Festival met kinderen? Fields of Joy is de place to be!

Door

Een keer naar een festival met je gezin? Vorig jaar bezocht ik Fields of Joy met kinderen. Dit festival op Het Hulsbeek wordt deze zomer alweer voor de 5e keer georganiseerd. Het festival is anders dan anders. Ik voelde me hier namelijk prima op mijn plek met mijn toen 38 jaar en met mijn dochter van 6 bij me. Wat mij opviel is dat alle leeftijden hier door elkaar lopen én er is voor iedereen genoeg te doen. Wat ik zelf een leuke bijkomstigheid vind; het 30+ gehalte is erg goed vertegenwoordigd. Ik voel me hier prima op mijn plek :-). 

Fields of Joy met kinderen, onze ervaring

Op het fietsje vanaf Enschede fietsen we op een zomerse dag met Mats (6) en Pippa (6) richting Het Hulsbeek. Best een stuk fietsen op de kleine kinderfietsjes, maar het ging goed, boven verwachting. En de kinderen? Die waren megatrots op de neergezette afstand. We hadden wel in ons achterhoofd dat als het echt niet ging, we de fietsen zouden laten staan maar dat hebben we de kinderen natuurlijk niet verteld :-).

We zijn onder andere in De Speelhoek geweest waar de kinderen met een aantal activiteiten meededen, we gingen helemaal los in de karaoke caravan en we hebben heel hard gechillt op een kleedje bij het strand. De kinderen zagen we niet, die bouwden zandkastelen en speelde in het water. We hadden een topdag, het was ook perfect festivalweer. Het enige nadeel waren de lange wachtrijen bij de munten en horeca. Dat is nooit leuk, maar met kinderen is dat vettt onhandig.

Dit jaar wordt dat anders en kun je je munten al online bestellen (handig!), ze zijn een week voorafgaand aan het event al te koop bij de Tourist Info in Oldenzaal en er zijn extra foodstands. Dit jaar heb ik dus sneller mijn festivalwijntje in de handen!

De Speelhoek op Fields of Joy Festival

De Speelhoek is de area tijdens Fields of Joy waar alle acts en activiteiten voor kinderen plaatsvinden. En er is echt van alles te doen. Zo kunnen kinderen meedoen aan een graffiti workshop, ze kunnen mega legoblokken stapelen, er is een drumcaravan waar ze zelf muziek kunnen maken, ze kunnen zelf lolly’s maken en nog veel meer. En natuurlijk is er het strand van Het Hulsbeek waar volop zandkastelen gebouwd kunnen worden.

Field of Joy met kinderen

In De Speelhoek kon je je haar laten ‘glitteren’

Artiesten en acts

De Speelhoek is natuurlijk hartstikke leuk, maar er zullen ook genoeg kinderen zijn die een aantal acts willen zien. De line-up liegt er niet om dit jaar. Onder andere Lil Kleine, De Dijk en De Jeugd van Tegenwoordig worden naar Oldenzaal gehaald. Hoe gaaf is het dat je je muzikale helden een keer live kunt zien!  En er is nog veel meer, op de website van Fields of Joy vind je een compleet overzicht.

Fields of Joy met kinderen? Een paar tips!

Vorig jaar was ik op Field of Joy met kinderen. Superleuk, maar stiekem zo leuk dat ik niet persé weg wilde. Mocht je in de gelegenheid zijn, probeer dan oppas te regelen voor de avond. Dan kun jij lekker blijven en zorg je dat de kinderen opgehaald worden door de oppas. Met je festivalbandje kun je het terrein op- en af om de kinderen even weg te brengen. Nog een aantal andere tips:

  • Neem een extra setje kleren mee
  • Er is veel water rondom het festival terrein, hou je kinderen dus altijd goed in de gaten. Neem zwemkleren en zwembandjes mee.
  • Neem een kleedje/sarong mee. Sarongs zijn lekker licht en dun en stop je zo in je tas. Zo heb je altijd een handdoekje of iets om op te zitten bij je.
  • Maak duidelijke afspraken met je kind(eren) mochten jullie elkaar kwijt raken. Waar vind je elkaar terug en schrijf bijvoorbeeld je nummer op zijn/haar hand (als ze in het water gaan is dat niet heel handig) of zorg dat ze een polsbandje om hebben met jouw naam/nummer. Pippa had vorig jaar haar GPS-horloge om, maar dat werkte niet heel goed omdat er teveel geluid was :-). Ik kon wel zien waar ze ongeveer was, dat dan weer wel 🙂

Field of Joy met kinderen

Meer over Fields of Joy

Dit jaar vindt de 5e editie van Fields of Joy plaats op zaterdag 6 juli op Het Hulsbeek in Oldenzaal. En daarmee wordt dit jaar het eerste jubileum gevierd. Fields of Joy staat voor good vibes, good food & good music. Tickets zijn te koop 42,50 Euro voor volwassenen en tickets voor kinderen kosten 18,00 Euro. Meer informatie over Fields of Joy vind je op de website: Fields of Joy.

Wil je erbij zijn? (Let op: winactie verlopen)

Lijkt het jou tof om er dit jaar bij te zijn? We mogen een VETTT-lezer blij maken met 2 festival tickets. De winactie is verlopen, de winnaar (D. Kok) is inmiddels op de hoogte gebracht.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.