Nieuw: natuur knutselpakket voor thuis!

Knutselen, lesgeven, spelletjes spelen, wij als ouders moeten tijdens deze Corona-tijd van alle markten thuis zijn! En daar zitten natuurlijk voor-en nadelen aan! Want de tijd die we als gezin nu samen hebben is uiteraard heel waardevol. Maar ja, elke keer weer wat nieuws verzinnen om te gaan doen, valt ook niet altijd mee! Het knutselpakket Knutsel2go biedt uitkomt. Het zijn knutselpakketten die uitgegeven worden vanuit Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en hebben allemaal een linkje met de natuur.

Knutsel2go!

Toen wij de Knutsel2go-pakketten van Buitencentrum Sallandse Heuvelrug (Staatbosbeheer) mochten uitproberen, grepen we dit met beide handen aan. Want knutselen én in de natuur zijn, dat zijn dingen waar onze kinderen erg van houden.
De blog die eerder verscheen op Vettt over zelf vetbollen maken was ook al zo’n succes!

knutselpakket
Samen aan de slag, boordevol materialen én achtergrondinformatie

Knutselpakket door de brievenbus

Het Buitencentrum heeft allerlei leuke pakketten samengesteld voor kinderen (én volwassenen!) Wat we superhandig vonden; we zochten een aantal activiteiten uit die we leuk vonden en allerlei materialen die we hiervoor nodig hadden werden vervolgens aan huis bezorgd. Hoe ideaal! Naast de materialen die we voor het knutselen nodig hebben kregen we ook beschrijvingen op papier en extra achtergrondinformatie meegestuurd.

Welke pakketen zijn er verkrijgbaar?

 • Knutsel je eigen dierenkast € 5.95 p.p
 • Maak je eigen kijkdoos € 3.95 p.p.
 • Maak je eigen memory spel met de dieren van de Sallandse heuvelrug € 3.95 p.p.
 • Maak je eigen vogelsnack € 3.95 p.p..
 • Boswachter om op te eten € 5.50 p.p.
 • Speuren naar sporen € 3.95 p.p.
 • Braakbal pluizen € 3.95 p.p.
 • Schatkist maken met je eigen eier-doos € 2.50 p.p.
 • Nestkast timmeren € 6.95 p.p.
 • Pakketje kabouterpad locatie Sallandse heuvelrug € 3.50 p.p. Deze kun je gebruiken tijdens je wandeling door het Kabouterpad. En is op openingstijden ook te koop bij Buitengewoon Lekker (naast Buitencentrum Sallandse Heuvelrug)
 • Boekje bij speelbos (eekhoornpad) met Joep (tot 8 jaar) en/of Jonas (vanaf 8 jaar) locatie Sallandse heuvelrug € 1.50 p.p. Dit is op openingstijden ook te koop bij Buitengewoon Lekker (naast Buitencentrum Sallandse Heuvelrug)

Knutselpakket Braakballen!

Braakballen pluizen! Dat is toch een supergave activiteit! Ik vind dit zelf altijd zo leuk, gelukkig mijn jongens ook. Dus we kregen braakballen via de brievenbus, klinkt toch best grappig! Die gezichten van de jongens toen ze hun braakballen aan het uitpluizen waren! Een hele muis aan botjes en haren haalden ze eruit!

Uitpluizen maar!
knutselpakket
Knutselen to the max: hoe tof is dit!

Timmeren met het knutselpakket

Ook zochten ze een timmerpakket uit voor een nestkastje. Met z’n tweeën timmerden ze dit kastje in elkaar, ideaal met handleiding en spijkers. De kwaliteit van dit nestkastje is super, niet zo’n kastje wat na één regenbui al uit elkaar valt!

Al met al hebben ze genoten van samen knutselen, maar dan een keer wat anders! Daarnaast was het meteen educatief verantwoord vanwege de achtergrondinformatie. Win-win dus! Naast deze pakketten zijn er nog veel meer activiteiten om te knutselen beschikbaar. Van memory maken tot vogelsnacks maken! Erg leuk! Dus een aanrader: in deze Corona-tijd thuis en binnenkort hopelijk weer bij het Buitencentrum zelf!

knutselpakket
Trots!

Hoe bestel je zo’n natuur knutselpakket?

Via de Facebooksite van het Buitencentrum of via de mail (buitencentrumsallandseheuvelrug@staatbosbeheer.nl) zijn deze pakketten te bestellen. Betaling van je knutselpakket gaat vlot via een tikkie. We wensen jullie veel plezier!

Inmiddels hangt het nestkastje al in de boom, dus kom maar op met die lente! Zoek je nog meer knutseltips? Deze blogs staan boordevol leuke tips!

Over Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug vind je in Nijverdal. Het is een startpunt voor prachtige wandelingen, maar ook een erg leuke plek om te bezoeken. Naast het Buitencentrum vind je ook een horeca-gelegenheid: Buitengewoon Lekker. In tijden van de lock-down is Buitengewoon Lekker geopend voor Take-Away. Ga ja het kabouterbos in, dan kun je bij Buitengewoon Lekker een kabouterpakket kopen, compleet met puntmuts. Een andere leuke kinderwandeling is het eekhoornpad in Nijverdal die ook vanaf hier start.

Over Famke

Meer blogs van Famke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.