Interview: Joni Patty (van o.a Local Sunday Market)

Door

Begin van deze maand reed ik naar Wierden, waar ik kennis maakte met Joni Patty. Mede-oprichtster van de Local Sunday Market in Enschede én van de bijna geopende concept store Twenty15 in Wierden. Oh en daarnaast doet ze nog héél veel andere leuke dingen. Maak kennis met deze supercreatieve, positieve en vrolijk gestemde duizendpoot.

 

Wie ben je (voor de lezers die je nog niet kennen?) en wat voor bedrijf heb je?

Ik ben Joni Patty, 33 jaar en woonachtig in Wierden waar ik samen met mijn vriend Geoffrey en 2 kinderen Zinho (8) en Faye (7) woon. Ik ben mede-oprichtster van de Local Sunday Market in Enschede en van concept store Twenty 15 in Wierden, die aanstaande zaterdag 6 juni haar deuren zal openen.

 

Twente15 Conceptstore

Joni met mede-oprichtster Jody (www.krijtwit.nl) van Twenty15 Concept Store

 

Hoe ben je er op gekomen om met de Local Sunday Market te beginnen?

Het is eigenlijk een beetje ontstaan doordat ik eerder zelf op vergelijkbare marktjes stond, veelal in het westen van het land. Ik verkocht hier samen met mijn moeder o.a handgemaakte kussens. Er zijn zoveel mensen die zelf leuke dingen maken, ook in Twente. Daar wilden we met de Local Sunday Market graag een podium voor bieden.


Run je je bedrijf alleen of met anderen?

De Local Sunday Market organiseer ik samen met Marianne Schouten en we krijgen daarbij hulp van heel veel lieve vrijwilligers. Mijn allernieuwste project is conceptstore Twenty15, Twente15 run ik samen met Jody Pereira van de gave webshop Krijtwit.

Local Sunday Market

Joni en Marianne, oprichters van de Local Sunday Market

 

Hoe regel je dat? Je bedrijf, je andere baan, gezin, huishouden en sociale leven combineren?

Dat is nogal een uitdaging soms, ik pak het liefst alles aan en spring soms in een paar sloten tegelijk. Gelukkig heb ik heel veel hulp van mijn familie. Zo staan mijn ouders op het moment van het interview de concept store te schilderen en passen ze ook regelmatig op de kinderen. Mijn vriend Geoffrey is tijdelijk bij huis en zorgt nu even voor de kinderen en gedeeltelijk voor het huishouden, boodschappen en hij kookt heerlijke maaltijden :). Dat helpt enorm in deze drukke tijden!

 

Wat zou je andere moeders mee willen geven die voor zichzelf willen beginnen?

Niet teveel nadenken, gewoon doen en zien wat het wordt! Wij vrouwen moeten niet zo bang zijn, met lef kom je zoveel verder!

  

Wat vind je het allerleukst aan de Local Sunday Market?

Eigenlijk vind ik zo’n beetje alles superleuk. De samenwerking en het contact met de verschillende standhouders, het enthousiasme van de vrijwilligers en wat misschien nog wel het allerleukst is zijn de reacties van de bezoekers. Het is iedere keer weer ontzettend spannend, maar het geeft ook zo ontzettend veel voldoening. Je leeft echt naar zo’n dag toe. Op onze site kan je ook veel informatie terugvinden, we doen ons best om het up-to-date te houden.

 

Local Sunday Market

Schmincken op de Local Sunday Market

Hoe ziet de Local Sunday Market er over 5 jaar uit?

Zie hierboven :-). Niet teveel nadenken en vooral zien wat het wordt! We vinden het op dit moment allebei nog ontzettend leuk en we zijn nog erg in ontwikkeling. We kijken nu alweer uit naar de volgende editie, die op 23 augustus gaat plaatsvinden. Op onze Facebook pagina vind je alle informatie over de Local Sunday Market.

 

En tot slot; wat is je favoriete plek in Twente om met je gezin naartoe te gaan?

Ik ga graag, met mijn dochter, naar de Zoete Bezigheid in Almelo. Dat is een erg gezellig stukje heaven, waar je thee kunt drinken en armbandjes kunt maken.
De eigenaresse is een jonge, creatieve onderneemster dus dat is erg inspirerend.
Mijn kinderen willen graag een keer naar Bounce in Enschede. Deze staat dus nog op de to do-list…en Avonturenpark Hellendoorn blijft altijd leuk!

Opening conceptstore Twenty15

Zaterdag aanstaande, 6 juni zal Twenty15 haar deuren openen in Wierden. Je bent meer dan welkom om er een kijkje te nemen. In de conceptstore hebben veel webshops die ook op de Local Sunday Market staan een eigen ‘etalage’. Je vindt er o.a coole spulletjes van Krijtwit, Betty-Sue, Paperfuel, Popjes&c0 en Little Mish Mash.

De winkel gaat om 09.30 ope én de eerste 50 betalende klanten krijgen een goodybag! Hier moet je zijn: Stationsstraat 5 7641 BV Wierden. Meer info vind je op de Facebookpage.

Conceptstory twenty15 Wierden

De winkel van Paperfuel in de Concept Story van Twenty15. Vettt toch?!

Meer stoere Twentse moeders leren kennen?

Kijk hier voor alle interviews met de Twentse moeders die tot nu toe zijn geïnterviewd voor Vettt.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments