4 tips om je kindje ook in de winter te dragen.

Je kindje dragen, ik ben er dól op. Niet alleen is het heel fijn om je baby zo dichtbij te hebben (en heeft het voor je baby ook enorm veel voordelen) maar het is ook gewoon zo praktisch. Geen gedoe met een grote kinderwagen tussen tientallen kinderen door manoeuvreren als ik de oudste naar school breng en geen gehobbel en gezoek naar begaanbare paden met de kinderwagen tijdens een boswandeling bijvoorbeeld.

In de zomer is het heel gemakkelijk en klik of knoop je je baby zo vast maar nu de temperaturen dalen kun je misschien wel wat tips gebruiken om je kindje te blijven dragen!

je kindje dragen

1. Kies welke drager of doek jij voor jouw kindje het prettigst vindt

Met mijn eerste zoontje vond ik een draagdoek de eerste 10 maanden heel fijn en knoopte ik er wat af. Uiteindelijk gingen wij rond zijn eerste verjaardag over op de Tula Toddler die je zowel op je buik als rug kunt dragen. Met mijn tweede koos ik de eerste 10 weken voor een prachtige ringsling omdat je hier heel gemakkelijk je pasgeboren baby in kunt dragen zonder te hoeven knopen en nu hij 4 maanden is ben ik overgestapt op de drager van Tula.

Ik merk dat ik op verschillende momenten ook verschillende dingen fijn vindt en ook bij iedere leeftijd weer wat anders fijn vindt. Kies wat jij het prettigst vindt en probeer wat dingen uit door misschien van vrienden of familie een doek of drager te lenen en uit te proberen. Het zijn geen goedkope producten dus het is geen overbodige luxe om het eens uit te proberen voordat je echt iets aanschaft!

2. Over of onder je jas?

Ga je je kindje over of onder je jas dragen? In de zomer is dat natuurlijk geen vraag maar in de winter moet je jezelf ook warm aankleden. Toen de temperaturen wat begonnen te dalen deed ik vaak nog een extra t-shirt onder een trui en droeg ik mijn zoontje zonder een jas. Dat is alleen nu echt niet handig meer, veel te koud.

Ik kies er voor om te dragen onder mijn jas. Nu is het nog niet zo koud dat ik het zelf koud heb als ik mijn jas open draag. Mijn zoontje ligt immers warm tegen mij aan op het gedeelte waar ik geen jas draag.

Draag je heel veel? Dan kun je er ook voor kiezen een draagjas aan te schaffen. Hierin is ruimte in de jas gemaakt voor jouw kindje. Super handig!

Over je jas dragen kan in principe ook. Trek je jas aan en knoop of klik je doek of drager totdat jij ‘m prettig vindt zitten en doe daarna je baby er in.

3. Hou je kindje goed warm.

Wat natuurlijk ontzettend belangrijk is in de winter is het warm houden van je baby. Hou er rekening mee dat je baby lekker tegen jou aanligt en dat dat ook al voor veel warmte zorgt. Kijk goed welke lichaamsdelen uitsteken en zorg dat deze warm zijn :)!

Als het echt koud is doe ik een maillot onder zijn broekje aan voor warme beentjes, een mutsje op zijn hoofd voor een warm hoofdje en aan zijn voetjes deze prachtige warme Bergstein slofjes. Ze zijn gemaakt van leer & wol en houden de uitstekende voetjes van mijn baby heerlijk warm.

De handjes en armpjes hou ik ‘binnenboord’ en ik trek de achterkant van de Tula nog even flink wat omhoog zodat hij geen koude wind in zijn nekje voelt.

4. Is je baby comfortabel?

Het belangrijkste is natuurlijk dat jullie comfortabel zijn. Je bent al snel geneigd om je baby heel dik in te pakken maar hou er rekening mee dat hij/zij heerlijk warm tegen jou aanzit, dat scheelt ook al een heleboel warmte. Hou altijd in de gaten dat je baby genoeg ruimte heeft om adem te halen. Lijkt natuurlijk voor de hand liggend maar met een dikke winterjas, sjaal en muts om kan het nog wel eens vol worden in die drager ;-)!

Doe je baby lekker laagjes aan dan kun je die eventueel nog uit doen mocht je het gevoel krijgen dat je baby het te warm heeft.

Regent het? Lekker voor de hand liggend maar je kunt gewoon een regenponcho om jullie heen doen en voor een klein beetje regen kun je bij de Tula bijvoorbeeld ook het ‘zonnekapje’ gebruiken als je baby lekker ligt te slapen. Houdt je baby ook droog! En verder is er altijd nog die goede, oude paraplu ;-)!

Dat waren mijn tips om te blijven dragen deze winter! Ik ben benieuwd of jij nog tips ter aanvulling hebt om je kindje ook in de winter te dragen.

Chrystie schreef eerder voor Vettt een blog met tips over de duowagen, dat kan erg handig zijn als je 2 kleine kinderen hebt.

Over Rosanne

Meer blogs van Rosanne lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.