Makkelijk zelf te maken: de gepofte rijstsnack

Chocolade is altijd een goed idee! We hebben deze crunchy snack gemaakt met noten, gepofte rijst, rozijnen en honing. Best verantwoord toch, maar vooral heel lekker. Deze snack is snel klaar en je hoeft het niet te bakken. Deze rijstsnack hoeft alleen voor minimaal een half uur in de koelkast. En dan smullen maar!

De gepofte rijstsnack als traktatie

Ook van deze snack kun je makkelijk een traktatie maken. Als je de gepofte rijstsnack in de ovenschaal hebt gedaan en goed hebt aangedrukt, strooi er dan feestelijke sprinkels over en klaar is je lekkere en verantwoorde traktatie.

gepofte rijstsnack

Benodigdheden voor de gepofte rijstsnack

Wat heb je allemaal nodig om deze gepofte rijstsnack te maken?

  • 100 gram pure chocola
  • 25 gram gepofte rijst
  • 20 gram cashewnoten
  • 20 gram walnoten
  • 20 gram havermout
  • 25 gram rozijnen
  • 1 el honing
  • kleine ovenschaal
  • vel bakpapier

En dan: aan de slag!

  • Voeg alle ingrediënten samen in een kom en roer het goed door
  • Smelt de chocolade in een pannetje op zacht vuurtje of au bain marie
  • Blijf de chocolade goed doorroeren totdat het gesmolten is
  • Zet het vuur uit en voeg de ingrediënten toe aan de chocolade
  • Roer het goed door
  • Leg eerst een vel bakpapier in de schaal om de snack er weer makkelijk uit te krijgen
  • Doe het geheel in een kleine ovenschaal en druk het goed aan
  • Strooi eventueel de sprenkels over het geheel
  • Nog even voor minimaal 30 minuten in de koelkast
  • Snij de gepofte rijstsnack in stukken en bewaar het in een afgesloten bakje in de koelkast, als dat lukt 🙂

Heel veel plezier met het maken van deze snack! Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als wij! Wil je nog meer inspiratie voor leuke recepten om met de kinderen te maken? Eerder deelde ik al hoe wij zelf pindakaas maken en hoe we deze unicorn milkshake maken.

Over Marscha

Meer blogs van Marscha lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.