Op bezoek bij De Heikamp in Ruurlo door Maryke

Door

Eind mei ben ik samen met mijn collega’s van AlienTrick, onze kinderen en aanhang naar De Heikamp in Ruurlo afgereisd voor een middagje vertier. Tijdens het werk heb je het wel eens over je kinderen en je partner, niets dan goeds natuurlijk! Maar vooral bij nieuwe collega’s had ik daar niet altijd een gezicht bij. Ik dacht, wat is er leuker en gezelliger dan samen een middagje op stap te gaan. Dus reserveerde ik voor ons gezelschap een plekje bij pannenkoekenboerderij de Heikamp in Ruurlo.

 

We kwamen om 15:00 uur aan en konden meteen terecht onder een knus overdekte hooiberg, waar de tafels al mooi voor ons waren opgemaakt. Meteen naast het terras is een superleuke, stoere speeltuin met houten speeltoestellen. De kinderen, bijna allemaal tussen de 2 en 7 jaar, vermaakten zich hier natuurlijk perfect. In het begin wat aftastend, omdat ze elkaar natuurlijk nog niet echt kenden, maar dat veranderde gelukkig al snel. We begonnen met een hapje en een drankje om daarna vol energie het bijbehorende kabouterpad te lopen.

De keuze uit de verschillende pannenkoeken was reuze. Mijn keus viel op een gember, ananas, kaas pannenkoek. Mede omdat deze volgens de kaart in 2014 een prijs had gewonnen. Een goede keus, want hij was heerlijk. De kinderen kozen voor de kinderpannenkoek die ze zelf mochten versieren, de rijstsnoepjes waren al op voordat er een hap van de pannenkoek was gegeten, waar vervolgens weer een lading poedersuiker en stroop overheen ging, maar dat mocht, het was feest!\

 

Op zoek naar Wouter de kabouter

Toen de pannenkoeken, poffertjes en fish and chips op waren gingen we op zoek naar Wouter kabouter. Wouter woont in het kabouterbos achter de pannenkoekenboerderij en neemt de kinderen aan de hand van houten paaltjes in de vorm van kabouters mee over een pad van zo’n anderhalve kilometer lang. Onderweg kunnen de kinderen allerlei spelletjes doen en alles over de natuur leren. Je kunt een kaboutermuts en opdrachtenboekje kopen, maar dat hebben wij deze keer niet gedaan. De kinderen renden van kabouter naar kabouter en onderweg stopten we af en te even om op elkaar te wachten. Ook probeerden we alle kinderen tegelijk, mooi, knap en stilstaand op de foto te krijgen…..

Kabouterpad Ruurlo
Bij sommige pannenkoeken kregen de kinderen een heitje (voor een karweitje). Met deze heitjes konden ze aan het einde een klein cadeautje uitzoeken. Ravi koos voor een zak knikkers en Bodhi voor een balletje. Je kunt ze niet gelukkiger maken!

We sloten af op het terras bij de speeltuin met een kopje koffie en een ijsje voor de kinderen. Nu zou je denken dat de kinderen bekaf waren en na 5 min. in slaap vielen op de terugweg….mis! Het werd dus een latertje, maar wij hebben een enorm leuke middag gehad.
 

Over De Heikamp

De Heikamp ligt in de prachtige bossen van Ruurlo. Een jaar of 5 geleden ben ik hier ook geweest met mijn schoonfamilie. We maakten toen een tochtje met een huifkar, liepen het kabouterpad (wel met muts en opdrachten) en aten een pannenkoek. Tegenwoordig is er ook een heus klimbos met 6 routes, die variëren in hoogte en moeilijkheidsgraad. Naast de Heikamp ligt het grootste heggendoohof van Nederland, hier kwam ik als klein kind wel eens met mijn opa en oma, brings back memories, ik heb er nog een foto van in mijn plakboek. Helaas hadden we nu te weinig tijd om ook nog dit doolhof te bezoeken, dus moeten we nog maar een keertje terugkomen. De Heikamp en omgeving leent zich voor nog veel meer leuke activiteiten. Zo kun je er boogschieten, paardrijden, (kinder)feestjes geven, mountainbiken etc. Er zit zelfs een cactus oase in de buurt, ook leuk! Kortom de bossen van Ruurlo hebben een hoop te bieden en de Heikamp is een mooie uitvalsbasis als je zin hebt in een leuke activiteit in combinatie met een pannenkoek, biertje, of kopje verse munthee. Op Vettt is eerder een blog geschreven over het kabouterpad deze lees je hier.

Meer informatie over de Heikamp en alle activiteiten vind je hier: De Heikamp

De Heikamp

De heikamp

 
Maryke, geboren en getogen in Enschede woont met haar 3 mannen, Ravi (’11), Bodhi (’14) en vriendlief Bram en met poes Dibbe in een jaren 30 huis in Enschede. Van jongs af aan is ze al creatief bezig. Ze houdt van tekenen, naaien, haken, ontwerpen, wandelen, reizen, nagellak, het stylen van ruimtes en van schrijven. Op haar eigen blog en tevens webshop zie je wat ze zoal maakt en wat haar bezig houdt: Maryke Mondria.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.