinding en een mobiele telefoon. That’s all.

Escape room in je eigen huis

Enige voorbereiding voor jouw Escape Room in je eigen huis

En nu de speluitleg… Nu word ik al kriebelig van de handleiding van een gemiddeld bordspel, dus tegen dit gedeelte zie ik het meeste op. Maar het valt mee. Even doorlezen zodat je het spel zelf snapt, een geheim briefje in een balpen doen en papiertjes verstoppen in de kamer waar we de Escape Room gaan doen.

Escape room in je eigen huis

Escapen maar!

Wat hebben de boys er een zin in! En ik ben vooral heel benieuwd. Gaat het allemaal lukken? Is het niet te moeilijk? Maar het mooie is dat je het zo moeilijk of makkelijk kunt maken als je zelf wilt. App een keer vaker een tip door als je hoort dat ze het lastig hebben. Ze hebben een uur de tijd (kun je telkens verlengen) en binnen 54 minuten riepen ze het o zo belangrijke codewoord! Escaped!

Escape room in je eigen huis

Escape room in je eigen huis: Kosten enzo…

De Escape Rooms van FestivitiBox kosten (op moment van schrijven) € 12,95. Er zijn meerdere varianten (geheim agent en astronauten) en ze zijn voor 9 tot ongeveer 15 jaar. Mijn jongens van 8 en 10 kunnen het prima doen, maar krijgen dan gewoon wat meer tips tussendoor.

Escape room in je eigen huis

Het was leuk vermaak op een regenachtige middag. En minimaal een uur lang de kids achter een gesloten deur, wat een rust…
Het leuke is dat het ook weer nieuwe inspiratie brengt, want we hebben nu een ideetje om thuis een eigen ‘escape room’ te maken. Nu nog uitwerken 😉

Kijk op www.festivitibox.be voor alle opties. Have fun!


Over Evelin

Meer blogs van Evelin lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.