Gratis uitje in Oldenzaal: Speelbos Het Hulsbeek

Door

We gaan regelmatig naar het Hulsbeek in Oldenzaal. Ze hebben daar heerlijke ruime strandjes. Je kan er lekker wandelen en er zijn genoeg leuke speeltoestellen bij de strandjes voor de kinderen om zich voor langere tijd te vermaken. En nu was het tijd om Speelbos Het Hulsbeek te ontdekken. Door sommige mensen wordt het speelbos nog wel eens verward met het klimbos Avatarz. Dat is echt iets anders. Avatarz is een gaaf klimpark waar je een parcours kan doen (tegen betaling, vanaf 6 jaar), ook op het Hulsbeek.

Parkeren voor het speelbos

Je kunt als je aankomt op het Hulsbeek, richting P4 rijden. Als je hier parkeert, kun je na je bezoek aan Het Speelbos afsluiten bij Het Outdoor Challenge Park. Dit is echt een verborgen parel op een prachtig stukje Hulsbeek. Je kunt hier nog nagenieten binnen, of aan het water, en soms zelfs bij het kampvuur van een lekker stuk taart met een drankje! Bijkomend voordeel: als je gebruik maakt van de horeca van het Outdoor Challenge Park dan parkeer je gratis. Bij het inrijden kies je dan voor de rechter slagboom.

Budgettip: koop een jaarpas voor het parken op Het Hulsbeek

Elk jaar is een parkeerpas te verkrijgen waarmee je één jaar lang toegang hebt tot parkeren op het Hulsbeek, het Lageveld en het Rutbeek. Tip 1: koop deze jaarpas op tijd in de voorverkoop. Dat is goedkoper en dan is hij nog niet uitverkocht. Speelbos Het Hulsbeek zelf is gratis toegankelijk. Dus kom je op de fiets dan is het een gratis uitje.

Heerlijk buiten spelen

Verspreid door het bos staan diverse speeltoestellen. Er is niet echt een route, dus laat je kinderen gewoon lekker hun gang gaan en speuren door het bos op zoek naar het volgende toestel.

We beginnen bij de waterspeelplaats. Deze heeft een soort magische aantrekkingskracht op onze zoon. Je kan aan allerlei dingen draaien, er gaat water stromen. Zelf bij dit herfstachtige weer een heerlijk speeltoestel.

Leuk uitje met het hele gezin

Dat je heerlijk buiten kunt spelen in het Speelbos het Hulsbeek met het hele gezin blijkt wel als we bij de 40 meter lange kabelbaan aankomen. We gaan namelijk allemaal. Woehoe! Blijft leuk ?

We zien meerdere gezinnen in het speelbos rondlopen en ook dit uitje is opa en oma proof. Je hoeft niet alle toestellen als (groot)ouder te doen. Het bos is ook prima begaanbaar met wandelwagen. Soms moet je dan wel even een stukje omlopen.

We merken dat voor onze zesjarige sommige toestellen nog te uitdagend zijn. Deze toestellen slaan we over, want er zijn genoeg andere toestellen die hij wel wil en kan doen. Ga je hier spelen, doe je kinderen dan laarzen aan. Dat waren wij vergeten, dus de schoenen waren erg modderig geworden en de sokken nat…

Honden

Honden zijn alleen aangelijnd en in gezelschap van hun baas toegestaan op het Hulsbeek in het gehele buitengebied (in het bos/op de heide e.d.). In de periode van 1 april t/m 30 september is uit hygiënisch oogpunt niet toegestaan dat honden zich bevinden op de zandstranden, de zonneweiden, de wandelpaden of in het zwemwater. Er geldt in het hele gebied van recreatiepark Het Hulsbeek altijd een opruimplicht!

Wat is er allemaal en voor welke leeftijd?

Heerlijk buiten spelen in het Speelbos Het Hulsbeek is voor elke leeftijd binnen je gezin. Voor de wat jongere kinderen is er een leuke touwschommel waar je met zijn tweeën tegelijk op kunt. Er is een glijbaan, bruggetjes en boomstammen waarop geklommen kan worden. Begeleiding van jou als ouder is wel verstandig.

Voor de wat oudere kinderen 6+ zijn er diverse klimtouwen en boomstammenparcours. Het ene toestel uitdagende dan het andere, dus het is zeker voor oudere kinderen ook leuk.

Tijdens onze wandeling door het speelbos ontdekken we nog allerlei paddenstoelen en een hut die gebouwd is. Gelijk begint onze zoon enthousiast met takken te slepen om de hut steviger te bouwen. Voor het geval je zelf moe wordt is er nog een hangmat en een bankje in het speelbos.

Combineer speelbos Het Hulsbeek met een picknick

Mocht het zonnetje schijnen dan kan je een picknickkleedje meenemen en even het bos uitlopen richting het strandje en er heerlijk picknicken. En daar kun je dan gelijk ontdekken wat het Hulsbeek nog meer te bieden heeft. Veel plezier.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.