Het boek over kamerplanten: Plantastic, groene vingers kun je kweken

Ik heb echt géén groene vingers! Zelfs mijn cactussen vallen om. Dus toen ik hoorde dat Mandy Bollegraf, uit Enschede, een boek over kamerplanten ging schrijven was mijn nieuwsgierigheid direct gewekt. Want volgens de Twentse Mandy kun je groene vingers dus kweken?! Plantastic is hét boek over kamerplanten voor je eigen plantenparadijs. Je eigen naslagwerk. Het boek, dat in september 2019 verscheen bij Blossom Books, staat vol prachtige foto’s, plantenportretten en praktische tips. Het is dus hét boek voor iedereen die graag een eigen urban jungle wil creëren, maar niet goed weet waar te beginnen.

Mandy van Plantastic weet dus (bijna) alles over kamerplanten!

Ik ken Mandy eigenlijk al jaren. Maar helemaal niet zo goed en dat is eigenlijk gek. Want ze woonde, toen ik een tiener was, een paar huizen verderop. Mandy is nog steeds regelmatig in haar ouderlijk huis te vinden omdat ze er samen met haar moeder een theetuin, De Oale Zessprong, runt. Dikke vette aanrader trouwens, voor élke gelegenheid. Want wát kun je hier heerlijk zitten en lekker eten en drinken.

Plantastic Mandy Bollegraf
Dit is nou Mandy Bollegraf

Ik ken Mandy eigenlijk beter van haar Instagram account, want daar volg ik haar al jaren. Waarom? Omdat ze zulke mooie foto’s deelt van haar kamerplanten. Jaloersmakende foto’s. Dan kijk ik naar mijn eigen hoopje ellende in een potje en denk ik, waarom lukt mij dit niet? Gelukkig krijg ik dan advies van mijn moeder; “Je moet ook Hydro korrels onderin je potten doen! Het water kan nu niet weg en de grond waar de wortels inzitten blijft dan nat… Daar kunnen ze niet tegen en daarom hangen je hortensia’s er als verlepte trosjes bij…” OOOOH OKE!

Gestart met stekken van de pannenkoekenplant

Omdat ik het toch graag wil proberen te kunnen, dat gedoe met planten, ben ik sinds een tijdje pannenkoekenplanten aan het stekken. Ik begon met één plant en heb er nu al een stuk of 5 in de woonkamer staan. Af en toe geef ik een stekje in een leuk potje cadeau en dan ben ik zo trots als een pauw! En af en toe vallen opeens uit het niets alle blaadjes van mijn plant en denk ik: HOE DAN?

Plantastic, groene vingers kun je kweken

Groene vingers kun je dus kweken. Blijkbaar… Mandy Bollegraf is ervan overtuigd dat iedereen kamerplanten in leven kan houden, móet houden zelfs. Met haar boek Plantastic wil ze inspireren en informeren. „Ik ben een ‘crazy plant lady’ met een missie.” Planten hebben een positief effect op je geluksgevoel en gezondheid. Alleen als ze leven natuurlijk ?. Dat Mandy in samenwerking met Blossom Books met een boek over kamerplanten komt is dus eigenlijk best een logische stap.

Plantastic Mandy Bollegraf
Hoe fijn dat er ook tips in staan… #needit

Kinderen en planten

Mijn kinderen zijn gek op planten. Wanneer we naar het tuincentrum gaan willen ze altijd allebei een plantje uitzoeken. Bodhi heeft een hele grote groene plant (meer weet ik er dus niet van, hij is groot en groen) op zijn kamer staan. We geven hem samen water zodra hij slap gaat hangen.

De jongens willen ook altijd graag helpen als we in de tuin bezig zijn. Ze willen dan knippen, schoffelen, gras maaien en onkruid wieden. Ik zou het zo leuk vinden als ik ze iets meer kon vertellen over planten. Dat ik ze mee kan geven hoe ze heten en hoe je voor de verschillende planten zorgt. Ik ga eerst maar eens Plantastic Helemaal uitlezen, wie weet wat ik ze hieruit mee kan geven…

Een plantenboek uitgeven, hoe dan?

Mandy krijgt al jaren vragen uit de hele wereld. Dan krijgt ze een foto toegestuurd van een zieke plant en geeft ze tips om ze weer beter te maken. Dit is ook de reden dat ze is gaan bloggen en vloggen. Dan hoeft ze dezelfde vraag niet keer op keer te beantwoorden. Haar inspirerende Instagram-account viel op bij uitgeverij Blossom Books en ineens kreeg ze de vraag of ze een boek wilde schrijven. En nu is hier Plantastic!

In Plantastic ontdek je hoe je in vijf stappen je eigen urban jungle creëert. Je krijgt een stoomcursus algemene verzorgingen, leert stekken en wat te doen als je plant ziek is. Het boek ziet er bovenal echt super prachtig uit. Mandy schreef de teksten en maakte de foto’s. Haar urban jungle was het decor. Ook staan er 12 foto’s in van een aantal trouwe Instagram volgers. Plantastic is te koop bij o.a Bol.com voor 21,99 Euro.

Wil je meer weten over Mandy en haar liefde voor planten? Volg dan haar blog Picnics in june.

boek over kamerplanten
Over mijn favo pannenkoekenplantjes

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Blossom Books. In onze disclaimer lees je hier meer over.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.