Linda en Marijke: dit creatieve duo runt Studio LiVE!

Door

Linda en Marijke hadden allebei al een eigen (creatief) bedrijf. Begin 2020 hebben ze hun krachten gebundeld en gaan ze samen verder onder de naam Studio LiVE. Vanuit hun winkel in Weerselo organiseren ze originele kinderfeestjes, allerlei soorten workshops en verkopen ze creatieve producten. Maak kennis met dit creatieve duo!

We zijn benieuwd, wie zijn jullie en wat doen jullie voor leuks?

Wij zijn creatieve duizendpoten Marijke Wiefferink en Linda van Eijbergen en samen hebben we ons eigen bedrijf Studio LiVE. Het adres voor creativiteit, plezier en beleving. Met Studio LiVE hebben wij van onze hobby ons werk gemaakt; mensen blij maken, creatief bezig zijn én unieke momenten creëren!

Vanuit onze winkel en tevens creatieve studio in Weerselo organiseren we kinderfeestjes en creatieve workshops (voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen). De kinderfeestjes kun je bij ons op locatie doen (denk aan armbandjes maken, een lightbox maken of een te gekke dromenvanger). Maar we verhuren ook complete kisten. Zodat je helemaal klaar bent voor een themafeestje of een creatief feestje.

Workshops geven we zowel voor kinderen als volwassenen. Denk aan macramé, servies beschilderen of het haken van een wandhanger. Op onze site vind je de agenda met workshopdata. De workshops zijn ook te boeken voor vriendinnengroepen, personeelsuitjes en vrijgezellenfeestjes. Erg leuk!

In de winkel verkopen we producten waar elke creatieveling blij van wordt. Hierbij kun je denken aan handwerk, fournituren & knutsel- en hobbymateriaal. Leuk voor jong en oud. Er zijn allerlei losse materialen te koop maar ook DIY pakketten (waarmee je thuis zelf aan de slag kunt) en kant-en-klare cadeaus.

Hoe zijn jullie erop gekomen jullie eigen bedrijf te starten?

We beginnen bij Linda. Als klein meisje was ik heel graag aan het knutselen. Naarmate ik ouder werd zakte dit een beetje naar de achtergrond. Maar toen ik in 2011 zwanger werd, wilde ik zoveel mogelijk zelf maken. Het creatieve vuurtje wakkerde weer aan. Ik bleef creatief bezig, en maakte van alles voor zwangere vriendinnen en ik startte een eigen blog, waar ik inmiddels weer mee gestopt ben.

Ik heb veel ervaring als activiteitenbegeleidster in de ouderen- en gehandicaptenzorg. Ik vind het heerlijk om met mensen te werken en samen creatief bezig te zijn. Toen ik er na een reorganisatie uit moest, bleek dat het laatste zetje om in 2017 voor mijzelf te starten met Studio LiVE. Dit deed ik een hele tijd vanuit huis, maar sinds 1 april 2020 samen met Marijke Wiefferink vanuit onze winkel in Weerselo.

Marijke kent Linda vanuit Weerselo waar ze samen jeugdwerk doen. Marijke werkte 9 jaar als dierenarts assistente, maar ook bij haar bleef er een droom om meer met haar creativiteit te doen. Ik had al heel lang de droom van een eigen winkel op het gebied van handwerk en hobby artikelen. Ik vond het tijd voor een nieuwe uitdaging en ik wilde mijn droom achterna jagen. Er kwam een prachtige pand op mijn pad, ik besloot de uitdaging aan te gaan en opende mijn eigen winkel in Weerselo: Creabij Marijke.

Wij hebben altijd onderling veel raakvlakken gehad. Toen we onze dromen naar elkaar toe uitspraken bleken daar zoveel overeenkomsten in te zitten dat we samen hebben gekeken naar de mogelijkheid om onze krachten te bundelen. En dat is precies waar we nu staan, we werken nu verder onder de naam Studio LiVE maar vanaf dezelfde fijne locatie in Weerselo.

Wat vinden jullie het leukst aan Studio LiVE?

Het is zo fijn om elke dag creatief bezig te kunnen zijn en daarmee mensen blij te kunnen maken. Zo was er al heel lang de wens om zelf een speurtocht te ontwikkelen. Hoe ontzettend gaaf dat we daar dan tijd voor kunnen maken en de speurtocht nu een feit is? We hebben zoveel Ideeën, alles uitvoeren is niet haalbaar, maar om met onze eigen Ideeën aan de slag te gaan is fantastisch. En het allerleukste: de reacties van onze klanten (jong en ouder).

Hoe regel je dat? Je bedrijf, gezin, huishouden en sociale leven te combineren?

We werken allebei op vaste dagen, waarvan 2 ochtenden samen en de zaterdagen om en om. Het is heerlijk om onze passie te kunnen delen en samen aan ons bedrijf te werken.

Linda woont samen met haar man en 2 zoontjes (6 en 9 jaar) en Marijke is o op dit moment zwanger van haar eerste kindje. Het combineren gaat eigenlijk heel goed. De workshops en kinderfeestjes kunnen we goed inplannen, waardoor we altijd ruim op tijd weten wanneer er wat drukkere periodes aankomen.

Gelukkig is er voor ons allebei nog genoeg tijd voor leuke dingen, een sociaal leven en het huishouden dat doen we er omheen 🙂

Wat zou je andere moeders mee willen geven?

Doe waar je gelukkig van wordt, want dan kun je als moeder veel meer aan. Het is niet altijd makkelijk om naast het gezin een eigen bedrijf te hebben, maar het doen van dat wat je leuk vindt dat levert je zoveel positiviteit, energie en vrijheid op.

Hoe ziet jullie bedrijf er over 5 jaar uit?

Over 5 jaar zijn we dé creatieve winkel in Twente. Waar mensen vanover heel Twente naartoe komen voor creatieve workshops en een origineel kinderfeestje. We werken er hard aan dat onze studio een begrip wordt voor creatievelingen in de regio.

Wat is jullie favoriete plek in Twente?

Er zijn zoveel mooie plekken in Twente, maar wij gaan allebei graag naar het bos. Onder andere Het Lutterzand, Het Springendal en Roderveld.

Zaterdag 5 september: Open huis bij Studio LiVE

Lees je dit en ben je enthousiast geworden? Je bent van harte welkom bij ons in de Studio. Aanstaande zaterdag organiseren we een open dag zodat iedereen die het leuk vindt kan zien wat we allemaal doen! Je bent van harte welkom! Wil je meer weten over Studio LiVe? Neem dan vooral een kijkje op de site van Studio LiVE waar je kinderfeestjes en workshops vintf.

studio live

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.