Duowagen ervaring: op pad met een baby en een peuter

Door

Hoera ik ben weer zwanger er komt nog een kleintje bij! Maar nu de vraag, wat schaf je allemaal aan bij een nummer 2? Eigenlijk begon ik daar pas echt over na te denken toen ik al tegen de 30 weken aan liep (en dan heb ik het niet over het verhuizen van grote zus Fiep (2) naar haar nieuwe kamer want dat was al snel gebeurd) maar over de aanschaf van nieuwe spullen. En één van de belangrijkste vragen: hoe ga ik straks op pad met 2 kinderen? Moet er een duowagen komen, welke ervaringen zijn er en gaan wij blij worden van een duowagen?

Op pad met een baby en een peuter

Ik ben niet iemand die graag hele dagen thuis zit en ook met Fiep trek ik er graag op uit. Het is dan ook erg fijn dat je haar zo op de fiets kunt zetten en overal naartoe kunt gaan. Maar hoe ga ik dat straks doen als de baby er is? Deze zet ik niet even zo op de fiets. En als ik ergens te voet naartoe wil, welke opties zijn er dan? Hoe ga ik mij verplaatsen als de baby er eenmaal is? Een draagzak leek mij ideaal dan zou Fiep in de wagen zitten en de baby kon ik makkelijk overal naartoe dragen. Ook zag ik om mij heen (want nu ging ik er op letten) overal kindjes op van die meerijdplankjes zitten of staan, was dat misschien een idee? Ons lieve peuterexemplaar heeft nogal veel weg van haar moeder (die destijds zelf als peuter aan een tuigje liep), ik vroeg mij terecht af of ze überhaupt op zo’n plankje zou blijven zitten? De duowagen kwam ook zo af en toe even voorbij zou dat dan een optie zijn? Ja vast wel maar dan moet er weer een wagen bij komen en ons huis staat al zo vol! Nog maar even niet dus..

Het meerijdplankje

Een korte zoektocht op marktplaats leverde al snel een meerijdplankje op in de buurt en een dag later stond deze (na een nieuw onderdeeltje te hebben vervangen) achter onze Joolz kinderwagen gemonteerd. Dat hadden we snel geregeld dacht ik zo nu kunnen we eerst eens even oefenen met de kleine draak. Fiep vond het reuze interessant en bleef tot onze grote verbazing wel goed zitten. Natuurlijk ging ze er wel af als we even stil stonden maar dat zag ik niet als een probleem. Ze mocht immers wel even wat rondlopen.

duowagen

En toen waren er twee kinderen…

 

In juni van dit jaar is onze knappe Goos geboren. Na een week lekker tegen elkaar aangeplakt te hebben gezeten (tijdens de heetste zomer ooit) wilden we wel even lekker naar buiten met z’n allen. Fiep op het plankje en hup daar gingen we hoor een rondje door de buurt. Als trotse moeder van twee kids die zich toen natuurlijk voorbeeldig gedroegen, liepen we een rondje. In mijn ogen was het een groot succes, de meerijdplank zou een blijvertje zijn…kon niet missen!

Mijn herstel verliep heel voorspoedig dus al snel ging ik flinke kilometers maken. Steeds vaker naar buiten en er op uit. Naar de stad, het park, de supermarkt enzovoort. En toen bleek het in eerste instantie mooie meerrijdplankje ineens een stuk minder groot succes te zijn. Fiep klom eraf, liep weg en was vervolgens onvindbaar of ze had bedacht dat ze er niet meer op wilde. Het leek haar een goed idee dat ik haar hele stukken ging tillen. Dit zorgde meerdere malen voor grote ergernissen, zo erg dat ik steeds vaker thuis bleef of met de auto op pad ging, wat ik eigenlijk niet wilde.

duowagen

Ook koos ik ervoor om Goos wat vaker mee in de draagzak te nemen, zoals ik dat voor die tijd bedacht had. Maar zowel Goos als mama werden hier niet heel blij van. Hij sliep wel eventjes maar na een tijdje werd meneer gefrustreerd dat hij niks kon zien en liet duidelijk blijken dat hij hier niet blij mee was. Nu had ik een rustige peuter in de wagen en een onrustige baby in de zak. Ook geen goede optie dus! Zou de duowagen een uitkomst zijn?

 

Onze ervaringen met de Duowagen

Een vriendin van mij heeft na de komst van de tweede een duowagen aangeschaft en was hier heel erg blij mee. Ik was toen nog te eigenwijs en wilde het eerst op de andere manieren proberen. Maar goed, al het andere bleek voor mij geen optie dus ook ik ging over stag en ben op zoek gegaan naar een duowagen. Ik zocht specifiek naar een duowagen waarbij ze boven elkaar kunnen zitten, zodat de wagen niet nog meer ruimte in beslag zou nemen.  Al  snel vond ik een mooie wagen (van het merk Phil&Teds) voor een leuke prijs nog geen kilomater van ons huis.  Een paar uur later was de wagen al in ons bezit en heb ik hem natuurlijk meteen uitgeprobeerd. Dit was met recht de beste koop tot nu toe. Fiep vond het maar wat interessant om samen met Goos in één wagen te zitten en liet zich dan ook als een koningin op de troon rondrijden. En ja ik hoor jullie denken, “wil een 2-jarige dan wel in een wagen zitten?”. Ook dat levert uiteraard wel eens wat  problemen op maar niks wat niet op te lossen is met wat omkoperij in de vorm van rozijntjes. Kortom ik ben blij, Fiep en Goos zijn blij en ik ben weer een stuk mobieler mat mijn duowagen. Ik kan zelfs een paar uurtjes naar de stad zonder dat Fiep alle winkels op zijn kop zet. Ik zeg een win-win situatie!

Duowagen

Ik ben heel benieuwd: hoe doen jullie dat? Jezelf verplaatsen met baby en peuter?

Ik ben benieuwd of jij, als je dit leest, ervaring hebt met het mobiel blijven met zowel een baby als een peuter. Ik heb het echt ervaren als een uitdaging. Voor ons bleek de duowagen een uitkomst, wat was voor jou de gouden tip? Of misschien ben je nog steeds zoekende? Ik hoor het graag van je!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Nanda
    november 12, 2018

    Hoi! Hier mijn twee dochters dicht op elkaar, 15 maanden leeftijdsverschil. Ik had een Mutsy kinderwagen en op dit onderstel kon ook een duo wagen (duoseat) die ik via marktplaats kocht. Mijn baby in babynestje en dochter van 15 maanden voorin in haar zitgedeelte. Ideaal! Echt heel veel gemak van gehad en omdat de kindjes achter elkaar zaten ook geen mega brede wagen.