Maak kennis met Meidenvoetbalschool Twente!

Toen ik met de voorbereidingen voor het Vettt Bengelfestijn voor dit jaar begon leek het mij tof om wat nieuwe dingen toe te voegen. Ik had al vrij snel contact met Rachel van Peutersport Enschede, ze wilden er heel graag bij zijn en van haar kreeg ik ook de tip om Meidenvoetbalschool Twente uit te nodigen. Goeie tip was dat, dankje Rachel!

 

Meidenvoetbalschool Twente

Al snel dronk ik een kopje koffie met Joost du Gardijn, de oprichter van Meidenvoetbalschool Twente. Voetbal heeft altijd als een rode draad door zijn leven gelopen en hij heeft al meer dan 25 jaar ervaring als (jeugd)trainer. Sinds 2015 heeft hij zijn eigen voetbalschool: Meidenvoetbalschool Twente.

Zijn motivatie? “Er was in Oost-Nederland geen mogelijkheid voor fanatieke, gemotiveerde meiden om extra trainingen te volgen. Doordat ik drie jaar trainer was bij de Beloften FC Twente Vrouwen, merkte ik hoe graag de meiden wilden leren. Sinds 4 jaar bied ik met een team van trainers deze trainingen aan via de Meidenvoetbalschool Twente. Meiden ervaren het als prettig om met andere meiden te trainen. Het is gewéldig om te doen”, aldus Joost.

Meidenvoetbalschool

Joost in actie tijdens één van de trainingen.

Voor wie is de Meidenvoetbalschool er?

Vooral voor meiden (7 tot 16 jaar) die gek zijn van voetbal en die willen trainen onder leiding van (oud)trainers en (oud)speelsters van FC Twente Vrouwen en andere ervaren voetbaltrainers en –trainsters. Tijdens de trainingen is er veel persoonlijke aandacht voor alle voetballers. Iedere trainer gaat met maximaal vijf speelsters aan de slag gaat. De trainingen worden gegeven in Enschede, Klarenbeek en in Hardenberg en voetballers van alle clubs zijn welkom.

Trainingen in modules van 10 trainingen

Op 12 april is er weer een nieuwe module van trainingen gestart. Deze modules starten het hele jaar door en hier kun je je individueel voor aanmelden. De trainingen worden gegeven bij Voetbal Vereniging Rigtersbleek. Deelname aan een module kost € 99,- per persoon voor 10 trainingen. Voetballers van clubs uit onder andere Enschede, Almelo, Losser, Overdinkel, Hengelo, Weerselo, Almelo en Vasse deden eerder al mee met de trainingen in Enschede. De volgende module die start is een korte module, vanaf 10 mei. Deze bestaat uit 7 trainingen. Meer informatie hierover vind je op de website.

Meidenvoetbalschool Twente

Toernooien voor meidenteam

Naast de modules voor meiden organiseert Meidenvoetbalschool Twente ook toernooien speciaal voor meidenteams. In de meivakantie op 1 mei vindt er weer zo’n toernooi plaats. Hier kun je je als team (8 personen) voor aanmelden. Voor meer informatie kijk je op de website onder nieuws.

Meidenvoetbalschool Twente

Maak op 5 mei kennis met Meidenvoetbalschool Twente

Ik vind het helemaal te gek dat de Meidenvoetschool Twente op het VETTT Bengelfestijn aanwezig is. Zo kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met de sport en de voetbalschool. Er zullen tijdens het VETTT Bengelfestijn clinics gegeven worden en er komt een opblaasbaar voetbalveld. Tof hé? En natuurlijk is het op 5 mei niet alleen voor meiden :-). Mocht je enthousiast zijn, vanaf vrijdag 10 mei start er een korte module van 7 trainingen. Meer informatie vind je via deze link; verkorte voorjaarsmodule Meidenvoetbalschool Twente.

Meidenvoetbalschool Twente

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.