Op reis met kids: interview

Door

Tukkers op reis! Wendy en Peter uit Enschede gingen ervoor, ze zijn sinds februari aan het reizen met hun 2 kinderen. Ze begonnen in Nieuw-Zeeland,  momenteel zijn ze in Australië en ze sluiten af op tropisch Fiji. Zucht….!

Wie zijn jullie?

Wij zijn Peter (39) en Wendy (32), hebben samen 2 kinderen; Maud van 3 1/2 jaar en Bing van 11 maanden. We wonen in het centrum van Enschede.

Nieuw-Zeeland met kinderen

Hoe zijn jullie op het idee gekomen voor dit gave plan?

Wij houden allebei van reizen en willen graag veel van de wereld zien, een hele tijd geleden hebben we onze ambities hierover uitgesproken en daarna ook weer even los gelaten. Tot op een zekere dag het moment en de ruimte kwam dat we echt konden gaan. Het is misschien wel nu of nooit!

Nu, zo blij dat we dit hebben doorgezet!

 

Op reis met kids,  waarom kozen jullie voor Australie/Nieuw-Zeeland ?

We hebben voor Nieuw- Zeeland gekozen, vanwege de ongelofelijke mooie natuur, die heel veranderlijk is op korte afstanden (das ook handig met kinderen, je hoeft op een dag geen uren te reizen) Het is goed te bereizen met een camper, super kindvriendelijk en het klimaat is perfect!

Nieuw-Zeeland met kinderen

Het ’tijdelijke huis’  en bijpassende uitzicht…

Australië hebben we er min of meer ‘’achteraan geplakt’’ omdat we er  ‘’in de buurt’’ zijn en we dit deel natuurlijk ook graag willen zien. We hadden niet verwacht dat het hier met een camper en kids ook allemaal zo goed is geregeld .

Super netjes en schoon, overal speeltuintjes en BBQ plekken. Zelfs in een grote stad als Sydney is het heel leuk met kinderen en is er van alles voor ze te doen!

Sinds wanneer zijn jullie op reis en wat hebben jullie tot nu toe gedaan?

Vanaf 2 februari zijn we aan het reizen. De 10 weken NZ zitten er op en we zijn inmiddels ook goed gesetteld en gewend aan het reizen in Australië. Na Australië gaan we nog 10 dagen voor het ‘’Bounty effect’’ naar Fiji. Hier gaan we verder niet meer reizen, alleen relaxen. Althans dat hopen we, aangezien we de accommodatie nog moeten boeken! In totaal zijn we 4 maanden met ons gezin aan het reizen.

We zijn inmiddels al een tijdje onderweg en hebben dan ook heel veel ondernomen. Iedere dag wel iets bijzonders. Het spotten van wildlife, het maken van wandelingen in het regenwoud. Het bezoeken van watervallen, strandjes, dorpjes en steden. En het maken van verschillende boottochten en zelfs een helicoptervlucht.

Nieuw-Zeeland met kinderenNieuw-Zeeland met kinderen

Wat zijn de grootste uitdagingen van het reizen met 2 jonge kinderen?

De grootste uitdagingen van het reizen met 2 jonge kinderen is ervoor te zorgen dat je in het ritme van de kinderen blijft. We kunnen geen hele dagen rijden, we proberen ons zoveel mogelijk aan te passen aan de wensen en behoeften van onze kids.

Nieuw-Zeeland met kinderen

In de eerste dagen moet iedereen natuurlijk wennen, vooral om in het andere (Bio) ritme (12 uur tijdverschil) te komen. Dan is het heel fijn om in alle rust en op één plek te acclimatiseren. Dit hebben wij de eerste vijf dagen in Auckland gedaan.

Voordat we een stuk gaan reizen zorgen we er ook voor dat de kids een  ‘’uitlaatklep’’ hebben gehad. Dat kan van alles zijn; een bezoekje aan het strand, het maken van een wandeling of even spelen in een speeltuintje. Als we op pad gaan hebben we ook een goede uitrusting bij ons (draagtas en doek voor Maud & Bing en soms ook een buggy) voor wie moe wordt is er dus altijd een slaaplek geregeld.

Nieuw-Zeeland met kinderen

De tas voor onderweg is ook belangrijk, we gaan goed georganiseerd op pad (althans we worden er steeds beter in) alles wat je nodig hebt onderweg en ook voor het geval de reis iets langer (moet) duurt. Je kent het wel de benodigde hapjes, flesje, water, fruit, zonnebrand, hoedjes, camera etc…..

Soms een verrassing inbouwen is ook erg leuk en wordt goed gewaardeerd. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een broodtrommeltje, waar we dan bijvoorbeeld iets lekkers en gezonds in doen voordat we gaan rijden.

Wat is tot nu toe het ultieme hoogtepunt?

Iedere dag beleven we hoogtepunten. Echt waar, ik kan er niet zomaar eentje noemen, het zijn er teveel en het is allemaal te mooi om er één te kunnen kiezen.

Het zit hem eigenlijk vaak in de natuur en de dieren die ons enorm verrassen of onze kinderen waar we ontzettend blij van worden en waar we iedere dag weer samen een hoogtepunten mee beleven. Het zijn ‘de kleine’ dingen, bijv. een picknick op een bijzondere plek, ontmoeting met andere reizigers of de innerlijke rust en blijdschap die je kunt voelen dat we dit als gezin samen intens meemaken.

Nieuw-Zeeland met kinderen

Heb je tips voor lezers die van een verre reis met kinderen dromen?

We hebben 1 gouden tip voor gezinnen die ook een verre reis met kinderen willen maken en dat is; DOEN, gewoon DOEN. Regel het! Niet wachten totdat……er is altijd wel een reden, maar als het nu kan, doe het dan!

Zorg er verder voor dat je goed voorbereid bent qua (reis)uitrusting, dat maakt het reizen makkelijker. Wij hebben bijvoorbeeld slaaptentjes voor de kinderen via marktplaats gekocht. Echt ideaal! Ze liggen veilig en comfortabel in hun eigen omgeving bovenin de camper. Zo hebben de kids hun eigen space en wij dus ook, dat is heel prettig.

Bereid je er ook op voor, dat lang niet alle dagen gaan zoals je wil. Het is handig geen haast te hebben en niet teveel plannen te maken. Dat geeft rust. Het ideale voordeel met een camper en kinderen is dat we ons huisje bij ons hebben. We hebben altijd een bed, toilet en voeding bij ons en kunnen stoppen wanneer we willen…

Let’s make memories together!

Enjoy

Nieuw-Zeeland met kinderen

 

 

 

 

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
3 Comments
 • Vera
  mei 12, 2015

  Wauw, wat word ik hier enthousiast van, dit is toch het ultieme geluk! Geniet er nog van samen en bedankt voor de goede reizen-met-kids-tips.

 • Lena
  januari 21, 2016

  Leuk om over jullie reisavonturen te lezen!! Wij zijn net terug van onze eerste verre reis met ons zoontje (nu een jaar oud) en dit willen we vaker gaan doen. Ik heb een vraagje over de rugzak/draagtas van de foto – ik zou graag weten hoe jullie ervaring hiermee is en van welk merk deze is? Wij hadden er zo een geleend maar deze zat niet super lekker.

  • Vettt.nl
   januari 21, 2016

   Hi Lena! Wat leuk zeg waar zijn jullie geweest? Je mag wel even mailen op info[at]vettt.nl, dan geef ik je wat info over de rugzak!