Supersnelle kersthapjes

Door

Bij Boaz op school hangt’ie alweer: dé lijst. Dé lijst met “welke kersthapjes ga jij, als moeder of vader van, maken voor het kerstdiner op school?” Vorig jaar was mijn basisschool-kerstdiner ontgroening. Ik maakte het eerste jaar, met al mijn creativiteit, een pannenkoekenkerstboom met mascarpone en stoofpeertjes. Een totaal mislukte, kleffe pannenkoek die geen kind aan heeft geraakt, laat staan geproefd. Eén grote, tijdrovende, dure blamage.

Speciaal voor alle moeders (en vaders) die de kerststress ook voelen en te laat zijn om zich in te schrijven om de slagroomsoesjes mee te nemen, heb ik een paar super simpele, snelle en succes gegarandeerde kersthapjes voor je samengesteld!

Rudolf kersthapjes

Met een paar toastjes (ik gebruikte snack cups met een opstaand randje), pindakaas, kleine pretzels, rozijntjes en een rode decoratiestift maak je in een handomdraai heerlijke Rudolf hapjes. Vul het cupje met pindakaas, druk bovenin twee pretzels, snijd een rozijntje in de breedte in tweeën en gebruik deze stukjes als oogjes. Met de rode decoratiestift maak je heel eenvoudig een neusje en klaar! Echt, deze Rudolfs zijn binnen een halve minuut gemaakt en smaken ook nog eens erg lekker!

Kleuterproof kersthapjes

Met een plakje worst of een blokje kaas zit je al snel goed bij de kleine eters. Maar super saai is het wel! Door uit ieder plakje worst of kaas (of komkommer) met een mini koekjessteker een vormpje te steken en deze uit te wisselen met een ander plakje worst of kaas, heb je al snel een heel leuk effect. Binnen een paar minuutjes tover je een gezellige schaal lekkere hapjes op tafel! Hartstikke kleuterproof!
Kerst 2018

kleuterproof kersthapjes

snelle kleuterproof kersthapjes

Appelsterretjes

De moeilijkste in deze reeks kerstdiner-hapjes, maar zeker niet te moeilijk en wel super leuk, zijn de appelsterretjes. Snijd een zoetfrisse appel in plakken van een kleine centimeter dik. Dep de plakken een beetje droog en steek er vervolgens, met een koekjessteker, sterretjes uit. Met rode, groene en witte decoratiestiften maak je eenvoudig een paar streepjes op de appeltjes waarna je er versiersels op kunt strooien. Zilverkleurige sterretjes steken leuk af bij het groen en rood en staat natuurlijk super kerstig. Met een beetje discodip maak je er helemaal een feestje van!

Appelsterretjes kersthapjes

Kerstige appelsterretjes

Ben je vooral op zoek naar gezonde kersthapjes? Lees dan deze blog van Allinmam eens met gezonde kersthapjes. Ik wens jullie heel veel plezier met het maken van deze kersthapjes. Heb je zelf nog meer inspiratie? Laat jou tips achter onder deze post of op Facebook.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.