Madurodam

Een tijdje geleden wonnen wij kaarten voor verschillende (pret) parken bij de Postcode Loterij, en aangezien ik als kind Madurodam helemaal geweldig vond besloot ik deze kaarten dan ook te bestellen. Madurodam ligt natuurlijk in Den Haag, en dat is voor ons helaas niet echt om de hoek. Maar toch wilde ik dit ook zó graag aan onze kinderen laten zien, dus we besloten het te combineren met een weekendje Haarlem bij onze lieve vrienden, aangezien we dan toch al aardig in de buurt waren leek mij dit wel handig. Madurodam is een Nederlandse miniatuurstad en alles is op een schaal van 1 op 25 nagebouwd. Madurodam is tevens 365 dagen per jaar geopend, maar check de website voor de laatste informatie, want ook Madurodam doet natuurlijk aan onderhoud van het park.

https://vettt.nl/disneyland-met-kleine-kinderen-zeker-een-aanrader/

Alles in het mini!

Eenmaal binnen bij Madurodam dacht ik als eerste ‘Huh zo klein!?’ Ik kan mij als kind nog herinneren dat Madurodam echt gigantisch groot was, maar ja als kind herinner je je alles natuurlijk groter 😉 Toch vond ik het geweldig om terug te zijn, en mijn kinderen waren net zo onder de indruk als dat ik vroeger was. Door het hele park is er van alles te beleven en er zoveel te zien dat je ogen en oren te kort komt.

Madurodam

Regel het havenverkeer

Naast dat er natuurlijk allerlei mooie gebouwen in het klein te bewonderen zijn, is het ook de bedoeling dat je regelmatig je handen uit de mouwen steekt. Vul als een echte havenmedewerker schepen met containers en plaats ze op de juiste plek. Doe het samen, dan gaat het makkelijker!

Madurodam

Wek wind energie op

Kom naar de windmachines, zet ze in de juiste richting en laat ze zo hard mogelijk draaien. Welke gaat het snelst en levert de meeste energie op? Je ontdekt het samen met vrienden en familie. Uitgespeeld? Neem een kijkje bij de windmolens en Kinderdijk, 1 van de mooiste dorpen van Nederland.

Ontdek alles over vliegen

In de Panoramavlucht ervaar je in 60 seconden hoe het is om te vliegen over Nederland. Zelf leren vliegen? Dat kan op Schiphol! Daar kun je ook op pad met een stewardess. Ze geeft je een vliegensvlugge rondleiding door 1 van de modernste en grootste luchthavens ter wereld. Je ontdekt winkels, restaurants, hotels en natuurlijk: héél veel vliegtuigen! De jongens vonden dit een van de leukste dingen om te zien. En hier hebben we dus ook een hele poos gezeten, lekker broodje en wat drinken en lekkers erbij en genieten maar! Er zijn vele bankjes door het park heen en zelfs een super toffe speeltuin dus er is van alles te zien en te doen, en we hadden er ook nog eens fantastisch weer bij! Ook is er een gedeelte waar je veel over voetbal en onze voetbalgeschiedenis te weten kunt komen. Eerst kun je een (verkortte versie) film terugkijken over Oranje in de Lente van 1988 kippenvel om terug te zien! Echt super leuk! (je zit ook in echte stadion stoeltjes super leuk gedaan) daarna loop je door naar de “skillzone” hier kun je zelf een balletje trappen tegen een virtuele muur met 16 lichtgevende vakken. Hoe goed kun jij een balletje trappen? Onze jongens en mannen (en wij moeders ook!) vonden het heerlijk om hier wat energie kwijt te kunnen, we hebben ons hier dan ook een hele tijd vermaakt.

Madurodam

2 nieuwe attracties!

Toen wij in Madurodam waren werd er die dag nét een nieuwe attractie geopend genaamd: ‘Nieuw Amsterdam” ineens zagen we Mark Rutte lopen, en ‘s middags draaide hij de laatste moeren aan van de stoommachine. De nieuwe attractie is als het goed is nu geopend voor publiek, dus stap aan boord van het schip ‘De Vergulde Bever’ en vaar van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam, de stad die vandaag de dag New York heet. Op het stadsplein van Nieuw Amsterdam steek je samen met vrienden en familie de handen uit de mouwen en vuur je kanonnen af. Ook ontdek je welke Nederlandse sporen tot op de dag van vandaag zichtbaar zijn in New York. Ook  ‘De Waterwolf’ is een geheel nieuwe indoor attractie.Samen zet je in het gemaal ’s werelds grootste stoommachine in gang en beleef je met familie en vrienden hoe de Nederlanders op een onmogelijke plek van water land maakten. Het gemaal treedt langzaam in werking, de balansarmen beginnen te bewegen, ketels ontvlammen in vuur, stoom ontsnapt en het gemaal in Madurodam trilt op haar grondvesten, en samen help je mee om het immense Haarlemmermeer droog te leggen.

Heerlijk dagje uit

Het was een heerlijk dagje uit met ons gezin en onze vrienden. We hebben ons echt goed vermaakt en de kinderen vonden het heel erg leuk. Het is zeker de moeite waard om eens een dagje naar Madurodam te gaan ondanks de grote afstand. Handig om te weten;

  • Een ticket kost 17,50 aan de kassa en 15,50 op deze website
  • Parkeren kost 8,50 en kan praktisch naast Madurodam zelf, het is maar een heel klein stukje lopen.
  • Voor meer informatie over Madurodam kun je kijken op deze website  

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.