Interview: Marloes Bosch van Roodbosch Interieurstyling

Door

Een tijdje geleden leerde ik Marloes kennen. Marloes is diegene die de Happy Workspace, waar de Vettt workshops plaatsvinden, in heeft gericht. Ze besloot enigszins noodgedwongen om haar hart te volgen en voor zichzelf te beginnen. Vettt stoer! Ik ben onder de indruk van haar enorme creativiteit en ik hou van haar stijl. Voor mij lijkt alles wat zij aanraakt mooi te worden, wat aan gave! In deze interview-editie een interview met deze creatieve held.

Wie ben je?

Ik ben Marloes Bosch, moeder van Pippa (7) en Niene (5) en getrouwd met Robert. We wonen in een huis uit 1913 in Enschede. Ik ben een blij, vrolijk en positief mens en hou van gekkigheid en gezelligheid. De liefde voor vintage, kleur en styling zit in mijn bloed. Mijn creatieve brein kan ik met moeite stil zetten. In mijn hoofd ben ik altijd ruimtes aan het verbouwen en inrichten…

Wat voor bedrijf heb je?

Ik ben sinds juni 2016 de trotse eigenaar van Roodbosch Interieurstyling. Na 18 jaar in loondienst gewerkt te hebben was dit best een spannende stap. Het was een roerige periode, ik verloor mijn ouders in korte tijd en zowel mijn man als ik hadden geen vaste baan meer.  Niks is meer zeker, dat zette mij enorm aan het denken. Wat wil ik nu? Waar sta ik? En hoe wil ik mijn leven verder in gaan vullen? Dit heeft heel wat brainstormsessies gekost. Erachter zien te komen waar mijn ogen van gaan twinkelen als alles zou kunnen én mogen en als niks meer zeker is. Ik ontdekte dat ik het liefst zelf de touwtjes in handen heb, ik hou van creëren en inspireren. Hoe gaaf zou het zijn om daar anderen ook mee te kunnen helpen. Zo is Roodbosch Interieurstyling geboren.

Een verandering in je interieur zit soms in kleine dingen, iets wat jezelf niet meer ziet omdat je er al een tijdje woont. Ik kijk net dat stapje verder en ervaar dat de meeste mensen net dat zetje lef nodig hebben. Veel mensen vinden ook heel veel erg leuk, waardoor het lastig wordt om te filteren. Door middel van een moodboard help ik ze. Ik breng meer focus aan zodat je een  houvast hebt bij het uitzoeken van je meubels en accessoires en het kleurgebruik. Dit kan net dat zetje zijn, ik geef mensen het vertrouwen om het daadwerkelijk ook te gaan doen.
Het is zo gaaf om elke keer een andere voordeur binnen te mogen stappen, ieder huis heeft zo zijn verhaal en de mensen hebben steeds weer verschillende wensen.

Roodbosch

Marloes in haar ‘eigen project’. Haar woning gefotografeerd voor vtwonen. Fotografie: Hans Mossel

Ik kom ook bij stellen die er samen niet uitkomen en door middel van beeldmateriaal toch dichter bij elkaars smaken komen dan ze in eerste instantie hadden bedacht. Soms is dit voor mij maar ook vooral voor henzelf een leuke verrassing.

Mijn doel is om zoveel mogelijk te werken met bestaande middelen. Door middel van kleur, indeling en accessoires veranderingen toe passen in een ruimte. Ik neem mensen mee in dit gehele proces door goed naar ze te luisteren, erachter te komen waar het voor hen werkelijk om gaat. Het is én blijft hun huis of bedrijf met hun eigen waardevolle spullen, ik geniet er intens van dat klanten zelf plannen gaan uitvoeren naar aanleiding van mijn adviezen. Als ik dan updates krijg over het proces dan kan ik daar ontzettend van genieten. Hoe gaaf is het dat ik ze dan heb kunnen inspireren en het vertrouwen heb gegeven om het gewoon te gaan doen. Zo kom je samen tot een geweldig resultaat en dat is waar mijn ogen dus écht van gaan twinkelen.

Een woonproces staat eigenlijk nooit stil, net als je leven. Het groeit met je mee in elke situatie. Denk maar aan gezinnen met jonge kinderen.Eerst komt er een box in de huiskamer, vervolgens komt de berg met speelgoed. En als ouder wil je vooral dat het huis leefbaar blijft. Voor jezelf maar ook voor de kinderen. Ik vind sfeer, kleur en balans erg belangrijk. Het huis moet een goede basis zijn. Een huis is er om van te genieten maar ook om tot rust te komen.

Ik werk vooral met particulieren en bedrijven. Ook het werken met bedrijven vind ik fantastisch. Daar komen weer hele andere dingen bij kijken. Ik vind het heerlijk om mee te denken vanuit een concept voor een bedrijf. Bij bedrijfsruimtes gigantisch uit pakken en datgene te creëren dat helemaal aansluit binnen het concept van het bedrijf. Dat brengt weer hele andere uitdagingen met zich mee, bij bedrijven kun je weer een hele andere statement maken. Ik vind het mooi om eraan bij te dragen dat de mensen die gebruik gaan maken van de bedrijfsruimte zich er echt op hun zullen gemak voelen.

Hoe regel je dat? Je gezin, huishouden en sociale leven combineren?

Ik doe wat ik leuk vind en ik zie het daardoor niet echt als “werk”. Ik krijg er heel veel energie van en ontmoet leuke mensen. Ik run mijn bedrijf alleen maar spar graag met andere ondernemers. Ik vind het fijn om elkaar in het ondernemerschap te steunen en van elkaar te horen waar we allemaal tegen aanlopen. Elkaar verder helpen met waar we goed in zijn. Ik kan mijn eigen tijd indelen en daardoor is het prima te combineren met mijn gezin. Ik ben er elke middag voor de kinderen en ‘s morgens en ‘s avonds werk ik. Soms is het wel lastig om in je hoofd even niet met je opdrachten bezig te zijn en moet je even schakelen als de kinderen ‘s middags van school thuis komen…

Roodbosch

Fotografie: Hans Mossel

 

Wat ik andere moeders mee wil geven?

Doe waar je blij van wordt. Volg je passie. Probeer af en toe eens uit je comfortzone te stappen, je zult verrast staan van je eigen kracht. Je bent niet alleen moeder maar ook jezelf en als jij gelukkig bent met wat je doet, straal je dat uit en geef je het door aan je gezin. Daar ben ik van overtuigd!

Hoe mijn leven eruit ziet over 5 jaar?

Ik droom over een oude school als woonhuis (wie niet?) met een grote opslagruimte voor vintage meubilair. Ik wil het graag zelf inkopen en deze ingekochte producten inzetten voor mijn eigen opdrachten. Er liggen plannen om me ook verder te gaan ontwikkelen in het aankleden van evenementen en fotoshoots en er zijn plannen voor het geven van workshops. Spannend hoor hoe het er in de toekomst allemaal uit zal zien…
Maar voor nu geniet is van elke dag die anders is. Ik kom op zoveel leuke plekken; bij bedrijven, in woonhuizen en ik ontmoet zoveel leuke mensen. Ik ben heel dankbaar dat ik dit mag en kan doen.

Wat is je favoriete plek in Twente?

Vooral de bossen. De herfst met al zijn mooie kleurencombinaties en alle andere dingen die de natuur ons biedt, de rust en de ruimte. Het Ledeboerpark daar raak ik niet op uitgekeken met leuke speel en ontdek plekjes voor de kinderen.

Meer weten over Marloes?

Wil je aan de slag met je interieur en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem eens een kijkje op de website van Roodbosch Interieurstyling. In januari 2017 zal Marloes voor Vettt een hele gave workshop verzorgen met als thema ‘Moodboard maken’. Je gaat dus lekker aan de slag met een noodboard voor je eigen woonkamer, tuin, caravan, speelkamer, etc. Zodat je daarna zelf aan de slag kunt. Ik kan niet wachten! Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden, stuur dan even een mailtje naar info@vettt.nl.

 

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.