Het hele gezin beachproof

Nog even en het is weer zwembad-/ strandtijd! Ik vind het altijd heerlijk om begin van de lente weer strandspullen en zwemkleding te shoppen. Ik vertel je graag welke items wat mij betreft onmisbaar zijn voor een dagje strand met het hele gezin.

UV-bescherming

De kinderen hebben beide een UV-shirt. Mijn zoon gaat graag en lang suppen en dan vind ik goede zonbescherming onmisbaar. Maar ook tijdens een dag strand draagt hij regelmatig zijn shirt. Vooral als hij in het water en pal in de zon speelt. Zo’n UV-shirt maakt het leven trouwens een stuk makkelijker, want je hoeft niet om het uur een rug en buik in te smeren bij een kind dat daar veel te beweeglijk voor is. Ik ben zelf erg fan van de Beach & Bandits UV-pakjes voor meisjes.

Zwemkleding voor de kids

Daarnaast hebben de kinderen beide 2 stuks zwemkleding. Als het ene item nog nat is, kan het ander drogen. Olivier heeft een coole surfdude zwembroek van Protest die hij afwisselt met een goedkoop item van Zeeman. Lola draagt meestal badpakken, maar koos dit jaar voor een schattige bloemetjes bikini, ook van Protest. Hun collectie zwemkleding voor meisjes is echt geweldig! 

Zwemkleding voor mezelf

Zelf ben ik na jaren bikini dragen sinds twee jaar overgestapt op een badpak. Deels uit mama-buik-schaamte, maar eigenlijk vooral omdat badpakken tegenwoordig hartstikke leuk zijn. Ik stop er elke vakantie wel minstens 2 in mijn koffer want niks zo irritant als je na een paar uur niet in zwemkleding weer in een nat badpak moeten wringen. Maar eerlijk is eerlijk: hoe leuk badpakken ook zijn, na het zien van deze rood-gestreepte bikini uit de collectie zwemkleding voor dames van Protest twijfel ik toch wel heel erg om weer voor een bikini te gaan… 

Zwemkleding voor hem

Zwemkleding voor heren: daarover heb ik zeker wel een mening. Alsjeblieft geen strakke ballenknijper. Gewoon een leuke short graag. Mijn man heeft heel eerlijk gezegd niet zo veel met zwemkleding. Hij heeft 1 zwembroek. Al jaren dezelfde. En daaronder draagt hij een onderbroek. Ben ik de enige die dat raar vind??  Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Hij heeft zojuist een nieuwe zwembroek bij protest besteld! Eentje die nog duurzaam is ook. De stof is gemaakt van gerecyclede polyester, een stof die wordt geweven uit tot garen verwerkte PET-flessen. Daarnaast is er bij de productie van deze broek geen gebruikgemaakt van schadelijke PFC’s. Extra karmapunten dus en een mooie zwembroek!

Accessoires

Naast badkleding sleep ik bij elk strandbezoek een arsenaal aan accessoires mee. Altijd hamamdoeken, want die drogen snel en nemen weinig ruimte in. En hoedjes! Want we willen geen verbrand hoofd en ook geen zonnesteek. Ook de parasol gaat mee als dat kan. Ik kocht daarvoor een leukerd met rieten sliertjes. En het topstuk uit de collectie handig voor het strand is mijn inklapbare rugsteun strandstoel die na inklappen in een tas verandert. Te koop bij o.a. Hema en Zeeman en super degelijk, maar super handig. Ik zou hem kopen als ik jou was ; ) Koop er dan meteen voor ieder gezinslid een want ik kan je vertellen: de kinderen pikken hem gegarandeerd in! 

Speelgoed

Over die kinderen gesproken… speelgoed is ook zoiets onmisbaars op het strand. Als ze klein zijn tenminste. Geloof mij: als je geen emmer en schep meeneemt, moet je er alsnog een kopen in een van de strandshops. Veel hoef je niet mee te nemen, als ze maar kunnen scheppen en water kunnen halen. Een visnet doet het bij onze kids ook altijd goed! 

Dakkoffer nodig

Na deze opsomming begrijp je denk ik wel waarom wij met dakkoffer op vakantie gaan. Sup, peddels, pomp, surfboards, zwemkleding, emmers en schepjes, waterschoenen, parasol, strandstoelen en handdoeken… Vroeger ging ik gewoon met rugzakje op de fiets. Bikini onder een jurkje, handdoek en zonnebrand mee en klaar was ik. Maar hee, nu ben ik wel klaar voor een zomerse dag met kids! 

Fijne zomer!

Over Chantal

Meer blogs van Chantal lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.