Fruitplukken bij ’t Duvelshofke

Door

In Oldenzaal zit een ware Fruitplukboerderij en Landwinkel, genaamd ’t Duvelshofke. Hij stond al heel lang op mijn to-do lijstje, afgelopen woensdag was het eindelijk zover. Het was heerlijk weer, geen excuses om met de auto te gaan, dus hop op de fiets richting Oldenzaal. Vanaf mijn huis in Enschede was het precies een half uurtje fietsen. Een beetje zweten maar verder prima te doen!

'T Duvelshofke

‘ T Duvelshofke ligt helemaal vooraan in Oldenzaal (als je vanaf Enschede of Losser komt), vlakbij de bekende ‘gele M’. Het ligt aan De Duivelsdijk, een landelijk weggetje. Aangekomen bij ’t Duvelshofke fiets of rij je eerst de  lange oprijlaan af en als eerste zie je eigenlijk gelijk de Landwinkel. Pippa zag wat anders, haar kleine oogjes vielen gelijk op het springkussen en het klimtoestel. En even later ontdekte ze ook de kittens en hond die bij de Boerderij horen.

Duvelshofke

In de Landwinkel hebben we even om wat uitleg gevraagd. Helaas de meeste aardbeien waren al geplukt, maar er waren volop bramen te vinden. En er werd ons precies verteld waar we de meeste rijpe bramen konden vinden (handig!), dus plukken maar. Bij de Landwinkel koop je ook bakjes (0,10 cent/stuk) waar je je geplukte fruit in kan doen. Na afloop wordt dit afgewogen en reken je af.

Tijdens het plukken liep er steeds een jong poesje mee, superschattig. Je ziet haar ook op de foto hieronder. Er waren volop bramen, we hoefden dus niet heel hard te zoeken, lekker makkelijk dus voor de kleintjes. Nadat Pippa steeds meer oog had voor het poesje en een paar keer het bakje had laten vallen vond ik het wel tijd om terug te lopen. In de Landwinkel rekenden we af en kochten we gelijk nog een kopje koffie en een boerderij ijsje. In de winkel wordt trouwens van alles verkocht. Ambachtelijk gemaakte jam, saus, likeur en zelfs wijn. Je vindt er ook veel streekproducten maar ook een groot aanbod aan biologische producten, erg leuk ook als je een keer een leuk cadeau nodig hebt.

We streken lekker neer in de zon op het terras. Ik zag hier ook nog iemand lopen met een bos zelfgeplukte bloemen, dat kan dus ook! Er werd nog wat gespeeld -er waren inmiddels wat meer kinderen-, er werden wat poesjes geaaid, er werd rondgereden op de speelgoed tractor en vervolgens stapten we weer op de fiets richting Enschede. Een superleuke ochtend, zeker voor herhaling vatbaar.

‘T Duvelshofke is van dinsdag t/m zaterdag geopend. Goed om te weten; je kunt hier ook terecht voor kinderfeestjes. Meer informatie en de openingstijden vind je op de website: Fruitplukken bij ’t Duvelshofke. Er zijn trouwens meerdere Fruitpluk boerderijen. Vorig jaar was ik al bij de Manderveense Aardbei in Manderveen, dat was ook al zo’n aanrader! Heb je zelf nog aanvulling? Ik ben benieuwd, laat gerust een reactie achter. Vind ik leuk!

Duvelshofke

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
0 Comments