OERRR, NATUURMONUMENTEN VOOR KINDEREN!

Door

Ik hou er altijd wel van, lekker buiten zijn. De kinderen lekker in het bos laten ravotten en ondertussen kan ik lekker bijkletsen met mijn goede gezelschap. Maar er is nog meer uit dat bos te halen, Oerrr organiseert superleuke natuur activiteiten.

Wat is OERRR?

Oerrr maakt onderdeel uit van Natuurmonumenten, maar richt zich helemaal op kinderen. Natuurmonumenten voor kinderen, echt wat voor mij dus! Heb jij een kind dat niet bang is om vies te worden? Het heerlijk vind om buiten te zijn? En het leuk vind om nieuwe dingen te ontdekken, dan is Oerrr echt is voor hem/haar.

Oerrr organiseert van die dingen waar ik zelf ook helemaal enthousiast van wordt. Ik kwam zelf in aanraking met Oerrr tijdens een bezoekje aan Hof Espelo. Een superleuk bos met een gedeelte voor kinderen. Met overal boomstammen waar ze lekker op kunnen klimmen en klauteren. Vanaf Hof Espelo worden  regelmatig leuke Oerrr-activiteiten georganiseerd. Voor de meeste activiteiten is onze dochter Pippa (2) nog wat jong, maar ik heb regelmatig vriendinnen getipt.

 

Welke activiteiten organiseert OERRR?

Er wordt eigenlijk wel van alles georganiseerd, zowel overdag als ‘s avonds. Een aantal voorbeelden: Nachtvlinders zoeken, uilenballen uitpluizen, een wildwandeling of een paddenstoelensafari. Echt superleuk. Op de site van Oerrr natuurmonumenten vind je een overzicht van alle activiteiten per regio. Op woensdag 3 juli kun je samen met de boswachter reeën spotten in het Buurserzand in Haaksbergen. Hoe gaaf is dat! Het spotten van de reeën begint om 19.00 en duurt tot 21.00. Meer informatie hierover vind je via deze link: Oerrr, natuurmonumenten.

 

Tip: maak je kind gratis lid

Leuk om te weten; je kunt je kind(eren) gratis lid maken van Oerrr. Je ontvangt dan een gratis waaier voor kinderen met leuke speel- en doe tips.

Heb je al eens deelgenomen aan een Oerrr-activiteit? Ik ben heel erg benieuwd naar je ervaringen. Laat gerust een berichtje achter!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.