Food Truck Festival Trek Enschede

Door

Wat een machtig mooie combinatie is het; een festival gecombineerd met food. En het was niet alleen een mooie combinatie, het was veel meer dan dat. Het waren zomerse temperaturen, gezellige vrienden, fijne deuntjes, heerlijk eten en een dochter (en haar ouders) die niet naar huis wilden. En dat in het fijnste park van Enschede. Food Truck Festival Trek Enschede; ik mis je.

 

Alle foodies verzamelen!

Op vrijdag verzamelden we ons in Het Volkspark Enschede. Waar we samen met al die andere Twentse foodlovers ooggetuige waren  van de eerste editie van Festival Trek Enschede. Ik had topdrukte verwacht, maar het was vrij rustig. Wat voor ons dikke prima was, want er waren bijna geen rijen op de vrijdag. Het was trouwens ook wel bloody hot, misschien dat anderen liever op een koelere plek zaten.  Op zondag gingen we weer en toen was het een stuk drukker. Overal zaten én lagen gezellige, etende Tukkers :-).

Food Truck Festival Enschede

Heerlijk parkhangen!

 
Het festival vond plaats in een klein gedeelte van het park, ik had verwacht dat het groter opgezet zou zijn. Dat komt misschien wel door mijn ervaring met de Rollende Keukens in Amsterdam vorig jaar, waar het echt mega druk was. Het was dus minder druk en groot dan verwacht maar wel übergezellig en erg overzichtelijk. Aan eten was er behoorlijk wat afwisseling, hoewel de burgertrucks zwaar in de meerderheid waren, ik heb er 3 geteld. Ik at o.a Indische sate, Thaise curry bij Indy Food, Thaise Pie van Pieman Bakery, Tortilla’s, Twents lam van Ship Rack en Frozen Joghurt. Allemaal even lekker!
 
Food Truck Festival Enschede

Ook Twentse foodtrucks zijn present.

Maurice en Pippa waren wat stoerder én gingen voor de krekeltjes.

Food Truck Festival Enschede

Trek in krekel!

 

Niet onbelangrijk: kidproof!

Bij binnenkomst werden er armbandjes uitgedeeld aan de kids. Waar ouders naam en nummer op konden schrijven. Mochten ze je kwijt raken, of andersom. Wij hebben tegenwoordig zelf zo’n bandje dus voor ons was het niet nodig. Vooral op zondag waren er veel kinderen, van pasgeboren baby’s tot pubers. Er waren verder niet veel voorzieningen voor kinderen. Opwarmen van babyvoeding/flesjes bleek wat lastig. En er was verder geen kinder entertainment. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik dat laatste niet gemist heb. Pippa heeft zich prima vermaakt en gelukkig hebben we allemaal lieve vrienden die het leuk vinden om ook af en toe een beetje op te letten.

Food Truck Festival Enschede
 

Daverend succes

Jaja, ik mag hier wel spreken van een daverend succes. Want dat was het, althans voor ons. En gelukkig duurde het het hele weekend, zodat we het succes bezoekje van vrijdag op zondag weer konden herhalen. Maar het allerliefst had ik er vandaag ook weer gestaan, en morgen, en…

Food Truck Festival Enschede

Dansen mag!

 

Nog een keer?

Dat kan! Het is weliswaar een ander festival, maar er komt nog zoiets naar Twente. Op 15 en 16 Augustus vindt namelijk in Het Prinsbernardplantsoen in Hengelo het Foodtruck Festival Stoer Voer plaats. Ik kan me niet voorstellen dat het nét zo leuk en gezellig als Trek gaat worden, maar we gaan het zien. Hij staat in mijn agenda. Meer informatie vind je op de Facebook Pagina.

Food Truck Festival EnschedeFood Truck Festival Enschede

Een fijne verrassing de Pie met Thaise vulling!

 

Meer tips?

Wil je meer tips voor de maand juni? Ga naar het overzichtje met tips met kids in Twente voor de maand juni.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
6 Comments
 • Mariska van der Meer
  juni 9, 2015

  Ha, ik was er zondag ook en heb er ook een blogpost over geschreven: http://eenvleugjelifestyle.nl/

  • Vettt.nl
   juni 9, 2015

   Aaah, jammer heb ik je gemist! Leuk stuk Mariska!

 • Lizet
  juni 9, 2015

  Jaa ik vond het ook top! Was een succes! Gezellige sfeer, mooi weer, leuke muziek, lekker eten… 🙂

  • Vettt.nl
   juni 9, 2015

   Jammer dat ik je niet gezien heb Lizet! Fijn dat jij je ook goed vermaakt had, ik had ook niet anders verwacht :-). Dikke topper was het…

 • Aisha
  juni 9, 2015

  Jaaa, het was geweldig!!
  Zaterdag&Zondag geweest, heerlijk gegeten en gedanst!
  Food Truck Festival TREK, tot volgend jaar!

  • Vettt.nl
   juni 9, 2015

   Ja!!! Ik vind dat ze dit weekend gewoon weer terug moeten komen :-).