Camping op stelten; voor jonge en oude avonturiers!

Even lekker er tussenuit, volop genieten van elkaar, lekker buiten en veel activiteit… Samen met mijn gezin bezocht ik Camping op Stelten. Een festival voor jong en oud met een knipoog naar vroeger. En dat om de hoek op het terrein van Vliegveld Twenthe. Wat een feest was het! Charlie en Bink konden er geen genoeg van krijgen. En wij? Wij hadden eindelijk eens tijd om echt aandachtig te kijken zonder ons druk te maken om onze social media accounts.

Slapen in een kartonnen tent

Bij Camping op Stelten gaat het, zoals de naam al doet vermoeden om een kampeer-event. Voor het ene nachtje dat we kamperen ruilen we onze immense familietent even om voor twee pop-up tentjes. We gooien wel onze kampeeraanhanger achter de auto maar meer dan de luchtbedden en slaapzakken halen we er eigenlijk niet uit de komende dagen. Ook als we geen ervaren kampeerders waren geweest hadden we hier prima een nachtje kunnen slapen want op het terrein staan diverse huurtenten en ook staat er een rijtje kartonnen tenten opgesteld. Deze zijn te koop, te versieren, bestand tegen regen en na een nachtje slapen dus mee te nemen naar huis, vet leuk!

camping op stelten
De kartonnen tenten van Kartent die je ook kon huren.

Van het tent aanbod maken we geen gebruik maar wel van een eetarrangement. Voor een vast bedrag hoeven we ons niet druk te maken om onze lunch, het avondeten, ontbijt, een vette snack en fruit. Ranja en water is zolang het event duurt gratis en er is een bar aanwezig waar de nodige biertjes en wijntjes gekocht kunnen worden, goed geregeld! Het arrangement zorgt er direct voor dat de maaltijden een sociaal moment zijn waarop iedereen aanwezig is en kletst met elkaar, slim bedacht!

Hutten bouwen, knutselen, knikkeren en nog veel meer

Het officiële programma van Camping op Stelten begint zaterdag om twaalf uur en stopt zondag om twaalf. Om alles op te zetten en op te ruimen mogen we wel eerder het terrein op en later vertrekken. Onze tentjes staan, ingericht en wel, strak om twaalf uur klaar. Zo hoeven we niets te missen van het programma dat goed gevuld en georganiseerd wordt aangeboden. We starten de middag met een lunch waarna de dames de knutselhangar in duiken, de mannen gaan het bos. Een beetje rolverdeling siert ook ons gezin ;-).

De knutselactiviteiten worden verzorgd door atelier Kijk & Doe. Kijk & Doe is gevestigd in Almelo en is voor VETTT geen onbekende. Leuk dat Martine van Kijk & Doe erbij is!

Martine wijst ons de weg in de grote hangar waar ruime keuze is in verschillende kutselprojecten. Wij gaan voor het verven van een tas en maken van een lampion. Als alles klaar is laat Charlie haar haren nog prachtig vlechten en zoeken we de mannen op.

camping op stelten
De Tie-Dye tasjes hangen te drogen.

Die mannen van ons bevinden zich ,uiteraard, met kapmessen in hun vers gebouwde hut. Avonturiers in hart en nieren die vandaag hun lol opkunnen want na het hut bouwen liggen de pijltjes klaar om weg te blazen en daarna is er nog brood te roosteren boven de vuurkorf. Mannelijkheid ten top!

Samen spelen, samen eten

Wij reserveerden bij Camping op Stelten een eetpakket bij. In ons aangeschafte eetpakket zit vlees voor op de BBQ. In de grote eetzaal worden heerlijke salades neergezet en zodra het vlees wordt binnengebracht schuiven alle kinderen hongerig aan. Ik snap opeens die grote trek van mijn jongens zelf ook na een dag buiten. Wanneer de honger van de kinderen is gestild rennen ze van tafel in de hoop nog een skelter te vinden die nog niet bezet is. Wat een dikke hit die skelters! Ik heb er het hele weekend niet 1 onbemand zien staan. Om iedereen een kans te geven worden er races mee gedaan, slim bedacht en het levert spannende momenten op!

camping op stelten
De skelter-race!

Zodra het donker begint te worden begeven we ons naar het kampvuur. De zakken marshmallows gaan snel leeg en liedjes worden ingezet. Als het bijna bedtijd is voor de kleintjes lopen we nog een tocht met onze vanmiddag gemaakte lampionnen en bekaf keren we naar onze tenten. Kids in de slaapzakken, wijntje erbij en nog even de dag herbeleven. Op de achtergrond horen we dappere ouders nog rondom het kampvuur genieten. Wij vinden t mooi geweest voor vandaag…

Caming op Stelten: nieuwe morgen zonder zorgen

De ochtend komt snel. Te snel vind ik persoonlijk maar het vooruitzicht nog een aantal uren samen zonder telefoons volop genieten van natuur en simpele dingen als knikkers, pijltjes blazen, stelt lopen, skelters en hinkelen maken wel dat ik zonder moeite zo naast de tent sta. Op naar het ontbijt!

Tot aan twaalf uur genieten we onbezorgd nog een aantal uren van skelterpret, buitenlucht, koffie in het zonnetje. Ohja, én een tand door de lip want ook dat hoort bij onbezorgd lekker buiten spelen. Als de tranen zijn gedroogd stappen we de auto in richting huis. We kijken terug op een fantastisch weekend en kunnen niet wachten tot we de kaarten kunnen bestellen voor de volgende editie!

camping op stelten
Old-Skool knikkeren

Over Susan

Meer blogs van Susan lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.