Toerist in eigen land: de leukste highlights van Volendam en Marken

Making memories. Mijn familie en vrienden weten allemaal: deze twee woorden zijn mij op het lijf geschreven. Het was alweer anderhalf jaar geleden dat ik met mijn moeder en zusje tijdens een ‘meisjesweekend’ naar Rotterdam was geweest. Mijn zusje en ik vonden het de hoogste tijd om nog een keer de toerist in eigen land uit te hangen. Deze keer namen we mijn vader mee. Het was fantastisch om een heel weekend samen mooie herinneringen te maken. Onze bestemming was Noord-Holland met als hoogtepunt een dagje uit naar Volendam en Marken. In deze blog neem ik jou graag mee langs de leukste highlights van Volendam en Marken.

Boten, klederdracht en paling

Waar denk jij aan als je aan Volendam denkt? Vis eten, bootje varen, palingsound en op de foto in de Volendamse klederdracht natuurlijk. Als reisgids had ik de taak om alle highlights van Volendam en Marken in ons dagprogramma te verwerken. Vanaf ons gezellige vakantiehuisje Goditi la Vita, gelegen tussen Enkhuizen en Hoorn, was het ongeveer een half uurtje rijden naar Volendam. Al luidkeels meezingend met alle palinghits van weleer, moesten we op zoek naar een goede parkeerplek. Het was even rondrijden en zoeken, want de P-route aanduiding was niet optimaal, maar uiteindelijk vonden we een betaalbare overdekte parkeergarage op loopafstand van het centrum.

Leukste highlights van Volendam en Marken

Flaneren over De Dijk in Volendam

Op deze zonnige winterse zaterdag begonnen we meteen met een shoptour over De Dijk. Er zijn genoeg leuke winkels te vinden voor de meest foute, maar ook originele souvenirs. Let vooral goed op als je lekker aan het shoppen bent. Zoals we allemaal weten is half Volendam gezegend met talent. Het leuke is, dat je grote kans hebt dat je een BN’er spot op de welbekende dijk, want ook zij zijn op deze toeristische plek regelmatig te vinden.

Arrangement met alle highlights van Volendam en Marken

In de voordeelagenda 2019 van de ‘welbekende loterij die je liever niet opzegt, omdat jij jezelf net zo’n grote geldprijs gunt als jouw buren’, had ik een compleet arrangement voor een dagje weg met de leukste highlights van Volendam en Marken gevonden. Voor dit speciale arrangement betaalden we € 29,75 p.p. Na inlevering van de bon kregen we coupons voor:

  • een retour overtocht met de Volendam Marken Express
  • een heerlijke lunch bij Taverne de Visscher op Marken
  • een foto maken in klederdracht bij Fotograaf Volendam
  • een bezoek aan Woltje’s Backerij en museum
  • een verse stroopwafel van Woltjes Bakkerij

Goed om te weten: voor kinderen vanaf 4 jaar kun je losse onderdelen bijboeken. Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis meegenieten.

Oud Hollands visserskiekje

Het was gelukkig niet zo druk bij Fotograaf Volendam. Meteen na binnenkomst werden we door de vriendelijke medewerksters in klederdracht gehesen. Wij konden kiezen uit twee fotostudio’s met Volendams decor. Wij kozen voor een oud-Hollands visserskiekje op een boot. Binnen een paar minuten was de professionele foto gemaakt en verlieten wij uiterst tevreden met onze Volendamse herinnering, het pand.

Leukste highlights van Volendam en Marken

Zoete inval

In de vissershaven kwam de heerlijke geur van versgebakken stroopwafels van Backerij Woltje’s ons tegemoet. Een zoete inval bij deze bijzondere bakkerij, daar hadden we wel zin in. Tegen inlevering van de coupon konden we een enorm grote stroopwafel proeven. We waren helaas net te vroeg voor de demonstratie in de bakkerij beneden in het pand, maar in het kleine museum op de eerste verdieping konden we wel de sfeer beleven van het oude Volendam. Een echte aanbeveling als je met kinderen op pad bent.

Varen met de Volendam Marken Express

Het hoogtepunt was toch wel de overtocht van Volendam naar Marken en weer terug. Vanwege het stralende weer konden we bovenop het dek van deze luxe veerboot zitten. We hebben genoten van het mooie tochtje over de Gouwzee. Op de boot kon je zelfs een kopje koffie of thee met wat lekkers krijgen.

Leukste highlights van Volendam en Marken

Op Marken

Marken is een prachtig plaatsje. Je kunt hier heerlijk rondstruinen, wandelen en genieten van het uitzicht op het terras bij de verschillende horecagelegenheden. Bij Taverne de Visscher hebben wij op het terras gesmuld van de uitgebreide lunch die bij het arrangement hoorde. Leuke tip voor kinderen: bezoek de  klompenmakerij en het typische Markerhuisje. Een bezoek aan de vuurtoren is ook zeker de moeite waard.

Leukste highlights van Volendam en Marken

Voordeel of voordelig?

Was een bezoek aan alle highlights van Volendam en Marken nou echt voordeliger met de bon uit de voordeelagenda van de Postcodeloterij? Daar heb ik zo mijn vraagtekens bij. Wij vonden het in ieder geval een groot voordeel dat we niet meer op zoek hoefden naar de beste aanbieders voor de leukste plekjes in Volendam en Marken. Bovendien hebben we een onvergetelijke dag gehad en dat is het allerbelangrijkste.

Wat zijn voor jou de leukste highlights van Volendam en Marken? 

Over Nienke

Meer blogs van Nienke lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Sandra Overkamp
    april 26, 2019

    Heel leuk geschreven en met de foto’s erbij maakt dat je ook een keer wilt kijken.