Tip: Verras iemand of jezelf met een Support Locals Twente box!

Door

Ik blijf dus steeds nieuwe toffe initatieven ontdekken. Een tijdje geleden appte mijn buurvrouw mij, of ik Support Locals Twente al ken. Ze had door vrienden die niet in de buurt wonen een borrelbox opgestuurd gekregen van www.supportlocalstwente.nl. Potje enthousiast dat ze was! En daar werd ik dus weer enthousiast van en ik ging op onderzoek uit, ben je ook benieuwd wat dit voor leuk lokaal concept is? Lees mee..

Support Locals Twente: voor borrelboxen en boodschappenboxen

Veel ondernemers hebben het zwaar in deze tijden van Corona. En vooral die leuke kleine lokale partijen hebben het moeilijk. Het winkelend publiek gaat zo min mogelijk naar winkels, boodschappen doe je het liefst niet te vaak en allerlei kleine speciaalzaken binnenlopen wordt in tijden van Corona ook veel minder gedaan. Support Locals is opgericht om juist de lokale ondernemers te helpen. Wat het precies is en wie hierachter zit? Lees mee!

Van Dreug naar Support Locals Twente

Ik dacht eerst nog even dat het een landelijke partij was. Dat is natuurlijk prima, maar niet zo lokaal. Na een belletje met de initatiefnemers in Twente ontdekte ik een mooi verhaal.

Support Locals is inderdaad landelijk, maar in verschillende regio’s pakken inwoners/ondernemers dit op. Zo gaat het ook met Support Locals Twente. Ze doen dit met z’n drieën. Eén stel en een broer. Tukker Ivo, één van de broers startte een jaar geleden met zijn bedrijf ‘Dreug’. Met Dreug maakt hij harde worsten. Met zijn passie voor het boerenleven, de varkenshouderij en duurzaamheid maakt hij nu worsten met verschillende smaken die bijdragen aan verduurzaming van de varkenshouderij. Op zijn website lees je er alles over. Veel van zijn worsten liggen juist in de speciaalzaken waar nu veel minder mensen komen. Toen Ivo het concept van Support Locals ontdekte was de stap snel gemaakt om dit in Twente op te pakken.

Wat doet Support Locals Twente?

Door de Corona crisis zitten veel leveranciers voor de horeca en consumenten in Twente in een lastige situatie. Support Locals Twente slaat de handen in één om deze lokale leveranciers te helpen. Dit doen ze door wekelijks een mooie en goedgevulde boodschappenbox samen te stellen met de lekkerste producten die Twente te bieden heeft. Er zijn Twentse Boodschappenboxen, Twentse Borrelboxen, Twentse wijnboxen en Twijntse bierboxen. De boxen worden op zaterdag geleverd en bestellen kan tot en met donderdag voor levering op de eerstvolgende zaterdag.

De Boodschappenbox van Support Locals Twente

Wij kregen afgelopen zaterdag de Boodschappenbox geleverd. Alle producten worden door Support Locals Twente bezorgd in een grote doos. In de box zaten producten van o.a Bolsscher, De Nieuwe Melkboer, Landgoed Kaamps, Bolletje, Bakkerij Oonk én uiteraard Dreug. Extra leuk is dat je in de box een recept vindt passend bij de boodschappen. Wij hadden een heerlijk stoofvlees recept. Deze maakte ik gisteren al en eten we vanavond. De Nieuwe Melkboer voegde een recept toe voor een milkshake! Volgens de kenners was dit trouwens een ‘smoothie’ want in een milkshake moet roomijs, haha. Coco is er blij mee, beetje slagroom een een paar sprinkles maakten hem nog fijner!

De boxen verschillen iedere week qua inhoud dus kijk vooral ook even op de website: Support Locals Twente. Zoek je nog een leuk cadeau voor iemand in Twente? Hoe tof om zo’n box te laten bezorgen!

Happy met haar Milkshake!
Support Locals Twente

Op zoek naar uitjes voor de zomervakantie?

Klik hier voor meer dan 40 tips en uitjes voor jouw zomervakantie in Twente.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.