Review van de Pomsies

Door

Er is iets bijzonders aan virtuele diertjes dat kinderen niet kunnen weerstaan. Zo hebben we een paar jaar geleden hebben we een hele vakantie rond gelopen met een virtueel katje. Dus toen ik gevraagd werd om deze nieuwe gadget te testen wist ik gelijk dat ik hier iemand heel blij mee zou maken! Lees hier onze review van de Pomsies.  

Wat is de Pomsies?

De Pomsies zijn interactieve kat-achtige-virtuele diertjes. Ze hebben kattenkopje, met een lange start die je kunt buigen. De start zorgt ervoor dat je de Pomsies om je arm (of been) kunt klemmen, of bijvoorbeeld aan je tas vast kunt maken. In Nederland zijn op dit moment zes verschillende soorten Pomsies verkrijgbaar.

Het virtuele diertje, heeft twee modussen. De gezelschapsmodus en de dansmodus. In de gezelschapsmodus kun je je Pomsies verzorgen en in de dansmodus kun je samen dansen. De grote ogen van de Pomsies verklappen de stemming van de Pomsies. Ze lichten op en veranderen van kleur. In de handleiding kun je dan nalezen welke kleur ogen bij welke stemming hoort en wat je kunt doen om je Pomsies naar een andere stemming te brengen. Ze kunnen meer dan 50 stemmingen hebben!

Als je de Pomsies voor het eerst aan zet (door op de neus te drukken), zit de Pomsies in de verzorgingsmodus. Onder de haartjes zitten verborgen sensoren die ervoor zorgen dat ze op beweging en aanraking reageren. In de handleiding lees je dan na hoe je voor ze moet zorgen bij de verschillende bewegingen en reacties.

Wat vinden we van de Pomsies?

Ik verwachtte dat ik iemand heel blij ging maken met de Pomsies, en dat was precies wat er gebeurde.

Na een paar dagen wordt ik knettergek van het geluid :-). Ik spreek af dat ze er in haar kamer mee mag spelen. Daaruit kun je dus gelijk de conclusie trekken dat Pippa er fan van is, de Pomsies gaat ook overal mee naartoe. Er wordt met de Pomsies gedanst, ze gaat mee naar bed, ze gaat mee naar zwemles…kortom het is een hit. Na een week wordt de magie wel wat minder bij de 6-jarige maar zodra er een vriendinnetje komt spelen wordt de nieuwe gadget gelijk tevoorschijn gehaald.

Een andere bijkomstigheid is dat er de laatste week vaak gevraagd wordt om een huisdier. Veel vaker dan daarvoor. Voor mijn gevoel is dat sinds de Pomsies onderdeel uitmaakt van het gezin, maar ik kan me vergissen. Zou het zorgen voor een virtueel diertje het gevoel om voor een écht diertje te willen zorgen aanwakkeren? Het zou maar zo kunnen…

Review van de Pomsies

Bij blauwe ogen voelt je Pomsie zich niet lekker :-). In de handleiding lees je precies wat je bij welke klacht moet doen.

Ik kan stellen dat Pippa erg blij is met haar nieuwe aanwinst. De kleuren van de ogen geven aan in welke stemming haar nieuwe vriendin is, dat blijkt nog wat lastig om te onthouden. Dat zou eigenlijk op een klein kaartje in duidelijke kindertaal vermeld moeten worden, nu fungeerde ik steeds als talk en kon ik de handleiding erop na slaan. Mensen die mij een beetje kennen zullen het niet gek vinden dat ik die handleiding na een week uit het oog ben verloren :-). Gelukkig is er google…!

Review van de pomsies

Roze ogen betekent dat ze de slappe lacht heeft, door te kietelen breng je haar in een andere stemming.

Wil je een Pomsies winnen? De winactie is afgelopen.

Vanaf eind augustus zijn er 6 verschillende soorten Pomsies verkrijgbaar in Nederland. Ze kosten 19,95 Euro. Wij mogen zelf ook iemand blij maken met de paarse Pomsies (Boots). Wil je kans maken? Meedoen is simpel:

– Zorg dat je ingeschreven staat voor de VETTT nieuwsbrief +
– Laat op Instagram of Facebook bij de post over de Pomsies een berichtje achter

De winnaar is inmiddels op de hoogte gesteld.

 

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
4 Comments
 • Marijke
  september 4, 2018

  Wat een leuke winactie! Lijkt mij erg leuk voor ons dochtertje Ylva? haar lievelings dier is een kat,hihi dus dit leuke speel katje vind ze vast leuk! Dus ik ga voor haar duimen??

 • Linda Raaijmakers
  september 4, 2018

  Ik heb via Facebook en Instagram meegedaan voor Eva, super leuk van je 😀

 • Cindy
  september 5, 2018

  Wow dit vind onze femi cool!
  Ik doe mee voor haar verjaardag!

 • Marijn
  september 7, 2018

  ? wat schattig! Daar kan ik wel iemand blij mee maken. Ik werk op een groep voor kinderen met gedragsproblemen, ik denk dat die dit geweldig zouden vinden. Dus ik zou hem graag willen winnen