Overleefd! Het allereerste kinderfeestje bij Avontura

Door

Afgelopen september is Ravi 5 jaar geworden. Vorig jaar sloegen wij zijn kinderfeestje ongemerkt nog even over, maar nu hij 5 jaar is kan dat natuurlijk niet meer. Ravi heeft ondertussen al enkele kinderfeestjes van klasgenootjes gehad en kon niet wachten om eindelijk zijn eigen feestje te geven. Ik kan me mijn eerste kinderfeestje niet meer helder voor de geest halen. Maar wij deden in die tijd oud-Hollandse spelletjes, zoals koek- en snoephappen en met een ei op een lepel een parcours lopen, gewoon thuis. Ik moet zeggen dat zoiets ook in mij opkwam toen ik nadacht over Ravi’s kinderfeestje. Want waarom moet tegenwoordig alles gekker en duurder? Je hebt zoveel partijen die kinderfeestjes aanbieden, ik zag door de bomen het bos niet meer. Ik ging rondvragen, hoeveel kindjes, hoeveel geld, wat, waar, waarom? Niet dat ik nu álles weet, maar toch heb ik hieronder enkele handige tips voor je op een rijtje gezet. Hopelijk kan ik hiermee jullie ‘help-mijn-kind-is-jarig-en-hij/zij-moet-een-perfect-kinderfeestje-geven’ gevoel wegnemen en jullie een beetje helpen de juiste keuze te maken. Ook al geloof ik dat alle keuzes juist zijn en je altijd en overal wel iets leuks van kunt maken, ook al heb je geen rooie rotcent. Met een beetje creativiteit kom je overal en kinderen zijn al snel tevreden, onthoudt dat goed. Wij kozen uiteindelijk voor Avontura, een geslaagde keuze is gebleken! Daar lees je zo meer over, eerst de tips 😉

Mijn tips voor het geven van een geslaagd kinderfeestje

1) Houdt rekening met de leeftijd van je kind. Kinderen van 5 jaar kunnen nog niet zolang hun focus vasthouden dus een workshop van 3 uur is niet zo’n goed idee.

2) Bedenk van te voren hoeveel kindjes je zoon of dochter mag uitnodigen en spreek dit ook met hem of haar af. Zo kunnen hier geen onduidelijkheden over bestaan.

3) Afhankelijk van hoeveel kinderen er komen is het handig om hulptroepen in te schakelen. Vooral jonge kinderen hebben nog wel eens wat begeleiding nodig, denk aan toiletbezoekjes, eten, klimmen etc.

3) Overleg met elkaar hoeveel geld je wilt uitgeven, want het houden van een kinderfeestje kan per kind al snel oplopen tot meer dan € 10,-

4) Hoe ga je het vervoer regelen? Haal je alle kinderen op en breng je ze weer thuis?
Denk dan ook aan genoeg stoelverhogers en zitjes als dat nodig is. En aan de adressen van de kinderen, zodat je ze op de juiste plek weer aflevert.

5) Zorg ervoor dat je de telefoonnummers van alle ouders hebt. Zodat je ze tussendoor even een foto kunt sturen. Let op, niet alle ouders willen dat hun kinderen op social media verschijnen, dus vraag dit even na voordat je zomaar iemand anders zijn kind online zet.

6) Houdt rekening met het weer. Is er kans op regen, terwijl je net een buitenspeurtocht hebt uitgezet, zorg dan voor een optie B).

7) Ga je voor een kinderfeestje in eigen huis? Dan is het misschien leuk om een thema te kiezen en het huis in dat thema te versieren. Of laat de kinderen leuke knutselwerkjes maken of cakejes versieren in dit thema. Maak een planning zodat je op de middag zelf niet in de stress raakt, maar laat deze ook los als je ziet dat de kinderen heel rustig en lekker bezig zijn.

8) Stuur de uitnodigingen zo’n 10 dagen voor het feestje rond. Veel scholen willen niet dat de uitnodigingen in de klas worden gegeven, dus vraag dit even na op jou school.

9) Bespreek van tevoren met je kind wat hij of zij graag wil hebben. Van alle vriendjes een apart cadeautje of liever een groot cadeau? Wellicht valt dit met de ouders te regelen.

10) Blijf je beseffen dat het een feestje is van je zoon of dochter en niet van jezelf. Dus wil jij graag een prinsessenfeest omdat je dit zelf vroeger nooit hebt gehad, maar houdt je dochter helemaal niet van roze, maar van klimmen en klauteren. Laat je eigen gevoel dan los en luister naar je kind.

Keuzestress

Ravi is 5 jaar, hij heeft heel veel energie en de focus van een kanarie en aangezien wij niet enorm groot wonen hebben wij ervoor gekozen het feestje buitenshuis te vieren. We wisten niet zeker of het droog zou blijven, dus een binnen locatie lag voor de hand. Ravi mocht 5 kindjes uitnodigen, omdat hij 5 jaar is geworden. Maar dan bleven er nog zoveel opties over, keuzestress mag je wel zeggen! Maar vooral de laatste tip heeft mij erg geholpen, kijk en luister naar je kind. Wat wil Ravi? Nu weet hij natuurlijk helemaal niet wat er allemaal mogelijk is. Maar Bram en ik weten allebei dat hij houdt van klimmen, klauteren en rennen. Dus kwamen wij al snel uit bij Avontura. Een plek waar wij wel vaker komen en waar het voor kind en ouder heerlijk is.

Kinderfeestje

Wat is Avontura? En het kinderfeestje bij Avontura

Avontura Twentehallen is het grootste indoor speelparadijs van Enschede! Misschien leuk om te weten dat Avontura nog 3 andere vestigingen in Nederland heeft, namelijk in Delft, Breda, Dronten. Ik ken de andere vestigingen niet, maar Enschede heeft verschillende speelpleinen zoals trampolines, een ballen- en klauterplein, een raceparcours, klimvulkaan, een snowglyder, sportplein, bouwplein en voor de kleintjes een peuterplein. Met in het midden een groot horecaplein waar ouders/begeleiders heerlijk kunnen zitten met een kopje koffie en gratis WIFI, terwijl ze de kinderen goed in de gaten kunnen houden. Vind ik persoonlijk heel erg fijn!

Kinderfeestje

Welkom Okke en Pi

Okke en Pi zijn mascottes van Avontura en ze voeren de kinderen mee in grote en kleine avonturen, want met Okke en Pi is er altijd wat te doen. Wij kozen voor Kinderfeestje Avontura en hebben op een donderdagmiddag (lekker rustig) alle kindjes om 14:15 uit school meegenomen met 2 auto’s. Aangekomen vlogen de kinderen vol energie de speelhal binnen. Er stond een verjaardagtafel klaar met onbeperkt ranja en na een half uurtje spelen mochten ze een plakje cake versieren.
Al helemaal bezweet genoten ze van deze zoete lekkernij. Ongeduldig om er weer op uit te trekken aten ze hun cakeje op. Vooral de bouwhoek met grote bouwstenen was favoriet en ook op de snowglyder genoten ze volop. Achterin staat een mega groot klim- en klautertoestel met een lange glijbaan, bijna tot aan het dak. Deze is meerdere malen door de jongens en meisjes beklommen. Rond 5 uur was er een frietje met snack of pannenkoek voor de kinderen. Bram en ik kozen een heerlijke hamburger en na het eten mochten ze nog even verder spelen. Om 6 uur moesten de schoenen en jassen weer aan en met rode wangen en bezweet hoofd mochten ze nog een lekker ijsje en klein cadeautje uitzoeken.

Ravi was van te voren mega zenuwachtig. Zo’n kinderfeestje geven is niet niets. Gelukkig hebben alle kinderen enorm genoten en verliep de middag helemaal naar Ravis’ wens. Bedankt Avontura voor Ravi’s zeer geslaagde eerste kinderfeestje!

Tip: Maak zelf je uitnodiging voor de kinderverjaardag

Op de website van Avontura (https://www.avontura.nl/twentehallen/) kun je echte Avontura uitnodigingen vinden. Print de uitnodigingen uit, vouw het papier dubbel en vul de gegevens in. Handig!!

Binnenkort lees je op Vettt ook over de ervaringen van Yvette, ze organiseerde het feestje voor haar dochter die 5 is geworden. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen op gebied van kinderfeestjes, heb jij nog tips?


Maryke, geboren en getogen in Enschede woont met haar 3 mannen, Ravi (’11), Bodhi (’14) en vriendlief Bram en met poes Dibbe in een jaren 30 huis in Enschede. Van jongs af aan is ze al creatief bezig. Ze houdt van tekenen, naaien, haken, ontwerpen, wandelen, reizen, nagellak, het stylen van ruimtes en van schrijven. Op haar eigen blog en tevens webshop zie je wat ze zoal maakt en wat haar bezig houdt: Maryke Mondria. Meer van Maryke lezen? Een overzicht van Maryke’s blogs op Vettt vind je hier.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.