4 x Snelle en simpele traktaties voor kinderen

Vind jij het ook steeds weer een uitdaging om met een leuke maar vooral niet al te moeilijke traktatie voor de dag te komen? Jarig, afscheid, geboorte of een kinderfeestje, voor mijn kinderen zijn dit feestmomenten, maar voor mij betekent het traktatiestress! Mijn creatieve energie laat ik los op snelle en simpele traktaties voor less stress. Ik deel mijn ideetjes graag zodat jij ze ook kunt gebruiken voor je eigen stressloze traktatiemoment. Want; stressloos trakteren kun je leren!

Hou het klein, simpel en bespaar tijd!

Ik vind mezelf wel een beetje creatief, maar er zijn supermoeders die ware kunstwerken maken van hun traktaties. Hoe doen ze dat?!

1: Traktatie Ajuu Parapluu. Kies voor leuke accessoires

Simpele traktaties zien er snel superleuk uit met leuke accessoires of mini-verpakkingen. Koop bij de Action, Xenox of Hema bekertjes, servetjes of parapluutjes met een vrolijke print en verpak daarin je traktatie. Neem bijvoorbeeld een doosje rozijntjes en een doosje smarties, bind ze samen met een elastiekje en omwikkel ze met een gekleurd papiertje met tekst (bijvoorbeeld “Aju Paraplu”). Klem een parapluutje tussen de doosjes en zet op een dienblad met leuke kleurige servetjes.

Je maakt het helemaal af door gebruik te maken van mooi uitgeschreven letters in vrolijke kleurtjes. Wil je het nog simpeler maken print dan de tekst op het papier of laat de tekst gewoon weg. Kinderen kijken niet naar teksten, soms niet eens naar de verpakking, maar wel naar de inhoud van de traktatie.

simpele traktatie

2. Simpele popcorn traktatie

Met een leuke verpakking en wat vrolijke accessoires zet je met heel veel gemak echt een leuke simpele traktatie op tafel.

simpele traktatie

3. De chocozoen traktatie voor babyshower, geboorte of verjaardag!

Heb je meerdere kinderen in het gezin? Hergebruik je traktatie ideetjes. In deze foto zie je een traktatie voor bij de geboorte van mijn zoontje, maar aangepast kun je hem ook prima bij een verjaardag gebruiken. Deze minichocozoentjes koop je bij de AH. Snij met een scherp mes het kopje eraf en bestrooi met minismarties, gekleurde muisjes of een ander gekleurd strooisel, leuke prikker erin en je bent klaar!

simpele traktatie

4. Gezonde simpele traktatie: het fruitijsje!

Lekker, snel en gezond? Het kan! Neem een plastic shotglaasje vul deze met gepureerd fruit en zet er een tapasprikker in. Zet ze daarna in de vriezer. Heb je weinig tijd? Vul ze met de inhoud van zakjes knijpfruit voor je ze in de vriezer zet. Heb je wel tijd om te pureren dan zijn dit lekkere fruitcombinaties voor leuke kleurtjes: banaan-aardbei, (gele) kiwi-appel, ananas-banaan. Deze traktatie kun je zelfs langere tijd van tevoren voorbereiden. Wil je er nog wat meer werk van maken, maak er dan regenboogijsjes van.
Haal ze uit de vriezer voor je naar school gaat en laat de kinderen daar de shotglaasjes er voorzichtig aftrekken. Mmmmm ijsjes! Altijd succes.

simpele traktatie

Nog een paar tips voor het maken van je traktatie:

  1. Test je traktatie een paar weken van tevoren uit. Tijdens het echte traktatiemoment ben je sneller met klaarmaken.
  2. Maak zoveel mogelijk van je traktatie de dag(en) ervoor klaar of zet zoveel mogelijk klaar om stress in de ochtend te voorkomen.
  3. Niet zelf bedenken betekent meer tijd voor de uitvoering. Haal nieuwe ideeën van internet of van andere moeders en pas ze aan aan je eigen wensen en kinderen. Beter goed gejat dan…. zoals deze die collega-blogger Marieke maakte. Zij maakte voor haar zoon “koekdrollen” om te trakteren. Koekjes in de vorm van drollen gemaakt van roomboter, bruine basterdsuiker en cacao. Maak de stukjes deeg een beetje vochtig voor je gaat rollen dan barst het deeg niet als je het buigt. Het recept vind je hier.
chocodrollen

Heb jij tips voor leuke en simpele traktaties?

Heb jij ook tips voor stressloze traktaties deel ze met ons! Wil je graag nog meer inspiratie bekijk dan deze pagina op Vettt even waar je al onze blogs over traktaties vindt. We hebben jullie ideeën nodig. Laat gerust hieronder een berichtje achter.

Over Rianne

Meer blogs van Rianne lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.