Interview met Leonie Rutten

Door

Regelmatig plaatsen we op Vettt interviews met ondernemende moeders. Vinden we tof én inspirerend. Dit keer een interview met Leonie.

Leonie, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Leonie Rutten en ik ben een enthousiaste jonge ondernemer. Mensen noemen mij sprankelend, inspirerend, betrokken en eerlijk.   Ik ben geboren en getogen in Wijchen (Nijmegen) en 9 jaar geleden verhuisd naar Oldenzaal waar ik met Renaldo en onze zoon Jaxx (1 jaar) woon.

Wat voor bedrijf heb je?

Als psychosociaal therapeut & vitaliteitsdeskundige ondersteun ik organisaties en particulieren bij het inzicht krijgen in hun eigen vitaliteit en gezonde mindset. Dit doe ik op een praktische en toegankelijke wijze, namelijk door het geven van teamcoaching, het bieden van stresspreventieprogramma’s en door individuele coaching. Daarnaast heb ik onlangs een stresspreventieprogramma ontwikkeld voor de Moderne Ambitieuze Moeder. Ik merkte uit eigen ervaring en door wat ik om mij heen zie dat daar vraag naar was.

Hoe ben je erop gekomen om je eigen bedrijf te starten?

De afgelopen tijd ben ik erg zoekende geweest in wat ik nu leuk vind om te doen en waar ik energie van krijgt. Na diverse commerciële functies ben ik 7 jaar geleden bij Saxion komen werken. Hier ben ik studenten gaan coachen in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit vond ik zo leuk dat ik besloot mij hierin verder te gaan specialiseren als therapeut en vitaliteitsdeskundige.

9 jaar geleden heb ik zelf de opleiding Small Business en Retail Management gedaan en altijd de ambitie gehad om een eigen bedrijf te starten.  Nu komt alles samen en kan ik mijn passie combineren met het ondernemerschap.

Run je je bedrijf alleen of met anderen?

Ik run mijn bedrijf alleen maar met heel veel hulp van een hele lieve vriendin die mij helpt bij het schrijven van teksten.

Hoe regel je dat? Je bedrijf, gezin, huishouden en sociale leven te combineren?

De juiste keuzes maken, prioriteiten stellen, plannen, goede afstemming met mijn vriend Renaldo en voldoende me-time inplannen.

Wanneer ik samen met Jaxx ben zorg ik dat ik zo min mogelijk werk wanneer hij wakker is, zodat ik alle tijd voor hem heb. Zodra hij naar bed gaat, kan ik nog wel eens de laptop openslaan om nog even verder te werken.

Er gaan vooral ook veel credits naar Renaldo toe. Zonder hem zou deze combi veel lastiger zijn. We stemmen samen goed af en hij geeft mij ruimte zodat ik aan mijn ambities kan werken en genoeg tijd over hou voor mijn gezin. Ook heb ik een hele flexibele gastouder die op elk moment voor onze zoon kan zorgen.

Leonie rutten

Kun je wat meer vertellen over jouw programma voor de Moderne Ambitieuze Moeder?

Ik zie om me heen en in mijn eigen leven dat het een uitdaging is om alle ballen in de lucht te houden. Met de komst van één of meerdere kinderen komen de verhoudingen anders te liggen, hoe zorg je ervoor dat je dat op een manier kunt doen zonder al teveel stress.

Dit was mijn inspiratie en motivatie voor het ontwikkelen van een stresspreventieprogramma specifiek voor de Moderne Ambitieuze Moeder (M.A.M programma)

Leonie rutten

Hoe gaat het M.A.M programma in zijn werk ?

Tijdens het M.A.M programma ga je gedurende 4x 4 uur op een interactieve manier aan de slag met jouw identiteit, een gezonde mindset, balans werk/privé en beweging en ontspanning. Je start het programma met een individuele sessie om jouw hulpvraag in kaart te  brengen en sluit de workshops ook weer met een individuele sessie af.

De intentie van het programma is dat iedere individu tastbare inzichten en handvatten krijgt zodat er gedragsverandering plaats gaat vinden om meer rust te ervaren. Uiteraard gaan we met elkaar het gesprek aan over bepaalde onderwerpen maar de intentie is niet een moederspraatgroepje. We gaan écht op individueel niveau aan de slag.

Is het wat voor jou? In September wordt er gestart met een nieuwe groep.

Wat zou je andere moeders mee willen geven?

Vergeet door de waan van de dag geen me-time voor jezelf in te plannen. Gun jezelf de rust om af en toe iets leuks te doen zonder kinderen. En je hoeft je hier vooral niet schuldig om te voelen!!

Laat dingen los en maak keuzes die goed zijn voor jou! Voldoe niet aan de verwachtingen van andere maar leidt het leven dat past bij jou en je gezin!

Wat vind je het leukst aan jouw bedrijf?

De vrijheid in combinatie met het moederschap vind ik erg prettig. Daarnaast hou ik van de afwisseling in mijn bedrijf. Geen dag is hetzelfde. Het ene moment ben ik mensen individueel aan het begeleiden, het andere moment geef ik trainingen bij bedrijven of ben ik gesprekken aan het voeren over hoe de vitaliteit binnen bedrijven verhoogd zou kunnen worden.

Het allerleukste vind ik dat ik andere mensen kan begeleiden en motivereren op het gebied van vitaliteit en een gezonde mindset.

Hoe ziet je bedrijf er over 5 jaar uit?

Mijn ambitie is om mijn trainingen ook in het buitenland te gaan geven. Zodat ik een andere passie (reizen) kan gaan combineren met mijn werk.

Daarnaast wil ik binnen 5 jaar uitgroeien tot een trainingsinstituut met een divers aanbod op het gebied van vitaliteit, persoonlijk leiderschap en coaching. 

Wat is jouw favoriete plek in Twente?

Door mijn vriend ben ik 9 jaar geleden naar Oldenzaal verhuisd. In het begin was het even wennen maar ik heb hier nu echt mijn plekje gevonden. Dat ik mijn draai zo heb gevonden kwam mede doordat ik toen ik hier kwam wonen bij Grand Café De Dominee ben komen te werken. Hier heb ik hele lieve en gezellig mensen mogen leren kennen waardoor ik mij thuis ben gaan voelen en nieuwe vrienden heb gemaakt. Dit is ook echt een favoriete plek van mij geworden.

Meer weten over Leonie Rutten?

Op haar website vind je meer informatie over wat ze allemaal doet en over het programma voor de Moderne Ambitieuze Moeder: Leonie Rutten. Zaterdag aanstaande (30 juni) is Leonie aanwezig tijdens het Summer Fit Festival op het Lageveld in Wierden, je bent van harte uitgenodigd om kennis te maken. Afgelopen weekend stond ze op Healthyfest in Zeewolde.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.