De weekendtips 20 t/m 22 september

Door

Heel veel toffe dingen dit weekend waar. Ook het VETTT team gaat op pad dit weekend. Maryke gaat op pad met een camperbusje van Vauway, Yvette gaat voor het eerst naar het theater met haar 3-jarige. De voorstelling Kikker speelt in Almelo. In onze stories op Instagram kun je daar dit weekend meer van zien!

20 september: Foodcamp bij Melkveebedrijf Blaak (Almelo)

Primeur in Almelo: happen en rennen tussen de melkkoeien in het Almelose bos! Misschien heb je de Foodcamps al vaker voorbij zien komen? Het is een combinatie eten met verse ingredienten en sporten (bootcamp). Echt een toffe activiteit om samen met je kinderen te doen. En vrijdag dus in Almelo!

Waar en wanneer: vrijdag 20 september van 15.30-18.00 uur bij melkveebedrijf Baak Janmaat, Gravenallee 16 in Almelo.
Meer informatie: Op www.lekkerboer.nl/foodcamp is meer informatie te vinden en een overzicht van alle Foodcamps.

foodcamp

T/m 22 september: Kermis Hengelo

Welk kind wordt er niet blij van? KERMIS! Vettt-blogger Nicole van Madebynici nam vandaag al even een kijkje en schoot deze fijne foto. Het hele weekend kun je in Hengelo zwieren & zwaaien!
Meer informatie: Kermis Hengelo

20 t/m 29 september: Open Manegedagen (diverse locaties)

Altijd al eens op een manege rond willen lopen? Paard- of ponyrijden? Alles leren over paarden? Tijdens de open manegedagen kan dat. Door het hele land worden de deuren van maneges voor het publiek geopend.
Zaterdag 21 september: Holzik Stables, Enschede
Zondag 22 september: Boerderijcampus Erve Meinders, Tilligte
Zondag 22 september: Manege het Roessingh, Enschede

Meer informatie: Open Manegedagen

buitenuitjes
Op de foto Shetlander Sas van StalDenink in Mander

21 september: Open Huis Kaliber (Enschede)

Dit weekend opent Kaliber Enschede de deuren. Probeer tijdens het open huis alle instrumenten uit, dans in de grote zaal, zing met ons mee, maak kunst en ontmoet de docenten! Leuk voor alle leeftijden.

Meer informatie: Kaliber Kunstenschool

Kaliber Kunstenschool

21 september: Techniek in de Biebdag (Hengelo)

Zaterdag 21 september staat alles in de Bibliotheek in het teken van nieuwe technieken en digitale geletterdheid. Altijd al eens meer willen weten over robotica? Heb je wel eens met een lasercutter gewerkt? Of wat dacht je van gekke foto’s voor een green screen?! Dat alles, maar ook nog veel meer, is mogelijk vandaag! Er vinden diverse workshops plaats, voor zowel jongere als oudere kinderen.

Je kunt de hele dag overal aanschuiven wanneer het jou uitkomt, óók bij de workshops!

Dat kan tussen 10.00 – 12.00 uur en tussen 13.00 – 16.00 uur (de activiteiten van Tetem tot 15.00 uur).

Meer informatie: Bibliotheek Hengelo

21 september: Vintage Kilo Sale bij de Performance Factory (Enschede)

Op zaterdag 21 september is er weer een Vintage Kilo Sale in de Performance Factory in Enschede!

Duizenden handpicked vintage stukken, niet op een hoop, maar fijn gesorteerd. Op zaterdag 21 september a.s. hangen we de nieuwe herfst collectie uit in Enschede. Denk flanel shirts, mantels, jurken, truien, vesten, fake furs, leer, denim, blousjes & nog veel meer. Perfect voor het nieuwe seizoen!

WANNEER: zaterdag 21 september
TIJD: 12 – 17 uur
WAAR: Performance Factory, Hoge Bothofstraat 13-49 ingang Zuid,

21 en 22 september: Open Atelier route Almelo met o.a open atelier bij Kijk&Doe (Almelo)

Ieder jaar wordt in Almelo de Open Atelier route georganiseerd. Een evenement waarbij verschillende kunstenaars hun atelier op en zetten. Zo ook Kijk&Doe waar onder andere heel veel toffe cursussen en workshops voor kinderen verzorgd worden. Op de website van de Open Atelier route vind je een overzicht van de route en de kunstenaar die mee doen.
Meer informatie: Open Atelier Route

Kijk en Doe
Kijk en Doe

22 september kofferbak verkoop Kringloop Drenthen

Dit weekend kun je bij Kringloop Drenthen in Eibergen meedoen met de kofferbak verkoop. Of huis spullen scoren ?. Voor kinderen is er van alles te doen! Hieronder vind je alle info:

22 september: Kikker en het Avontuur (Stadstheater Almelo)

Zondag beleef je de avontuurlijke wereld van Kikker en zijn vriendjes in het theater, met deze compleet nieuwe familiemusical van Theater Terra! Voor iedereen vanaf 4 jaar.Kikker gaat samen met Rat op een avontuurlijke reis. Dan begint het te regenen en moeten ze snel terug. Thuis blijkt een veel groter avontuur te wachten, want de huizen van Varkentje, Eend en Kikker zijn overstroomd. Omdat Kikker het beste kan zwemmen, gaat hij moedig hulp halen. Kom je naar het theater om samen met Kikker dit grote avontuur te beleven? Na de voorstelling mag iedereen met Kikker op de foto!
Meer informatie: Stadstheater Almelo

22 september: Pop-Up Theater op Landgoed De Bekspring (De Lutte)

Heel gaaf dit, ik kreeg hier een mailtje over. Eerlijk gezegd is de informatie op de website nogal summer. Dus ik vertel jullie wat ik weet graag hier :-).

Zondagmiddag 22 september wordt de Deel op Landgoed Bekspring omgetoverd tot een theater, waar de warme en kleurrijke familievoorstelling ‘Clowntje Pompidoe’ te zien zal zijn. De voorstelling is geschikt voor iedereen tussen de 4 en 100 jaar. Vertelkunstenaar Niels Brandaan Cotterink neemt het publiek mee in een ontwapenend verhaal over het jongetje Pompidoe, die samen met zijn oma in het huisje naast het Prinsenpark woont, en via de wilde dieren op zoek gaat naar een aantal belangrijke levensvragen.

Wanneer: 22 september van 12.00-13.00
Locatie: Landgoed De Bekspring, Denekamperstraat 1, De Lutte
Tickets: 10,- of een familieticket voor 35,- (4 ps). Aanmelden kan door een mailtje te sturen: momenten@deelbekspring.nl 
Bereikbaarheid en meer info: http://www.deelbekspring.nl/agenda

22 september: Sportaal Festival (Van Heekplein, Enschede)

Het Van Heekplein wordt zondag omgetoveerd tot een sportfestival terrein. Maak je klaar voor een hele dag vol sport en spel voor verschillende leeftijdsgroepen. Doe mee met het 3 tegen 3 basketbaltoernooi, kom lasergamen, probeer archery tag of kart een rondje op de kartbaan. Ook is er mini soccervoetbal, een baseballkooi, streettennis, freerunning en nog veel meer rondom sport. Deelname is gratis!

Meer informatie: Sportaal Festival

Nog meer leuke uitjes voor dit weekend

1. Ga relaxed uit eten bij de Twentsche Foodhal

Ik vind het zo’n fijne plek om relaxed een hapje te eten: de ideale weekend hang-out. Met mooi weer kun je buiten zitten en kunnen de kinderen spelen in het speeltuintje gelijk naast het terras.

Het hoogtepunt voor de kinderen: het toetje uitzoeken bij De Melkbus!

2. Bezoek een leuke buitenspeeltuin nu het weer nog zo lekker is!

Een aantal van onze favorieten waar we ook al blogs over schreven zijn ‘t Hofte in Bentelo, de speeltuin bij Erve Hooge Esch in Buurse, geen speeltuin maar het Bos van Daantje Das naast Woody’s, bij Woody’s kun je daarna weer heerlijk spelen! Of lees deze blog met heerlijke plekken waar kinderen spelen en jij kunt borrelen.

3. Ga spontaan een weekendje weg!

Heb jij het weekend nog leeg in je agenda? Doe ‘s gek en boek een weekendje weg, het weer wordt te gek en er zijn in de buurt zoveel toffe plekken waar het nog volop genieten is. Vettt-blogger Ellen scoorde nog een huurtent op camping De Lakens in Bloemendeel. Dichterbij maar ook te gek zijn de accommodaties van de Zandstuve of De Witte Berg in Ootmarsum. Of wat dacht je ervan om te slapen in een boomhut op vakantiepark Molke in Zuna. Een compleet overzicht van alle blogs over een weekendje weg vind je hier: weekendje weg met het gezin.

Heb jij nog aanvullende weekendtips? Laat gerust een berichtje achter hieronder!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.