Kinderboek Blijbuikje en winactie!

Door

Als je kinderen vraagt naar hun favoriete avondeten dan zeggen de meeste pannenkoeken, pizza of patat. Toch willen we als ouder ook graag dat onze kinderen gezond eten. Online ging ik op zoektocht naar hoe je kinderen kan meehelpen bij het kiezen voor gezonde voeding. Ik kwam een leuk boek tegen passend bij dit thema. Het gaat over spannende avonturen in het gezonde dierenbos. Ik dacht, laat ik eens contact opnemen met de schrijfster. Kinderboek Blijbuikje bleek niet alleen een Vettt boek, maar er zat ook een mooi verhaal achter.

Het kinderboek Blijbuikje

Wauw, dacht ik toen we het boek ontvingen via de post, wat een mooi groot stevig boek. Nieuwsgierig blader ik het snel door. Een aantal illustraties maken dat ik al een lach op mijn gezicht krijg. Het is een boek waar je wel even zoet mee bent, 68 pagina’s, dus ik ga het in etappes voorlezen.

Na het voorlezen van de spannende avonturen van Blijbuikje in het gezonde dierenbos zegt mijn zoon: zo gezond eten kan mijn buikje niet aan, haha! Grapjas! Toch blijkt nu na een aantal weken dat hij steeds vaker zijn groente als eerste eet. Hij lijkt zich er sinds het lezen van Blijbuikje meer van bewust.

Wie is Blijbuikje?

Blijbuikje is de hoofdpersoon in het boek. Hij beleeft allerlei spannende avonturen in het gezonde dierenbos. Sharon van Putten is de schrijfster van het kinderboek Blijbuikje. Ze geeft les op een basisschool. Daar vertelde ze verhalen aan de kinderen over Blijbuikje. De kinderen uit haar klas waren zo enthousiast over haar verhalen dat ze besloot er een boek over te maken.

Ze heeft ook de opleiding orthomoleculaire voeding voor kinderen gedaan. Hierdoor weet ze dat gedrag en voeding onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In haar boek komt dan ook niet alleen maar groente en fruit voor, maar het complete plaatje. Nootjes, vis, eieren zijn enkele andere voorbeelden. Ook komt heel speels een gezonde darmwerking naar voren en dat je van genieten ook een blij buikje krijgt. Het gaat immers om de balans.

Boek, lezingen én workshops

Sharon van Putten komt uit Zuid-Holland en ze zou het mooi vinden om het bereik van haar boek Blijbuikje te vergroten naar de regio Twente. Ze geeft bijvoorbeeld ook gratis lezingen of workshops. Haar boek is online te bestellen via www.blijbuikje.nl

Het boek is zo geschreven dat je kinderen op een speelse manier kennis over gezonde voeding kunt meegeven. Het is een educatief (voor)leesboek over insecten/natuur/dierenwelzijn/voeding. Het boek bevat ook nog een aantal tips en doe-opdrachten.  

Sharon van Putten

Winactie Blijbuikje!

Deze winactie is verlopen, de winnares is inmiddels op de hoogte gesteld. Dank jullie voor het meedoen!

Niet gewonnen maar wel op zoek zijn naar een leuk kadootje voor de feestdagen, bestel dan jullie eigen kinderboek Blijbuikje op www.blijbuikje.nl.

Wil je alvast aan de slag met iets lekkers en gezonds te eten? Lees hier onze blog over de gezonde ontbijt muffin.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
9 Comments
 • AnnaB
  november 20, 2019

  Lijkt mij erg leuk om mijn zoontje uit voor te lezen!

 • Iris Oude Avenhuis
  november 20, 2019

  Wauw dat zou een erg leuk cadeautje zijn voor mijn dochters die gek zijn op voorlezen en op lekker en gezond eten!! Op deze manier wordt het hoe en waarom van gezond eten nog duidelijker ??

 • Susan Horstman
  november 20, 2019

  Wat een leuke actie!?
  Ik zou het erg leuk vinden voor onze kinderen en ze zo onbewust bewust maken van een gezonde maaltijd ?

 • Wendy
  november 20, 2019

  Mijn zoontje is een moeilijke eter met avondeten. Dus ik zou dit boek graag willen winnen om te kijken of hij door de verhaaltjes ook beter gaat eten.. ?.

 • Ingelise Jakobsen
  november 20, 2019

  Lijkt me heel erg leuk om met mijn dochter te lezen, we houden van lezen, van dieren én van gezond eten, een stukje extra bewustwording is nooit weg!

 • Iris
  november 20, 2019

  Lijkt me een erg leuk boek!

 • Bernadette Jakobsen
  november 21, 2019

  Voor mijn kleindochter die gek is op boekjes. Het is een feest haar voor te lezen.

 • Susan
  november 30, 2019

  Is er al een winnaar?

  • Vettt.nl
   december 1, 2019

   HI Susan, die wordt vanavond bekend gemaakt in de blog.