Boekrecensie van spannende verhaal “Het Griezelcircus”.

Door

Lezen is één van mijn favoriete hobby’s. Als ik er tenminste de tijd voor kan vinden. Opgaan in een goed verhaal is heerlijk, het werkt ontspannend. Maar zoals velen van jullie wellicht herkennen, komt het in een druk gezinsleven niet vaak van een ontspannen momentje lezen… Ik kom in elk geval niet vaak verder dan een artikel in een tijdschrift. En dan nog heb ik geluk als niemand voor het einde minstens 20 keer ‘MAMAAAAA!!’ heeft geroepen. Ook dochter Roos mag gelukkig graag een boek lezen en zij mocht voor VETTT het boek Het Griezelcircus van B.J.W. ten Cate lezen. Het bleek voor haar iets té spannend. Dat gaf mij in elk geval een goede reden om weer eens wat ontspannen momentjes in een goed verhaal te duiken.

Het Griezelcircus verhaal

Het Griezelcircus is in het dorp en iedereen heeft het erover. Een voorstelling vol spanning, sensatie en spektakel. Het belooft een avond te worden met griezelige acts waarvan je op het puntje van je stoel gaat zitten. Maar wanneer op de dag van de voorstelling plotseling Brams hond is verdwenen en ook Saars vader wordt vermist, zet het tweetal vraagtekens bij de komst van Het Griezelcircus en besluiten ze op onderzoek uit te gaan. Tijdens hun zoektocht komen ze erachter dat niets is wat het lijkt en dat er meer op het spel staat, dan ze ooit hadden kunnen denken.

Spannend vanaf de eerste bladzijde

De openingsact van het boek is meteen een hele spannende. Zo spannend, dat Roos niet verder durft te lezen. Dat ze het boek vlak voor het slapen gaan begint te lezen, helpt hier uiteraard niet bij. Toch gaat het de volgende dag niet veel beter. Onze 10-jarige met een levendige fantasie, kan de griezelbeelden niet uit haar hoofd krijgen en durft niet verder te lezen. Aan mama de taak om door het Griezelcircus te gaan. Hoe spannend kan het nou helemaal worden? Het is tenslotte een kinderboek.

Griezelcircus

Bijzonder realistische fantasiewereld

Het boek blijkt echter superspannend, ook voor mama’s. Maar spannend op een goede en leuke manier. Het is met zoveel fantasie en in een vlotte stijl geschreven, dat je door blijft lezen. Je wilt het boek niet weg leggen en er zo snel mogelijk achter komen hoe het nu zit met dat Griezelcircus! De clou verklap ik natuurlijk niet, maar binnen 2 dagen heb ik het boek uitgelezen.

Het boek neemt je mee in de werelden van alle circusartiesten. Duistere figuren met allemaal hun eigen verhaal. B.J.W. ten Cate heeft blijkbaar ook een levendige fantasie en de verhalen zijn ondanks dat het gaat om niet bestaande wezens, behoorlijk realistisch geschreven. Misschien maakt het dat ook wel zo spannend.

Augmented Reality brengt de verhalen pas écht tot leven

Wat dit boek helemaal bijzonder maakt, is dat de verhalen met een gratis app voor je telefoon nog meer tot leven komen. De app werkt met augmented reality. Deze techniek brengt de illustraties in het boek tot leven, waardoor je nog meer betrokken raakt bij de wereld van het Griezelcircus. Supercool, behalve die enorme spin die ineens in beeld verschijnt zodra je met je telefoon over één van de afbeeldingen gaat… Brrrrrr. Toch is de app wat mij betreft een bijzonder gave toevoeging aan het boek. De app het Griezelcircus, kun je met je telefoon gratis downloaden uit de App Store van Apple en de Play Store van Google. Als extraatje kun je met de app via de site van het Griezelcircus nieuwe content downloaden als aanvulling op het boek. Zo kun je lekker blijven griezelen, ook nadat je het boek hebt uitgelezen.

Een aanrader voor iedereen die niet bang is voor zombies en weerwolven

Ik weet zeker dat er jongens én meisjes zijn die dit boek met heel veel plezier zullen lezen. Ook Roos heb ik inmiddels verteld dat ze het rustig kan lezen. Ze gaat dan ook nog een poging doen, alleen niet meer vlak voor het slapen gaan. Dat er gegriezeld zal worden, dat kan ik inmiddels uit eigen ervaring zeggen. Want kinderboek of niet, toen ik de avond nadat ik het boek had uitgelezen naar bed ging, heb ik wel even gecontroleerd of alle deuren echt op slot zaten….. 😉

Het Griezelcircus bestellen

Het boek ‘Het Griezelcircus’ bestel je voor 17.50 Euro bij o.a Bol.com.

Griezelcircus

Over Ann

Meer blogs van Ann lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.