Gratis download: Dagplanner voor schoolvrije dagen

Door

De kinderen zitten met z’n allen een tijdje thuis. Vooralsnog t/m 6 april. Zie jij dat net als veel andere ouders als een uitdaging? Veel thuis zijn is natuurlijk hartstikke gezellig, maar het heeft ook de nodige ‘uitdagingen’. Het leek mij een goed idee om in deze periode wat structuur aan te brengen in de vrije dagen. En ik hoop dat deze dagplanner voor kinderen daarbij helpt. In de voorjaarsvakantie zag ik hem bij een collega-blogger van Hip&Hot Blogazine voorbijkomen op Instagram. Het blijkt in haar gezin heel goed te werken. Ik maakte en vergelijkbare planner voor jullie als Vettt-lezer.

De dagplanner voor kinderen, voor als ze niet naar school gaan

Op schooldagen zijn kinderen gewend aan structuur. In vakanties en weekenden is die structuur er bij ons veel minder. Ik merk ook dat mijn kinderen het lastig vinden om zelf activiteiten te bedenken en het liefst de hele dag televisie kijken of achter de I-pad zitten. Met deze dagplanner kunnen ze zelf inplannen wanneer ze schermtijd willen, ze zien wanneer er gegeten wordt maar ze bedenken ook vooraf wat ze die dag willen gaan doen.

Hoe vul je de dagplanner in?

Onderaan de dagplanner kun je samen met jouw kinderen beginnen met een lijst aan activiteiten. Denk aan schermtijd, spelletje spelen, lezen, knutselen, LEGO, dansen/muziek luisteren, puzzelen, trampoline springen, verven, een hut bouwen, schoolwerk, strijkkralen en/of tekenen. Maar je kunt natuurlijk nog veel meer bedenken. Een aantal onderdelen heb ik zelf al ingevuld, zoals ontbijt, lunch, ‘frisse lucht’ of andere verplichtingen die op die dag moeten gebeuren. De rest vul je (afhankelijk van de leeftijd en zelfstandigheid van jouw kind) samen in of laat je door jouw kind invullen.

Op naar meer structuur en daarmee hopelijk ook meer rust voor de thuisblijvende ouders.

En…werkt het?

Ik moet het zelf nog testen, maar dat ga ik morgen gelijk doen. Op Instagram zal ik jullie laten zien of het hier in huis werkt en hoe het werk. De planner voor kinderen is hier gratis te downloaden: Download de planner.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.