De weekendtips: 25 t/m 27 mei

Dit weekend belooft de temperatuur nog wat verder omhoog te kruipen, dus badje in de tuin, barbecue op hete kolen en heerlijk relaxen… Maar er is ook nog héél veel ander vettt leuks te doen: check hieronder de weekendtips. Fijn weekend!

25 t/m 27 mei: Lageveld Festival (Wierden)

Recreatiepark Lageveld staat hoog op mijn lijstje, het lijkt me een prima plek voor wat extra verkoeling. Dit weekend organiseren ze ook nog eens het Lageveld Festival, Het Houdt nooit op! Met foodtrucks, woodcarving, kunst, muziek en tal van sportieve outdoor activiteiten.

26 mei: Melktap Weleveld (Hertme)

Altijd al een keer je eigen melk willen tappen? Voor €1,- vul je je eigen fles met pure, onbewerkte melk. En dat schijnt dus echt héél erg lekker te zijn. Als je 26 mei naar melktap Weleveld komt mag je ook een kijkje nemen in de stallen, bij de melkrobot en krijg je allerlei leuke weetjes over dit melkveebedrijf.

Campina-Boerderijdagen-koeien

26 mei: Bauhaus Kidsclub (Hengelo)

Om kinderen te laten zien hoe leuk klussen is, organiseert Bauhaus een paar keer per jaar een kidsclub. Op 26 mei is het weer zo ver. Terwijl jij de tuin bij elkaar shopt, beschilderen de kids een bloempotje en krijgen ze aan het eind ook nog een zonnige bloem mee.

26 en 27 mei: Maker Festival Twente (Enschede)

3D printen, robots maken en besturen, drone demonstraties, bouwen en veel meer! Tijdens het Maker Festival Twente valt van alles te leren, doen en beleven. Dikke tip voor uitvinders in de dop en magisch denkers! Het festival vindt plaats in Roombeek Cultuurpark in Enschede.

t/m 3 juni: Muziek in de Straten (Enschede)

De binnenstad is één grote muzikale verrasing, zo leuk. Tijdens Muziek in de Straten is een bezoekje aan de binnenstad écht een feestje, vooral met kinderen. Die van mij keek haar ogen uit, we vonden het écht supergaaf. Op de website van Muziek in de Straten vind je een overzicht van het programma, dat verschilt van dag tot dag.

muziek in de straten

26 en 27 mei: Fête de la Nature Wonderryck Twente (Denekamp)

Duik dit weekend in de Wondere Waterwereld bij Natura Docet Wonderryck Twente. Wij blijven maar terugkomen in dit museum. Vooral als er een leuke buitenactiviteit is, zoals dit weekend. Je mag namelijk de landschapstuin in om alles over het waterleven in de museumvijver te ontdekken. Mét schepnet, zoekkaart, waterbak én onder begeleiding van een natuurgids.

26 & 27 mei: Stoer Voer (Enschede)

Het hele weekend kun je lekker eten en drinken bij het Stoer Voer festival (Enschede) in het Van Heekpark in Enschede. Voor liefhebbers van (h)eerlijke gerechten, lokale wijntjes, (speciaal)bieren en een relaxte festivalsfeer. Er zijn ook speciale activiteiten voor kinderen. Hmmm, lijkt mij wel een prima plek voor de zondagmiddag…

27 mei: Disney Junior Party Kinepolis (Enschede)

Dit weekend is er weer kleuterbios bij Kinepolis. En dat betekent Disney filmpjes kijken en meezingen en dansen met de leukste afleveringen van Disney Junior. Aan het einde krijgen alle kinderen een leuke goodie én een filmdiploma.

27 mei: Vrouw 2018 (Losser)

Heb je zin om je te laten inspireren op het gebied van interieur, beauty, mode, kunst en spiritualiteit? Op de fair Vrouw 2018 staan ze klaar om je te verrassen met muziek, workshops, winkelen, lekker eten, modeshows en veel meer. Leuk om met vriendinnen naar toe te gaan…

27 mei: Schaapscheren Schaapskooi Stroothuizen (Denekamp)

‘Arme’ schapen! Veel te warm voor zo’n dikke vacht. Aanstaande zondag worden ze bevrijd van hun jasje en daar mag je bij zijn. Het belooft een gezellige dag te worden met muziek en een minifair met streekproducten. Kun je meteen het blotevoetenpad meepikken. Ieder jaar weer een feest en wat een mooie plek is dit toch.

weekendtips

 

1 mei t/m 1 oktober: Zandsculpturen Kasteel Warmelo (Diepenheim)

Zin in zand maar niet in strand? Bij Kasteel Warmelo kun je genieten van de meest prachtige zandsculpturen. Indrukwekkend en groot zijn ze. Ieder jaar wisselt het thema en dit jaar komen zowel nieuwe als oude sprookjes voorbij. Van Hans en Grietje en Meneer de Uil tot de Gelaarsde Kat. Vorig jaar waren wij er bij en deden we de speurtocht, ontzettend leuk! De foto boven deze blog maakte Tjeerd Derkink vorig weekend bij Kasteel Warmelo.

We wensen jullie allemaal een heel fijn weekend, heb je nog aanvullingen op deze tips? We horen ze graag!

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.