De lekkerste plekken om eten te bestellen of af te halen tijdens de lock down!

Door

De restaurants en horeca schakelden snel. De mogelijkheden om eten af te halen en te laten bezorgen schieten als paddestoelen uit de grond. Super relaxed voor jou maar ook fijn voor de ondernemers. Zo kun je juist hun in deze moeilijke tijd blijven supporten. Op Facebook deden we een oproep waarin jullie jullie tips massaal met ons deelden. Waarvoor dank. Hieronder vind je een overzicht! Het overzicht is nog in ontwikkeling, het was nogal een klus om al jullie tips erin te krijgen :-)..kijk altijd voor de meest actuele informatie op de website/socials van desbetreffende aanbieder.

Afhalen en bezorgen in Enschede

 1. De Appeltjes van Oranje (Bezorgen)
  Wat: Lunch, diner maar ook gebak.
  Ze zijn gevestigd in Spinnerij Oosterveld in Enschede. Dat is precies daar waar ook het VETTT-kantoor zit. En ik zeg het je, uit eigen ervaring: het is héérlijk. Het zijn ook nog eens hele leuke dames!
  www.appeltjes-van-oranje.nl/bestellen
 2. De Branderie (Afhalen en bezorgen)
  Wat: Lunch en gebak
  Midden in het centrum van Enschede zit deze leuke lunchroom. Speciaal voor deze bijzondere periode hebben ze een aangepast menu.
  Op de website vind je onderaan het aangepaste menu.
  www.debranderie.nl
  Tip: De Branderie maakt mini-taartjes, 5/6-persoons taartjes zodat je niet gelijk met je gezin een hele taart hoeft op te eten :-).

 3. Puur Deliz (Bezorgen)
  Wat: Diner
  Puur Deliz spring niet op deze trend in, ze deden dit altijd al. Het bezorgen van maaltijden. De maaltijden hoeven thuis alleen nog meer even in de oven gezet te worden.
  www.puurdeliz.nl
 4. Restaurant Verso (Afhalen/bezorgen)
  Wat: Diner
  Restaurant Verso aan de Deurningerstraat springt ook in op de Corona-maatregelen. Ze hebben een aangepast menu met heerlijke Italiaanse gerechten.
  www.restaurantverso.nl
 5. Tentje Teman2 (Afhalen)
  Wat: Diner
  Ze zijn nog meer net geopend, maar wat een leukerds! Hier kun je terecht voor gerechten uit de Indonesische én Turkse keuken.Vorig week hebben we hier na een heerlijke boswandeling eten afgehaald. Goddelijk!
  www.tentjeteman2.nl/
 6. Het Paradijs vegetarisch en veganistisch (Afhalen)
  Een pepernotentaart, een paddestoelenburger of heerlijke zoete dahl. De gerechten van Het Paradijs zijn vegetarisch en/of veganistisch en wisselen wekelijks. Af te halen, en thuis op te warmen in de oven!
  Tip: Het Paradijs is met een tijdelijk 2e hands kledingwinkel gestart (dames, heren en kinderkleding). Waar je naast kleding, ook stekjes kunt kopen.
  www.hetparadijs.com
  Paradijs
 7. Toko Hete Ria (Afhalen op woensdag)
  Wat: Diner
  Een nieuwkomer: Toko Hete Ria. Iedere woensdag kookt thuiskok Nadine een heerlijke Indische maaltijd voor je. Iedere week wordt op Instagram en Facebook bekend gemaakt wat het gerecht van de week is. De maaltijden kosten €7,50 en haal je af aan de Waldeckstraat in Enschede.
  afhalen en bezorgen
 8. Borrelplank van Holy Pasta (Bezorgen)
  Wat: Borrelplank
  Holy Pasta heeft een locatie in de Twentsche Foodhal, ik heb de pizza’s al eens mogen proeven. Heerlijk was dat! Ze komen nu met iets anders lekkers: de Borrelplank. Het zijn geen standaard planken, de dames van Holy Pasta horen jou aan, voor welke gelegenheid is het? En op basis daarvan stellen ze de Borrelplank samen. Leuk he? Hij wordt bezorgt. Vanaf €22,50 voor 2 personen. Ze bezorgen in Hengelo en Enschede.

 9. Koreaans genieten bij Omma’s Kitchen (Bezorgen)
  Wat: Diner
  Koreaans eten is hip, lekker en niet onbelangrijk erg gezond. Bij Omma’s Kitchen krijg je een kleine lekkere glimp wat Korea je te bieden heeft. Normaal gesproken geniet je bij de Twentsche Foodhal van Omma’s Kitchen, maar nu dus even gewoon vanaf je bank!
  Te bestellen via Thuisbezorgd.nl va donderdag t/m zondag.
 10. Vegan Comfort Food van Foodbar RAUW (Bezorgen)
  Wat: Diner
  Zin in heerlijk vegan comfort food, 100% cruelty free? Dan ben je bij Foodbar RAUW op het juiste adres!
  Te bestellen via Thuisbezorgd.nl van donderdag t/m zondag.
 11. Vaperansa’s Soul Food – Surinaams (Bezorgen).
  Wat: Diner
  Bij Vaperansa’s kun je heerlijk Surinaams eten. Wat ooit begon als catering aan huis groeide Vaperansa uit tot prijswinnende eventcatering en nu als een van de keukens binnen de Twentsche Foodhal. In deze tijd geniet je thuis van het eten van Vaperansa’s en bestel je via Thuisbezorgd van donderdag t/m zondag.
 12. STOET (Afhalen en Bezorgen)
  Wat: Ontbijt, taart en lunch
  Iedere dag, behalve de zondag open voor afhaal van 10 tot half 3 en op zaterdag tot 4 uur. Op zaterdag worden er taartjes thuis bezorgd. Maar de knaller van STOET is toch wel de het ontbijtje aan huis op zondag met ook een kinderbox voor de kinderen.
  STOET Enschede

Afhalen en bezorgen in Oldenzaal en omgeving

 1. Christoffel’s Oldenzaal en omgeving (Afhalen en bezorgen van maandag t/m vrijdag)
  Wat: lunch en diner
  Christoffels heeft heel veel lekkers dat je af kunt halen of kunt laten bezorgen. Mijn persoonlijke favoriet is de Indonesische rijsttafel die je voor 20 Euro per persoon kunt laten bezorgen af af kunt halen. Maar ook de weekmenu’s en de lunches zijn te bestellen!
  www.christoffels.nl
 2. Quakoken (Afhalen en bezorgen)
  Wat: Diner
  Helaas ben ik hier zelf nog nooit geweest, maar ik hoor er van verschillende kanten goede dingen over. Het aangepaste menu ziet er in ieder geval veelbelovend uit! En voor de komende periode hebben ze iets wel heel fantastisch: Veur de Deur. Een ‘uit-eten-concept’ aan je eigen voordeur. De gangen worden aan huis gebracht en jij geniet aan je eigen eettafel met/zonder wijnarrangement van hoogstaande gerechten!
  www.quakoken.nl

Afhalen en bezorgen in Hengelo en omgeving

 1. Bombay Spice (Afhalen en bezorgen)
  Wat: Diner
  Dit vind ik zo’n fantastische restaurant. Als je van Indiaas houdt is dit echt een aanrader. Nooit Indiaas gegeten? Wacht niet langer en probeer dit!
  www,bombayspice.nl
 2. Lab26 (Afhalen en bezorgen)
  Wat: Diner
  Heerlijk Italiaans eten, waar ik fantastische berichten over hoor. Je bestelt hier borrelplanken, pizza-kits, maar ook de reguliere voor- en hoofdgerechten én desserts!
  www.lab26.nl

Ook leuk: zaken die Take-Away opties hebben voor tijdens of na het wandelen

De herfst is natuurlijk het wandelseizoen bij uitstek! Wist je dat er heel veel leuke plekken zijn waar je kunt wandelen met een take away cappuccino (of iets anders lekkers) in je hand? Je checkt ze hier: Wandelen met take-away opties.

wandelplekken met take-away

Heb jij nog suggesties?

Heb jij nog leuke tips voor afhaal en/of bezorgopties? Deel ze gerust hieronder, vinden we leuk!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
 • Pol
  oktober 28, 2020

  Je hebt een bbq restaurant @marcook’s in Hengelo.
  Pelle’s in deurningen