Vettte tip: Cirque Moustache!

Al weken stond het in de agenda en als een klein, blij kind keek ik er naar uit… Cirque Moustache. Bink leek er niet heel veel om te geven toen ik enthousiast aankondigde dat we er naartoe zouden gaan in de vakantie. Rob vond het qua planning geloof ik niet helemaal handig maar aangestoken door mijn enthousiasme accepteerde hij toch braaf de activiteit in de familieplanner. Bovendien gaf het allemaal niets want het idee van een piste, clowns, acrobaten, een geel met rode tent, de geur van zaagsel en popcorn in de pauze… Ik was in mijn eentje gewoon enthousiast voor 3! En dus gingen de mannen braaf met me mee om zich te laten verassen door circus snor. Want verrassend… dat was het!!

‘Bravoure’: wat een energie!

Degenen die al eens een voorstelling van deze rondreizende groep bezochten weten wat ik bedoel. Degenen die het nog nooit hebben gezien raad ik aan ze volgend jaar te bezoeken want ze zijn zoooo tof!! Cirque Moustache is een circus zonder dieren dat zich richt op kinderen en veelal familievoorstellingen geeft. Afgelopen zomerseizoen brachten ze de voorstelling ‘Bravoure’, een show met veel moed, spanning, stunts en bomvol energie. Met de show reizen ze door heel Nederland. Bij ons in de regio kon je ze o.a vinden in Lattop, Denekamp en Mariënberg. Wij hadden het geluk de voorstelling te mogen bezoeken in Mariënberg bij camping De Pallegarste en hebben ons ruim anderhalf uur lang enorm vermaakt.

Cirque Moustache

Kinderen voorop bij Cirque Moustache

Wanneer je het terrein oploopt van het circus valt vooral de toegankelijkheid direct op. Overal staan kleine tentjes waar de kinderen zelf hun circus skills kunnen testen. Ze worden begeleid door medewerkers van het circus die al helemaal in hun rol lijken te zijn en de kinderen op hun gemak stellen. Voordat de circusdirecteur ons vol bravoure welkom heet kijken we eerst nog naar een prachtige dame die ons verrast met niet 2 maar maar liefst 4 (?!?!) benen! Opgewarmd door deze korte voorstelling zijn we erg benieuwd wat ons in de grote tent allemaal te wachten staat.

Wanneer we die betreden zien we een flink aantal bankjes waar de kinderen plaats mogen nemen. Ze zitten met hun snuitjes vlakbij de piste en hebben goed zicht op alles wat komen gaat. Ouders mogen achter hun kroost plaatsnemen. Als iedereen zit worden we direct verrast door een tweetal clowns waar iedereen erg om moet lachen. Wat is dit leuk! Niet alleen voor kinderen, ook de ouders moeten erg lachen om de mannen die erg goed op elkaar zijn ingespeeld en een toffe act neerzetten. De clowns worden opgevolgd door tal van acts die allemaal even grappig als spannend zijn en iedereen is geboeid door alles wat er gebeurd.

Cirque Moustache

Wanneer er een act wordt opgevoerd met een heleboel licht slaan de stoppen door. gelukkig heeft Cirque Moustache daar wel iemand voor in huis. Terwijl een vrouwelijke acrobaat haar intrede doet op de piste worden wij allemaal verzocht even naar buiten te gaan terwijl deze mevrouw zich buigt over de techniek. Zo grappig, zelfs de pauze is een act op zich!

Clowns, jongleurs en een gelanceerde stuntman

Wanneer we buiten genieten van spelletjes en voor de kinderen wat lekkers halen zien we dezelfde mensen die ons ook binnen entertainen bij de kraampjes staan, leuk! Kinderen kunnen meedoen met allerlei spelletje en er kan popcorn en anders lekkers gekocht worden.

Cirque Moustache

Cirque Moustache

 

Cirque Moustache

WhatsApp Image 2018-09-02 at 20.53.49

Na een minuut of tien worden we weer binnen geroepen en kan de show doorgaan. Na wat spannende capriolen op ladders, tafels en een paal gaat de elektriciteit weer aan en zitten we na een seconde alweer geboeid te kijken naar jongleurs die elkaar op speelse wijze de troef afsteken, een paard dat niet helemaal een paard blijkt te zijn en als klap op de vuurpijl een stuntman die uit het kanon geschoten wordt.

Als het circus ten einde is krijgen alle kids een high five van de artiesten, ze wachten ons zelfs op bij de uitgang! Voordat we de poort doorlopen kunnen de kinderen hun verdiende punten van de spelletjes nog inleveren voor wat lekkers en op de foto met alle acrobaten, jongleurs, clows en de directeur.

Helemaal voldaan zitten we in de auto op weg terug naar onze eigen camping. Op de achterbank wordt door Bink en zijn vriendinnetje volop gediscussieerd over welke act het beste was en Rob is minstens net zo enthousiast als ik vooraf al was: Cirque Moustache, wat een dikke vettte tip!! Dit jaar zijn de voorstellingen ten einde, maar we zullen jullie volgend jaar gewoon weer tippen!

Over Susan

Meer blogs van Susan lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.