#1 Door het glas: Annabel Jeuring moeder van 4

Door

Vettt maakt samen met fotograaf Annabel Jeuring een reeks binnenkijkers. Waarbij Annabel ‘contactloze foto’s maakt van de bizarre situatie waar wij in zitten. Vettt interviewt een aantal van deze geportretteerde gezinnen. We willen jullie als Vettt-lezers zo meenemen in het leven van andere Twentse ouders én hoe zij deze bizarre tijd ervaren. Annabel bijt zelf het spits af. Om de dag vind je op Vettt een nieuw interview.

Annabel Jeuring, fotograaf. Getrouwd met Daan Ooms en ze wonen met hun 4 kinderen en de kat in Enschede.  Momenteel verbouwd Daan hun nieuwe huis en wonen ze nog in het oude huis.
Fotocredits: Bo ten Broeke

Hoe voel je je bij deze situatie?

Onrustig en bezorgd om de algehele situatie maar ook om de financiën aangezien we beiden zelfstandig zijn. Maar geen paniek hier. Ik vind het ook prettig en veilig om met iedereen thuis te zijn. En gelukkig is iedereen gezond.

Hoe vullen jullie de dagen?

Eerst wennen aan de nieuwe situatie, het is nog maar dag twee. Vanaf morgen krijgen de kinderen opdrachten van school en dan gaan we zien hoe we het thuis gaan toepassen. Lijkt me nog wel een uitdaging met al die verschillende leeftijden (2, 6, 8, 10).

Wat we allemaal doen op deze dagen? Bedenk het maar en “we” doen het: Diamond-painting, puzzelen, buiten spelen, spelletje, beetje tv kijken, kapla, playmobil, Gynzy Kids, Youtube, lezen, bakken en opeten…Ik ga ze niet continue vermaken, ik draag dingen aan en ze verzinnen zelf ook maar iets.

Ondertussen probeer ik nog wat werk gerelateerde dingen te doen wat bijna onmogelijk is met 4 kinderen die (al dan niet tegelijkertijd) wat te vragen of honger hebben, zich pijn doen of gewoon lopen te drammen om aandacht, niet luisteren, meppen of lopen te schreeuwen of gewoon even willen knuffelen. Eigenlijk vind ik het wel gezellig met z’n allen in huis, gekkenhuis dat wel

Wat vinden jullie kinderen van deze situatie?

Wel ok, de oudste drie begrijpen wat er speelt en begrijpen het belang van het opvolgen van de richtlijnen. “Mogen we snoep kopen?” We moeten ze er wel aan blijven herinneren.  

Werk jij met een schema voor de kinderen?

Nee

Laat je je kinderen buitenspelen?


Ja, in de tuin of voor het huis in de speeltuin als er (bijna) geen andere kinderen zijn.

Hoe vaak doe je boodschappen?

Eens per week

In hoeverre beïnvloedt het Corona-virus jouw werk?

Extreem, alle fotoshoots afgezegd of verzet. Geen omzet de komende tijd en dat is geen pretje met dubbele lasten. Door deze situatie wordt je gedwongen creatief te zijn in het zoeken naar oplossingen. Ik voelde lichte paniek toen zondag bekend werd dat de maatregelen werden aangescherpt en de scholen dicht zouden gaan. Ik heb Maryke Mondria (mijn virtual Manager) gevraagd met mij te zoeken naar een manier om toch nog mijn werk te kunnen doen en eventueel nog wat inkomsten te genereren.  Het resultaat was een lange lijst aan oplossingen. Zo is het idee ontstaan om portretten (zonder direct contact)  door het glas te gaan schieten van gezinnen die “opgesloten” zitten in huis. Dit documenteer ik op deze onlangs gepubliceerde website: Ditisjeuring.nl. Een mooi tijdsbeeld van deze bizarre en unieke periode. Het zou natuurlijk te gek zijn als ik hier uiteindelijk mee kan exposeren, mochten er mensen lezen die dit een gaaf idee vinden; contact me vooral: www.annabeljeuring.nl.

Wat is voor jouw persoonlijk de grootste uitdaging?


Mijn gezin fit en gezond houden en de komende tijd financieel zien te overbruggen.

Heb je nog een ultieme lezerstip in deze bijzondere tijd?

Op tied naar bed, goed, lekker en veel eten, volg de richtlijnen, neem ze serieus en kijk Outlander ;-).

Meer weten over Annabel Jeuring?

Benieuwd naar de portretten? Je vindt ze hier: Ditisjeuring.nl. Wil je meer zien van het werk van Annabel, neem een kijkje op haar website of volg haar op Instagram waar ze naast eigen werk ook veel persoonlijke foto’s deelt.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.