Een dagtrip door Twente met kinderen & filmcrew

Een aantal maanden geleden ben ik door BeleefTwente benaderd om mee te werken aan een hele gave videocampagne.  BeleefTwente verzorgt de marketing voor de regio Twente. En middels een video zouden we laten zien hoe leuk Twente met kinderen is. Een moeder uit Amsterdam kwam met haar kinderen naar het mooie Twente om te ervaren hoe het hier is en Pippa en ik mochten laten zien hoe leuk Twente is met kinderen.

En dat is eigenlijk wat ik met Vettt dagelijks doe, laten zien wat er allemaal te doen en beleven is hier in de omgeving. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe plekjes om zo andere ouders te inspireren. Deze campagne leek mij op mijn lijf geschreven. Dat werd dus een dikke vettte ‘ja, ik wil’!

Zaterdag 20 mei blokte ik in mijn agenda. Ik probeerde Pippa er een beetje op voor te bereiden, maar ze leek alles wel prima te vinden. Ze vond het vooral interessant dat we de hele dag leuke dingen zouden doen en was benieuwd wat dat dan zou zijn. Dat bleef geheim tot de 20e.

Surprise, surprise

Op zaterdagochtend 20 mei reden we richting Markelo naar Ezelstal Barg Dieks. Pippa en ik werden daar om 09.30 uur verwacht. We strijken neer aan een tafeltje in de heerlijke tuin, genietend van een appelsap van de eigen boomgaard en met balkende ezels op de achtergrond wachten we op onze gasten.

We ontvangen Roos en haar tweeling Amélie en Lucas. We hebben elkaar nooit eerder ontmoet, wat natuurlijk best wat ongemakkelijk en gek is. Kinderen die elkaar niet kennen én de ietwat minder natuurlijke sfeer van microfoontjes en camera’s om ons heen. Pippa vindt het begin wat gek en dat uit zich in wat minder florissante blikken en hangerig gedrag. Ik ga er vanuit dat ze vanzelf ontdooit…

Dat Pippa wat opstart problemen had, zie je wel terug in de teaser hieronder, oh oh…! Dat is gelijk ook wel het mooie aan kinderen: ze zijn zo heerlijk eerlijk!

Bij Barg Dieks krijgen we van de onze eerste hint. Er ligt een enveloppe op tafel met daarin een kaart met een tekst erop. Wat blijkt we blijven hier om te wandelen met een ezel! Nooit eerder gedaan en Pippa vindt het na een half uur al het leukste van de dag. Dat belooft wat.

Twente met kinderen

En zo gaan we de dag door, we krijgen steeds nieuwe aanwijzingen die ons op een volgende locatie brengen. Vanaf Ezelstal Barg Dieks rijden we naar vakantiepark ‘t Mölke in Zuna.

Met een fluisterboot over de Regge

Zuna ligt naast Rijssen, op dit vakantiepark kun je een fluisterbootje huren. En we varen met z’n vijven de Regge op. Met het wegkomen uit het kleine haventje kwam wat stress vrij, maar als we eenmaal varen is het heerlijk. Dit stond al heel lang op mijn wishlist, maar het was er nog nooit van gekomen. Mocht je dit zelf nog een keer willen doen, reserveer dan wel een bootje, dan weet je zeker dat je niet voor niets komt. Als we terugvaren naar de haven mag ik een geheimpje onthullen; de overnachtingsplek voor de Amsterdammers. Ze slapen op dit vakantiepark die avond in een boomhut. Zo gaaf! Vanuit de hut kijk je uit over de Regge en de uitgestrekte weilanden. Achteraf blijkt dat ze ze het zo gaaf vonden dat ze nog een nacht bijboekten.

Twente met kinderen

In Zuna ontvangen we weer een hint. Met wat googlen brengt deze hint ons bij Natuurmuseum Holterberg. Dit is voor ons allemaal een nieuwe plek, Twente blijft ons verrassen!

De Holterberg op

De route ernaartoe is écht heel mooi, vooral het laatste stukje dat ons op de Holterberg brengt. De kinderen lijken niet vermoeid te krijgen, met hun laatste energie rennen ze rond in het museum op zoek naar sporen en dieren. Het kleine interactieve museum trekt hun aandacht en eigenlijk willen ze helemaal niet weg… maar aan de overkant bij Woody’s staat het avondeten op ons te wachten.

Twente met kinderen

Het eindresultaat

Ben je benieuwd naar wat we op deze zaterdag in mei allemaal ontdekten in Twente? Kijk dan even mee naar onderstaande video. Ik zal jullie binnenkort in een uitgebreide blog nog meer vertellen over deze leuke dag en de activiteiten die we hebben gedaan.

Totstandkoming in samenwerking met BeleefTwente

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.