Toffe ontdekking: tekening van je kind

Ken je dat? Dat je iets nieuws tegenkomt én dat je je oprecht afvraagt waarom je dat niet eerder hebt gezien. Dat had ik met de mooie tekeningen van Gerdie. Eind april kreeg ik een mailtje van Gerdie, ze kwam Vettt ergens tegen en dacht dat datgene wat zij doet misschien wel interessant kon zijn voor de Vettt lezers. Ik had totaal geen idee wat ze doet, dus ik keek op haar Facebookpage…

Mijn hart maakte een sprongetje

En toen werd ik blij, wat maakt ze mooie tekeningen. Ik was zo blij verrast, ik had zoiets nog niet eerder gezien. Het is ontzettend kleurrijk, er zit heel veel liefde in, je herkent de persoon op de tekening wel maar het is heel subtiel. Ik vind het helemaal te gek.

We belden…

We spraken af om eens te bellen en te kijken hoe we elkaar verder konden helpen. Ik was -uiteraard- nog steeds superenthousiast over wat ze doet. Gerdie vertelde dat ze dit eigenlijk al heel lang doet, ze heeft een tekenatelier aan de Borstelweg in Enschede. Eigenlijk doet ze veel meer dan alleen de tekeningen maken die ik op Facebook zag. Ze geeft workshops, ze doet een stukje coachen en begeleiding en nog veel meer. Ik krijg het gevoel dat Gerdie iemand is die vanuit haar hart werkt en heel erg blij is met datgene wat ze doet. We spreken af dat ze Pippa en Coco gaat tekenen, wat vind ik dat leuk! En ik denk dat er veel meer ouders zijn die het helemaal te gek vinden wat ze doet, dus ik schrijf er een blog over. Lees je mee?

Op bezoek bij een kunstenaar

Ik vertel Pippa dat we op bezoek gaan bij Gerdie, in haar atelier. En dat ze een kunstenaar is. De aandacht is getrokken. Pippa vind het reuze interessant en Coco huppelt er vrolijk achteraan. Het atelier van Gerdie bevindt zich in een oude school aan de Borstelweg in Enschede.

Tekening van je kind

Bij binnenkomst loopt Gerdie ons al tegemoet. De ruimte is écht een atelier, zoals ik me een atelier voor me zie. Overal spulletjes, kwastjes, potloden en werk. Echt een ideale plek met een anderhalf jarige druktemaker :-). Gelukkig kan Gerdie daar goed mee overweg. Ze geeft de kindjes wat bijenwas in de hand en ze mogen zelf aan de slag op een velletje papier.

Ik mag twee vellen uitkiezen, op deze vellen maakt Gerdie straks de tekening. Pippa en Coco krijgen allebei een eigen tekening. We kletsen wat, af en toe haal ik een stukje bijenwas uit Coco’s mond en Gerdie gaat aan de slag.  Pippa blijft heel mooi stil staan, in tegenstelling tot Coco. Gerdie besluit Coco op de foto te zetten en Coco later te tekenen. Wijs  besluit, beste idee van die dag. Hoera voor Gerdie. Ondertussen schetst en tekent ze er vrolijk op los en kijk verwonderd mee.

Tekening van je kind

Tekening van je kind

Na een minuut of 20 is de tekening voor Pippa klaar, ze straalt ervan. Hij is echt heel mooi geworden. De tekening blijft nog bij Gerdie liggen, ze belt ons als Coco’s tekening ook af is en dan mogen we ze ophalen. Pippa beslist dat het een mooi cadeau is voor Papa, die is 4 weken op reis…
Een weekje later haalden we de tekeningen weer op. Wat zijn ze mooi geworden. Ik kocht twee lijsten en we hebben ze een mooi plekje in huis gegeven.

Tekening van je kind

 

Wil je ook?

Ben je net zo enthousiast als ik? Een tekening op A3 formaat heb je al voor 40 Euro per getekend persoon. Je kunt ook meerdere mensen op 1 tekening laten tekenen, dan komt er per kind 30 Euro bij. Wil je ook? Neem dan contact op met Gerdie en plan een afspraak met haar: 06-15340577. De hele maand juni krijg je 10% korting, geef dan wel even door dat je via Vettt komt.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.