Aanrader: Muziek in de Straten & 2 nieuwe hotspots!

Als ik écht in de stad moet zijn om dingen te kopen, dan probeer ik dat zoveel mogelijk zonder kinderen te doen. Als de kinderen er bij zijn, dan maak ik het voor hen ook leuk. Vaak is dat vooral door geen haast te hebben. Leuk de binnenstad van Enschede ontdekken is de komende weekenden erg gemakkelijk. Tot en met 3 juni is de binnenstad van Enschede namelijk omgetoverd tot een muzikaal toneel. Daarnaast zijn er nog een aantal nieuwe hotspots, die heel leuk zijn om met kinderen te bezoeken. Wij brachten een bezoek aan Muziek in de Straten en ik nam de kinderen mee naar Shakes & Cakes en Moeke. Wat een topdag!

Blije kinderen op ontdekking

Toen ik Pippa liet weten dat we op zaterdag de stad in zouden gaan én onder andere een Freakshake bij Shakes & Cakes gingen drinken was het natuurlijk feest. Ze vroeg zich wel af wat dat dan was, zo’n freakshake. Ik liet haar de Vettt Lentespecial zien, waar een plaatje van de shake in stond. Dat plan werd gelijk dik goedgekeurd. Haar vriendje/buurjongen Mats twijfelde geen moment, hij nodigde zichzelf ook uit :-). Dat snap ik helemaal. Die shakes zien er heel tof uit en is helemaal gedecoreerd met snoep. De hele ochtend vroegen ze wanneer we weggingen…

De shake werd compleet vergeten

Ik parkeerde mijn bakfiets voor Boekhandel Broekhuis. Bij Kruispunt De Graaf (voor Broekhuis) staat een container met daarin een singer/songwriter. Interessant dat ze dat vonden! Hele gesprekken tussen die twee, de conclusie die ze trokken was dat ze erg goed was. Maar Michael Jackson was toch net iets beter :-).

Vanaf Kruispunt De Graaf lopen we via Stoet, het Ei van Ko en De Oude Markt richting Shakes & Cakes. Een leuk rondje, onderweg komen we van alles tegen. Bij Stoet treed de Muzikale Smid op. Een man die een hele gave muzikale show geeft met allerlei zelfgemaakte muziekinstrumenten.

Muziek in de straten

Terwijl ik van mijn cappuccino geniet op het terras van Stoet, doen de kinderen mee met een workshop drummen op Skippyballen. Tijdens het drummen wordt er muziek gedraaid dat gaat van Kinderen voor Kinderen tot Elvis.  Ze drummen er op los!

Muziek in de straten

Nicole van Somnium Music verzorgt deze leuke workshop

Vanaf daar lopen we via de Oude Markt én ze blijven dingen tegenkomen. Zo gaan ze op de foto met K3 en wordt er naar klassieke muziek geluisterd bij het Ei van Ko.  Op de Oude Markt komen we Jan Doodle tegen. Hier kun je je eigen muziekinstrument tekenen op een witte wand. Hiervoor komen we later terug. Ik moet ze er aan herinneren dat we onderweg zijn voor hun shake, dat zegt wel iets over de modus waar ze in zaten. Ze vonden het écht heel tof.

Muziek in de straten

De Freakshake

En eindelijk was ik dan voor het eerst bij Shakes & Cakes in Enschede. Ik zat lekker buiten in de zon, terwijl Pippa en Mats binnen het poppentheater overnemen. Het terras is gevuld met ouders die een momentje met hun zoon of dochter hebben. Voorbijgangers zijn onder de indruk van wat ze op de tafeltjes op het terras zien staan… en dat snap ik volledig!

Muziek in de straten

Binnen is het (vergeleken met de vestiging in Oldenzaal) ontzettend ruim. Achter de shakebar worden de tofste kunstwerken gemaakt. Op de menukaart vind je een overzicht van wat er allemaal te krijgen is.

Muziek in de straten

Ik lees Mats en Pippa voor wat er aan shakes te krijgen is, ze nemen allebei de Unicorn Shake. Ik hou het bij een koffie :-). Die gezichtjes als ze de Unicorn shake voorgeschoteld krijgen…

Het is niet heel gek dat ze niet alles op krijgen, de shakes zijn nogal goed gevuld :-). Voor de  leftovers vragen ze een zakje en die gaan mee naar  huis…

Muziek in de straten

Swingen, tekenen en uit eten

We blijven daarna nog een hele tijd op de Oude Markt hangen. De kinderen zitten lekker te tekenen bij Jan Doodle. Ondertussen stopt er een Cadillac waar een band op komt te staan en binnen de kortste keren staan ze daarbij te dansen én genieten ze samen met heel veel andere mensen van een mobiel concert.

Muziek in de straten

Muziek in de straten

Afsluiter bij Moeke Enschede

We sluiten af bij Moeke in Enschede. Moeke is redelijk nieuw en vind je op het hoekje van de Oude Markt, naast Confetti.

Muziek in de straten

De moeder van Mats komt daar met Pippa’s zusje en Mats’ broertje ook naartoe, met z’n zessen gaan we daar nog lekker een hapje eten. Ik was vooral heel benieuwd of Moeke ook leuk is met kinderen. Eerlijk? Het was voor ons nogal een uitdaging, maar gelukkig was er hele lekkere wijn en een iPhone :-).

Moeke is perfect als je lekker met je kinderen wilt eten, maar geen restaurantje zoekt dat ontzettend op kinderen gericht is. Bij Moeke zijn kinderen hartstikke welkom, evengoed als jij dat zelf bent. Er is een uitgebreide kaart en een kindermenu met voldoende keuze. Een kinderhoek die vind je niet bij Moeke. Wel hebben ze voor de kinderen een leuke kleurplaat met een doosje potloden. Zodat ze gezellig bij jou aan tafel zitten en ik hou daar wel van. Dat ging ook eventjes goed, kijk maar :-).

Muziek in de straten

Tot ik ontdekte dat het voor de leeftijd van Coco en Jort (2 en bijna 3) wat meer een uitdaging is om relaxed met kinderen uit eten te gaan. Ik ben helemaal niet van een iPhone of iPad aan tafel, maar soms… soms is het gewoon de allerbeste keuze. We hebben heerlijk gegeten en er is maar 1 glas kapot gegaan :-). De bediening was ontzettend vriendelijk én alles kon. De kinderen deelden met z’n viertjes 3 pannenkoeken, ik had heel veel zin in een voorgerecht van Tonijn, daar maakten ze gewoon een hoofdgerecht van. Lekker flexibel dus!

Muziek in de straten

De toetjes (taartjes) mochten ze zelf uitkiezen, we deelden een paar goddelijke taartjes.

Muziek in de straten

Muziek in de straten

Muziek in de straten

Het was een hele gezellig afsluiter van deze superleuke middag. Een bezoek aan Moeke is zeker een aanrader, wat ons betreft een aanwinst voor de binnenstad!

Over Muziek in de Straten

Dit is de tweede editie van Muziek in de Straten en je kunt t/m 3 juni meegenieten. Tijdens Muziek in de Straten worden er allerlei extra muzikale activiteiten georganiseerd. Een overzicht van wat er te doen is, vind je op de website.  Als je tijdens Muziek in de Straten naar de binnenstad gaat dan is het sowieso aan te raden om de tijd te nemen, zodat je lekker kunt blijven hangen als jij of je kind het ergens naar de zin heeft.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.