10 x Cadeaus voor jongens boven de 10 jaar

Het valt soms niet mee om een cadeau voor jongens te verzinnen boven de 10 jaar. Toch heb ik een heleboel leuks gevonden. Ik heb ze in dit blog voor je op een rij gezet. O ja, ook voor meisjes zitten er natuurlijk gave ideeën bij.

1. Favoriete cadeau voor jongens: de knikkerbaan van GraviTrax

Met het GraviTrax kogelbaan systeem kan je je eigen kogelbaanwereld bouwen. Je gebruikt verschillende bouwelementen om een parcours vol actie te maken en je kogels naar de finish te brengen. Er bestaan een heleboel uitbreidingen, dus het kan eindeloos worden aangepast en vergroot. Een starterset van GraviTrax is ruim 44 euro. Op Vettt verschenen er eerder al blogs over deze knikkerbaan. Vettt-blogger Susan en Heleen hebben zijn fan van dit cadeau voor jongens. Heleen schreef een blog over de gravitrax uitbreidingsset.

cadeau voor jongens

2. Mystery box

Dit is de perfecte giftbox met de leukste gadgets en cadeaus. Je kan een kleine of een grote variant kopen. Superleuk en verrassend (ook voor jezelf!). Meer informatie vind je via megagadgets.nl.

cadeautip  mystery box

3. Screw Lift Ball Machine

Ontdek de beleving van techniek met de VEX Screw Lift Ball Machine van Hexbug. Dit apparaat is geïnspireerd op het originele ontwerp van één van de grootste denkers uit de Griekse oudheid en geeft een nieuwe draai aan de schroef van Archimedes uit de 3e eeuw. Wanneer je ‘m in elkaar hebt gezet, beweegt de machine 1 bal per seconde in een eindeloze lus (er zijn 8 ballen meegeleverd). Kinderen leren belangrijke wetenschappelijke principes, bijvoorbeeld omtrent de bewegingsleer. Het kost ongeveer 25 euro en is verkrijgbaar via conrad.nl.

cadeau voor jongens

4. Cadeau voor jongens die van wetenschap houden: Science X producten

Er zijn veel verschillende producten verkrijgbaar van Science X van Ravensburger. Met de spannende experimenten uit deze serie gaat voor de jonge onderzoeker een wereld open. Fascinerende fenomenen van deze tijd worden onder de loep genomen en met behulp van de kennis uit de natuurwetenschap op een aantrekkelijke manier duidelijk gemaakt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een ruimtevaart avontuur, het maken van een inbraakalarm, het kweken van kristallen of de auto van de toekomst. Prijzen variëren van 8 euro tot 43 euro en de complete serie is te verkrijgen bij bol.com.

cadeau voor jongens

5. Escape rooms voor thuis

Wat echt heel gaaf is (eigen ervaring!)… de escape rooms voor thuis. Probeer binnen anderhalf uur alle puzzels op te lossen en alle codes te breken. Alleen dan ontsnappen jullie uit de locatie waar jullie opgesloten zitten. Logisch nadenken en doorzettingsvermogen zijn vereist om dit spel tot een goed einde te brengen. En komen jullie er echt niet uit, dan bevat het spel tipkaarten om jullie op het goede spoor te brengen. Ik heb er inmiddels twee gedaan en het is heel bijzonder en geweldig om dit samen met vrienden, familie of de buren zoals in ons geval, te doen. Het enige nadeel is dat je ze maar 1x kan gebruiken. Kosten zijn bijna 14 euro. Ook via bol.com verkrijgbaar.  

escape room voor thuis

6. Ultieme cadeau voor jongens: De useless box

Ook zo’n gaaf cadeau voor jongens: de useless box. Ik heb mijn zwager een keer dolblij gemaakt met deze useless box (hij hoort ook bij de doelgroep 10+, whaha). Vooral voor kinderen die zowat alles al hebben. Wat is het dan? Het is een compleet nutteloze doos. Het kan niets en het heeft geen enkele zin om het aan te zetten. Wanneer je het aanzet, zet het zichzelf namelijk gelijk weer uit. Je hebt er dus helemaal niks aan. Je kan ‘m uit elkaar halen en weer in elkaar zetten. Het is een ontzettend populair ding (ik snap het niet helemaal, maar dat heb ik wel vaker bij jongens-/mannendingen). Je kan ‘m hier kopen voor 19,95 euro.

7. Boek: het Ministerie van Oplossingen

Dit is vooral een grappig, maar ook spannend boek. Het boek is geschreven door Sanne Rooseboom. De 11-jarige Nina komt achter het bestaan van de geheime, internationale ministeries van oplossingen. Samen met haar vriendin Alfa en de jongere Ruben (9) en geholpen door een voormalige medewerkster, weten de kinderen de Nederlandse afdeling nieuw leven in te blazen. Je kan ‘t bestellen via Bol.com voor 14,99 euro.

8. Lazer Maze

Een smartgame is ook altijd leuk om te geven, zoals de Laser Maze. Navigeer de laser door het spiegellabyrint. Bij Laser Maze is het de bedoeling de verschillende speelstukken zo op het spelbord te plaatsen en neer te zetten, dat de laserstraal de spiegel treft en het doel rood laat oplichten. Er zijn 60 opdrachtenkaarten op 4 verschillende niveaus. Het is voor ruim 30 euro te koop bij Bol.com

9. Het Jachtseizoen bordspel als cadeau voor jongens

Verzamel een krachtig team van vrienden om aan de ultieme jacht te beginnen. Werk als een team om de locatie van de voortvluchtige te achterhalen. Verdeel de taken in je team en beslis wie de StukTV-bus gaat besturen, de drone bemachtigt of als jager de straten opgaat. Navigeer door de straten en wees de voortvluchtige te slim af. Iedere 10 minuten krijgt jouw team de locatie van de voortvluchtige door, maar let op, na 4 uur ontkomt hij en hebben jij en je team verloren. De prijs zit net onder de 24 euro. Je haalt het onder andere bij Bol.com.

cadeau voor jongens

10. The Mind

The Mind is meer dan een gewoon kaartspel. Het is een experiment en zeer bijzondere team-ervaring. Je mag niets bespreken met elkaar en op geen enkele wijze informatie met elkaar uitwisselen. Toch kan je als team elk level voltooien en samen de overwinning behalen. Voor 13,75 euro bij bol.com.

cadeau voor jongens

10+ bonusideeën

Dit vind ik zelf het allerleukst om te geven: bijvoorbeeld een cadeaubon voor spellenspeciaalzaak de Dondersteen in Hengelo… kunnen ze zelf een gaaf en interessant spel uitzoeken. Of je geeft iets om samen te beleven, zoals een waardebon voor een echte escaperoom, een dagje skiën, Nemo Amsterdam, watermuseum Arnhem, Geofort Herwijnen, Beeld & Geluid Hilversum, universiteitsmuseum Utrecht of een nachtje weg in een hotel.

Zoek je meer gepersonaliseerde cadeaus dan kan je hier kijken. Voor jongens van ongeveer 3 jaar staan er ook leuke tips op vettt.nl.

Heb jij nog leuke tips voor een cadeau voor jongens boven de 10 jaar? Laat het ons gerust weten! We zijn benieuwd!

Met mijn zoon Sam een dagje skiën in Bottrop.
Met mijn zoon Thabang een nachtje in een hotel, zie ‘m stralen!

Over Marije

Meer blogs van Marije lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.